Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης παρουσιάζει την κωμωδία του Ζωρζ Φεντώ «Καθαρίσαμε!» (On purge bébé) – Οnline πρεμιέρα: Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στο Viva.gr

25 Ιουνίου 2021
13:16

Ο κύριος Φλαβουάν είναι σύζυγος, πατέρας και κατασκευαστής πορσελάνινων ειδών. Η ιδέα του να δημιουργήσει ένα “άθραυστο” πορσελάνινο δοχείο νυκτός το όποιο, μέσω του Αμπελάρ Σουγιού, οποίος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Άμυνας, θα προωθήσει στον στρατό ως ατομικό εργαλείο αντιμετωπίζει μία χιονοστιβάδα κωμικών συγκρούσεων από την δυσκοιλιότητα του επτάχρονου γιου του. Ενώ η κυρία Φλαβουάν προσπαθεί να πείσει τον σύζυγό της ότι η δυσκοιλιότητα του γιου τους είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απαιτεί την απόλυτη φροντίδα τους, ο Αμπελάρ Σουγιού έρχεται στην προκαθορισμένη επαγγελματική συνάντηση με απροσδόκητες εξελίξεις και αποτελέσματα. Οι σουρεαλιστικές καταστάσεις κλιμακώνονται στο τέλος του έργου με την έλευση της συζύγου του κυρίου Σουγιού και του κρυφού εραστή-εξαδέρφου της. Ένα υβριδικό είδος streaming, μια site-specific παράσταση μέσα σε ένα εμβληματικό σπίτι-έργο τέχνης, την οικία Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού. «Το έργο διεισδύει στην Οικία»–σημειώνει η σκηνοθέτις– «καθώς περιδιαβαίνει στους διαδρόμους, στο σαλόνι, στο χωλ, στο γραφείο της υποδειγματικά διατηρημένης οικίας Κατακουζηνού, αλλά και η Οικία διεισδύει μέσα στο έργο δίνοντας το φως, τα χρώματα, τους πίνακες ζωγραφικής, τις βιβλιοθήκες της ωσάν ένα φυσικό ιδανικό αυτής της καλογραμμένης γαλλικής κωμωδίας, η οποία είναι ερμηνευμένη από εξαίρετους κωμικούς μας».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Απόδοση-σκηνοθεσία: Αναστασία Κουμίδου Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Θανάσης Τσαλταμπάσης Ολίνα Μανωλοπούλου Νίκη Σκιαδαρέση Γεράσιμος Γεννατάς Λυδία Σγουράκη Σουέλεν Κωνσταντινίδου Στέλιος Χλιαράς Βοηθός σκηνοθέτη: Λυδία Σγουράκη Μακιγιάζ: Κυριακή Τσαχουρίδου Ειδικές Κατασκευές: Πόπη Χασιώτη (Holywabbit) Κοστούμια: Βεστιάριο Τηλεσκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος Διεύθυνση Παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας Εκτέλεση κινηματογραφικής παραγωγής: dotmov Οργάνωση-Εκτέλεση Παραγωγής: Playroom Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης INFO ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ του Ζωρζ Φεντώ Streaming on Demand Πρεμιέρα: Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 Προπώληση: Viva.gr Τιμή εισιτηρίου: €7 Διάρκεια: 74 λεπτά

3 σχόλια

  • Τώρα που άνοιξαν τα θέατρα το ΔΗΠΕΘΕ κάνει διαδικτυακή προβολή. Πόσο μπροστά τελικά είναι οι διοικούντες του ΔΗΠΕΘΕ!

    • Όλοι οι συντελεστές και η παραγωγή από Αθήνα! Έβαλαν και έναν με καταγωγή από Κοζάνη για στάχτη στα μάτια!

  • δηπεθε βαλε και κοζανιτες να δουλέψουν και απο ηθοποιους και απο πίσω σε παραγωγη…..οχι όλες οι παραδες στους αθηναιους.!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.