Επίσκεψη του ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα

1 Ιουλίου 2021
12:25
Κανένα σχόλιο

Με μία ένθερμη διάθεση υποδέχτηκε την Τετάρτη, 30/06/3021, η πόλη της Φλώρινας το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νώτας Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος Υγείας, συνάντησε στο Δημαρχείο Φλώρινας τον κ. Γιάννη Παπαχρήστου, Υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, όπου εντάσσονται και οι δύο μονάδες της Κοζάνης, το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα.

Στα πλαίσια του διαλόγου που εξελίχθηκε, αναφέρθηκε η ανάγκη για την σταθερή παρουσία της Κινητής Μονάδας ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη της Φλώρινας, ενώ έγιναν προτάσεις για δράσεις στην περιοχή από το ΚΕΘΕΑ, οι οποίες θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Φλώρινας. Παράλληλα, συζητήθηκε ώστε να οργανωθούν μελλοντικές πράξεις, όπως ημερίδες και δραστηριότητες, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών του Δήμου Φλώρινας σχετικά με τον τομέα της απεξάρτησης.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Παπούλκα Χρήστο, στην οποία συμμετείχαν, επιπλέον, και η κ. Μαρία Θεοδωρίδου, Διευθύντρια Διοικητικής Οικονομικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου της Φλώρινας και η κ. Άννα Κοϊμτσίδου, Ψυχολόγο, έγιναν οι πρώτες ενέργειες για να παραχωρηθεί στο ΚΕΘΕΑ συγκεκριμένος χώρος, εντός του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Φλώρινας (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ). Εκεί, η Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας θα βρίσκεται δύο φορές το μήνα ώστε να υλοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με άτομα που κάνουν χρήση νόμιμων και παράνομων ουσιών ή άλλων εξαρτητικών συμπεριφορών (τζόγος, διαδίκτυο, gaming).

Την ίδια ημέρα, ο Υπεύθυνος των Μονάδων του ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Λάζος, μαζί εργαζομένους της Κινητής Μονάδας ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν το προσωπικό από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Φλώρινας, τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο και τους εργαζομένους της Κοινωνικής Υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» Φλώρινας, Περάσματος και Μελίτη.

Κατά τη διάρκεια των δικτυώσεων, έγινε ενημέρωση σχετικά με την έναρξη και τον τρόπο λειτουργίας των μονάδων ΚΕΘΕΑ στη Δυτική Μακεδονία, και, ταυτόχρονα, με κάποιους από τους φορείς, τέθηκαν τα θεμέλια για συνεργασία με σκοπό την διευκόλυνση ατόμων με εξαρτητικές συμπεριφορές για παραπομπή στο ΚΕΘΕΑ για θεραπεία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.