Πτολεμαϊδα: Καθυστέρηση στο έργο της Μονάδας για τα ΑΜΕΑ

24 Ιουνίου 2021
12:43
Κανένα σχόλιο

Καθυστέρηση κατά έξι μήνες καταγράφεται στην περάτωση των εργασιών του κτιρίου όπου πρόκειται να στεγαστεί η Μονάδα ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης για μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, και στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για  άτομα με νοητική υστέρηση στην τοποθεσία «Κουρί» Πτολεμαΐδας κοντά στο Μποδοσάκειο νοσοκομείοΌπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων- Παιδιών φίλων ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας, Στέλιος Αντωναρίδης, το κτίριο θα έπρεπε να ήταν έτοιμο, όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης, τον Δεκέμβριο του 2020, για να ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις μέχρι τη λειτουργία του θέμα που σύντομα αναμένεται να συζητηθεί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Νίκο Φουρκιώτη.

Αμέσως μετά θα πρέπει να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού, διαδικασία αρκετά «χρονοβόρα», και στη συνέχεια να αποφασιστεί ο τρόπος λειτουργίας του με το δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, να έχει υποσχεθεί  επίσκεψη σε παρόμοιες  δομές  για την απόκτηση τεχνογνωσίας. Η Μονάδα θα υποδέχεται  καθημερινά πενήντα άτομα με διάφορες παθήσεις ενώ προβλέπεται η μερική φιλοξενία τους για να ανακουφιστούν οι γονείς όπως και  η ανάπτυξη δεκατεσσάρων κλινών για τη νοσηλεία συνανθρώπων μας που σήμερα φροντίζουν οι γονείς τους.

Σε επικοινωνία μας με τον κ. Φουρκιώτη μας είπε ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε αστοχίες της Μελέτης, με αποτέλεσμα να γίνουν επί πλέον εργασίες και είναι θέμα χρόνου η ολοκλήρωση τους

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.