Ο ATHIOOC είναι ο πλέον δυναμικά ανερχόμενος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου και ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων ελαιοπαραγωγών από όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου και το σεβασμό σημαντικών κριτών παγκοσμίου βεληνεκούς _https://www.athenaoliveoil.gr/el/
Η 6η φετινή διοργάνωσή του το 2021 διεξήχθη στη Λέσβο – και συγκεκριμένα στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου- ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου, με πολύ σημαντικό ελαιώνα και υψηλής ποιότητας παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, το οποίο εκφράζει την αυθεντικότητα των γηγενών ποικιλιών ελαίας του νησιού και την αξία της γης του.
Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, την κριτική επιτροπή του ATHIOOC 2021 απαρτίζουν δοκιμαστές ελαιολάδου διεθνούς εμβέλειας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση και ολοκληρωμένη άποψη για το ελαιόλαδο, καθώς και με μεγάλη πείρα σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Μεταξύ των βραβευθέντων λοιπόν, με Αργυρό Μετάλλιο,🥈 κι ένα “δικό μας” λάδι από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό στα Ιμερα Κοζάνης, που συνεχίζει μια επιτυχημένη πορεία διακρίσεων.