Μνήμες από την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1980 ξαναζωντάνεψαν στο Δημαρχείο Καστοριάς

6 Ιουλίου 2021
19:12
Κανένα σχόλιο

Το 1980 η ποδοσφαιρική ομάδα της Καστοριάς κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος και γίνεται η πρώτη επαρχιακή ομάδα που το πετυχαίνει, προκαλώντας την μεγαλύτερη έως σήμερα έκπληξη στην ιστορία του θεσμού, γράφοντας παράλληλα μία ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και της Καστοριάς, η οποία ζει ανεπανάληπτες στιγμές.

Αυτές οι στιγμές ξαναζωντάνεψαν σήμερα στο Δημαρχείο της Καστοριάς. Ο Πρόεδρος της ιστορικής ομάδας κ. Γιώργος Χαλκίδης και οι ποδοσφαιριστές Γιώργος Παράσχος (αρχηγός), Λάζαρος Αλεξιάδης, Τάκης Τσιρώνης και Λάκης Σημαιοφορίδης παρέδωσαν ένα πανομοιότυπο Κύπελλο στο Δήμο Καστοριάς για να τοποθετηθεί, όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά, σε περίοπτη θέση, με σκοπό να το βλέπουν, να το θαυμάζουν και να το φωτογραφίζουν όλοι οι πολίτες της Καστοριάς, αλλά και οι επισκέπτες της, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την ιστορική και συναισθηματική αξία που έχει το συγκεκριμένο Κύπελλο για την Καστοριά.

 

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης ανέφερε στις δηλώσεις του:

Το σημερινό αυτό ευχάριστο γεγονός ξαναφέρνει στη μνήμη μας τις ξέφρενες στιγμές χαράς και ενθουσιασμού που έζησε εκείνο το βράδυ όλη η Καστοριά. Ήμουν 7 χρονών παιδί τότε και αυτές οι στιγμές θα μείνουν για πάντα χαραγμένες μέσα μου. Η συγκινητική αυτή πρωτοβουλία τους, καταδεικνύει ότι η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός, η υπερηφάνεια και η ιστορία μιας ομάδας όπως η Καστοριά, ούτε πωλούνται, ούτε αγοράζονται. Κατακτώνται, μόνο. Εμείς από την πλευρά μας, ως Δημοτική Αρχή, δεν έχουμε παρά μόνο να τους ευχαριστήσουμε, μέσα από την καρδιά μας, για μία ακόμη φορά. Θα παραγγείλουμε σήμερα κιόλας μία ειδική προθήκη στην οποία θα τοποθετήσουμε το Κύπελλο για να το εκθέσουμε σε θέση που θα ανακοινωθεί άμεσα, έτσι ώστε να κάνουμε πράξη την επιθυμία τους”.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.