Δύο Μέλη από το Τμήμα ‘’IOANNIS TRANTAS’’ HJ 15 KOZANI WEST MACEDONIA εκλέχτηκαν στα κεντρικά Όργανα της AHEPA HELLAS

25 Ιουνίου 2021
17:00

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του 22ου Ετήσιου Συνεδρίου της AHEPA Hellas στις 18 – 19 Ιουνίου 2021 στην πόλη της Κέρκυρας.

Το 22ο Συνέδριο της AHEPA Hellas με αφορμή τα 200 χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας, ήταν αφιερωμένο στο τέκνο της νήσου και πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στον υπέροχο αίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης της Κέρκυρας στον Κήπο του Λαού . Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευλόγησε τις εργασίες του συνέδριου και εξήρε την δράση της οργάνωσης και την στενή συνεργασία με το τμήμα της Κέρκυρας .

Στη συνέχεια ο κυβερνήτης της AHEPA Hellas κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού να κηρύξει την έναρξη των εργασιών ο οποίος τόνισε ότι Η AHEPA υπηρετώντας την αξιοθαύμαστη κληρονομιά της χώρας μας, μέσω των συμβόλων της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, προωθεί την χώρα μας και ανοίγει δρόμους για την παγκόσμια υιοθέτηση των αξιών αυτών. Συνδυαστικά, προωθώντας τον ελληνικό πολιτισμό, με ευγενή τρόπο στη διεθνή κοινότητα και την Ελληνική Διασπορά.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας , ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας κ. Μελίτα Ανδριώτη, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου Στην εναρκτήρια συνεδρίαση παρέστη επίσης ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΝ ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Κέρκυρας Αντιπλοίαρχος Π.Ν. κ. Θεόδωρος Δημητρακόπουλος …..

Ο Δρ. Δημήτριος Ζυμάρης Ιστορικός της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας με μια μεστή ομιλία προχώρησε στην παρουσίαση – Ανάδειξη του ρόλου του Ι. Καποδίστρια ως θεμελιωτή του Ελληνικού κράτους.

Μικρό σχήμα της συμφωνικής ορχήστρας του Ωδείου Κέρκυρας σε μελοποιημένη ποίηση του Σολωμού με τη συμμετοχή των λυρικών ερμηνευτών Λίας  Κολυτά και Αντρέα Γκούση υπό τη διεύθυνση του Κίμωνα Χυτήρη  και ένα κουιντέτο χάλκινων οργάνων με τραγούδια από όλο τον κόσμο υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Ρουβά έντυσαν με τα χρώματα της μουσικής την εκδήλωση και έδωσαν στους σύνεδρους δείγματα του Κερκυραϊκού πολιτισμού.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Κυβερνήτης της AHEPA Hellas κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους , τον Ιστορικό κ. Ζύμαρη για την παρουσίαση του , τον αρχιμουσικό κ. Χυτήρη τους μουσικούς , τον πρόεδρο του τμήματος της Κέρκυρας κ. Νίκο Δημητρόπουλο τους φίλους και τα μέλη της AHEPA Hellas αναφέρθηκε στο έργο και στους στόχους της Οργάνωσης μας για την επόμενη χρονιά .

Την επόμενη ημέρα ’’Σάββατο 19 Ιουνίου 2021’’ οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν στο Αμφιθέατρο της Ιονίου Ακαδημίας παρουσία συνέδρων από όλα τα τμήματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Στους συνέδρους απηύθυναν γραπτό χαιρετισμό οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος , Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Μπιάγκης οι δε υφυπουργοί αποδήμου ελληνισμού και παιδείας κ. Κ. Βλάσης & Α. Συρίγος αντίστοιχα με ηλεκτρονικά μέσα .

Τις εργασίες του συνεδρίου συντόνισε το προεδρείο το οποίο εκλέχθηκε ομόφωνα, μετά από πρόταση – εισήγηση του Κυβερνήτη της Οργάνωσης, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα των συνέδρων και αποτελούνταν από τους : Πλοκαμάκη Γεώργιο ως Πρόεδρο , Πουλημένο Γεώργιο ως αντιπρόεδρο και Σταθόπουλο Σταύρο ως γραμματέα .

Το συνέδριο μας παρακολούθησε με ζωντανή σύνδεση ο ανώτατος Προέδρος από την Αμερική κ. Γ. Χωριάτης και ο ανώτατος κυβερνήτης Ευρώπης κ Φ. Πιτύρης από την Λευκωσία οι οποίοι και συμμετείχαν με χαιρετισμό κατά την διάρκεια των εργασιών .

Ακολούθως έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της χρονιάς που πέρασε ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνά από το σώμα των συνέδρων. Μετά δε την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρό της κ. Τράγια Δημήτριο, εγκρίθηκε ομόφωνά η απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου .

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν Αναφορές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφέρειας, αναφορές των συνέδρων (SPGs, PDGs, Πρόεδροι Τμημάτων και μελών).

Οι Επιτροπές οι οποίες λειτουργούσαν ταυτόχρονα με τις εργασίες του Συνεδρίου έφεραν στο σώμα του συνεδρίου τις παρακάτω προτάσεις οι οποίες με τις σειρά τους ψηφίστηκαν ομόφωνα :

  • AHEPAN OF THE YEAR επιλέχθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος της Κέρκυρας και Γραμματέας του Δ.Σ. της Περιφέρειας Νικόλαος Δημητρόπουλος.

  • Τμήμα της Χρονιάς της Περιφέρειας 25 επιλέχθηκε το HJ038-PHALEREUS

  • Ομόφωνα αποφασίστηκε το επόμενο Συνέδριο να πραγματοποιηθεί στο Νομό Πιερίας (Κατερίνη).

Τέλος ψηφίστηκε και εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός Έτους 2021-2022 όπως αυτός εισηγήθηκε από τον Κυβερνήτη της Οργάνωσης Κωνσταντίνο Βαρσάμη και το συνέδριο προχώρησε στην εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της AHEPA στην Περιφέρεια 25 όπως αυτό φαίνεται παρακάτω:

District Governor: Κωνσταντίνος Βαρσάμης

Lt. District Governor: Χρήστος Καραπιπέρης

District Secretary: Νικόλαος Δημητροπουλος

District Treasurer: Χρήστος Μπακούρος

VP of Hellenism: Αντώνιος Γιαννικουρης

VP of Education: Θεοδοσιος Θεοδοσιου

VP of Philanthropy Ανάργυρος Τσουνάκης

VP of Civic Responsibility: Χρήστος Κατηφόρης

VP of Family and Individual Excellence: Διονύσιος Πολίτης

Athletic Director: Αδάμ Βλαχογιάννης

District Marshal: Βασίλειος Καψάλης

District Warden: Φώτιος Σουργκουνης

DL Member PDG: Ευστάθιος Κεφαλίδης

Η δε σύνθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για το 2021 – 2022 είναι η ακόλουθη :

Πρόεδρος : Δημήτριος Τράγιας

Μέλος : Κωνσταντίνος Μπουγιούκας

Μέλος : Στυλιανός Μαργαρίτης

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφάνου από τους συνέδρους στο μνήμα του Ιωάννη Καποδίστρια.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.