kozan.gr: Η πρώην επιτροπή αγώνα για την παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής: “Πόσες άλλες δημοτικές αρχές θα περάσουν για να χτιστεί η νέα Μαυροπηγή;”

5 Ιουλίου 2021
22:19

 

Η πρώην επιτροπή αγώνα για την παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής: “Πόσες άλλες δημοτικές αρχές θα περάσουν για να χτιστεί η νέα Μαυροπηγή;”.

 

14 σχόλια

  • Μας δουλεύουν μάλλον !!! Ελάχιστοι θέλουν μετεγκατάσταση.δεστε τι έγινε με τον κόσμο το ίδιο και η Μαυροπηγή εξαφανίστηκαν από το χάρτη !! Στον Κλείτο έχτισαν εκατό σπίτια από τα 400 στην Ποντοκώμη ελάχιστοι θα χτισουν .τα λεφτά θέλουν παίρνουν ένα σπίτι Κοζάνη ή πτολδα και τα υπόλοιπα πάνε θεσκη Αθήνα Χαλκιδική και στις τράπεζες !! Τάχα μου θέλουν μετεγκατάσταση και μάλιστα υποκριτικα κάνουν και τους θλιμμένους που φεύγουν από το χωριό τους ! Αν ηταν ετσι θα χτίζανε έστω ένα μικρό σπίτι για να μη χάσουν την επαφή με το χωριό τους με το οποίο τους δένουν πολλά πράγματα .όλα για το θεαθηναι !!! Και τα λεφτά μαζί με τους ανθρώπους φεύγουν από την περιοχή .τραγικές οι επιπτώσεις για την περιοχή οικονομικές και κοινωνικές !!

    • Μην βλέπεις τα πράγματα σύμφωνα με τη δική σου μικρή οπτική.

      Στον Κλείτο μοιράστηκαν 600 οικόπεδα από τα οποία πολεοδομήθηκαν περίπου τα 130-150. Ο νέος οικισμός ξεκίνησε δυναμικά τον Οκτώβριο του 2006, αλλά 4 χρόνια μετά, μπαίνοντας στην οικονομική κρίση και με τη ληστρική καθιέρωση του ΕΝΦΙΑ, ήταν πολύ λογικό να πέσει ο ρυθμός πολεοδόμησης μέχρι μηδενισμού. Επιπλέον υπήρχαν προβλήματα ως προς τις υποδομές που ακολούθησαν την κατασκευή των οικιών, ενώ ακόμη δεν έχει διευθετηθεί το θέμα των κοιμητηρίων και της κεντρικής οδού πρόσβασης εξαιτίας ανυπαρξίας του Δήμου Κοζάνης.

      Στην Ποντοκώμη η απαλλοτρίωση ξεκίνησε μέσα στην οικονομική κρίση και με μια δημοτική αρχή που τότε δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί το θέμα. Είχε μάλιστα τη φαεινή ιδέα πριν την κλήρωση να προτείνει δύο κατ’ ουσία κληρώσεις, με κατασκευή υποδομών μόνο πέριξ του κέντρου και εισαγωγή στην κληρωτίδα εκείνων των δικαιούχων που θα έκαναν υπεύθυνη δήλωση κατασκευής, επί ποινής σε αντίθετη περίπτωση!!! Αστειότητες δηλαδή και άγνοια διοικητικών και νομικών διαδικασιών και συνεπειών.

      Και στους δύο οικισμούς οι απαλλοτριώσεις δόθηκαν νωρίς, με συνέπεια να “καταναλωθούν” αναλόγως… Άρα κακός συντονισμός της πολιτείας στο μεγάλο έργο της απαλλοτρίωσης και υπονόμευση της προσπάθειας…

      Η Μαυροπηγή από την άλλη είχε την ατυχία να παραμένει προσκολλημένη σε έναν αποτυχημένο δήμο, αυτόν της Πτολεμαΐδας – Εορδαίας, με δημάρχους που είχαν άλλα ενδιαφέροντα.

      Καλό κουράγιο!

      • Το πιο εύστοχο σχόλιο ειδικά στο θέμα της Μαυροπηγης έχουν συντελεσει πολλοί παράγοντες στο να καθυστερούν εσκεμμένα τις οποίες διαδικασίες ειδικά στο Π.Δ του ρυμοτομικού.

  • Χίλιες και μία νύχτες !! Τόσες κι άλλες τόσες .ποια Μαυροπηγή θα κτιστεί ;;;; Ποιον δουλεύετε που ακόμα δεν έχετε βρει μεριές.και με τι λεφτά ;

  • Η Εορδαία έχασε τρισυνησι χωριά και δεν άνοιξε μύτη!!Κονάνος Μαυροπηγή Ποντοκώμη και πτελεωνα ! Και έκαναν κινητοποίηση όταν έκλεισε η επιθεώρηση εργασίας που απασχολούσε ένα άτομο !!!!!!

    • Εσύ βρίσκεσαι αλλού.

      Τα χωριά δεν είναι λάφυρα μεταξύ των πόλεων, οι κάτοικοι επιλέγουν πού θα μετακινηθούν κι όχι οι δήμαρχοι. Μια πόλη δεν μεγαλώνει διά της επιβολής, αλλά μέσα από τις ευκαιρίες που δίνει ώστε να συγκεντρώσει πληθυσμό και εσείς στην Πτολεμαΐδα κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να διώξετε τους ανθρώπους.

      Μήπως να βγάλετε και διαβατήρια;

  • Έχετε πολύ πλάκα εκεί στην Πτολεμαϊδα !!! Αλλά και πολύ καλή μνήμη αφού θυμάστε ακόμα τη Μαυροπηγή και τον κόμανο !

  • Εκείνος ο ραμπιδης με τους πύρινους λόγους που είναι να μιλήσει για τα χωριά που χάθηκαν ; Θα ξεκίνησε μάλλον να ανοίγει τη σήραγγα

  • Οι τοπικοι αρχοντες κοιμουνται τον υπνο του δικαιου! Ο δημαρχος απο την ημερα που εκλεχθηκε δεν ανεφερε ΠΟΤΕ τη λεξη Μαυροπηγη. Το ιδιο και ο κεσκεριδης που καταγεται απο το χωριο

  • Σωστή πρόταση θα ήταν οι μετεγκαταστάσεις να γίνουν στη Χαλκιδική !! Θα έχτιζαν όλοι !! Θα κάναμε έτσι το δικό μας Ναγκόρνο Καραμπάχ

  • Ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας στα 2 χρόνια ασχολήθηκε με τα χόρτα στα νέα κοιμητηρια Πτολεμαΐδας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.