Γ. Δασταμάνης: Αδυνατούν οι Δήμοι να ανταποκριθούν στην πρόταση Κασαπίδη για τις ΑΠΕ

15 Ιουλίου 2021
09:24

«Δεν  διαθέτουν  την ειδική  τεχνογνωσία και το επιστημονικό  προσωπικό  που χρειάζονται  οι  Δήμοι της  Δυτ. Μακεδονίας , για να υλοποιηθεί μέχρι τις 20 Αυγούστου, η πρόταση του Περιφερειάρχη  Γιώργου Κασαπίδη , σχετικά με την αποστολή και την λήψη αποφάσεων, για τις προτεινόμενες ζώνες και τις ζώνες αποτροπής υποδομών ΑΠΕ»,  τόνισε σε δηλώσεις του, στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο  Πρόεδρος της  Π.Ε.Δ  και  Δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης.

«Θεωρείται πολύ μικρός  ο χρόνος, για να αναλάβουν μια τέτοια ευθύνη οι  Δήμοι κατά  τόπους, σε κάτι  που αφορά  την  υποχρέωση  της  πολιτείας  για το ειδικό χωροταξικό  των  ΑΠΕ που υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη να γίνει στην  Δυτ. Μακεδονία, ειδικά τώρα στην περίοδο της απολιγνιτοποίησης», υπογράμμισε ο κ. Δασταμάνης,  εκ  μέρους της Περιφερειακής  Ένωσης  Δήμων (Π.Ε.Δ)  Δυτ. Μακεδονίας.

Ο κ. Δασταμάνης  χαρακτήρισε  πάντως  σωστή  την πρόταση του Περιφερειάρχη  Δυτ. Μακεδονίας, προκειμένου να  μπει  «φρένο» στην  άναρχη ανάπτυξη της περιοχής και στην διαφύλαξη  δασών, προστατευόμενων περιοχών και παραγωγικής γης , μέσα από  μια συνολική τοποθέτηση, στο πλαίσιο της σύνταξης του ειδικού χωροταξικού  από το Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για  το οποίο σημείωσε ότι «υπάρχει σημαντική καθυστέρηση».

Στη  συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο κ. Δασταμάνης, ανέφερε  ότι  «οι δημοτικές αρχές δεν  γνωρίζουν κάποιες  φορές  ούτε  σε ποιες περιοχές έχουν εγκριθεί  άδειες για  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»   και  επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «ορισμένοι προσπαθούν να μετακυλήσουν ευθύνες στους Δήμους, οι οποίες  δεν τους αναλογούν».

https://www.ertnews.gr/

3 σχόλια

  • Πολύ απλό κ. Δασταμάνη! Καμιά, ούτε μια ανεμογ@@@τρια στα βουνά και να γεμίσουν οι ταράτσες κι οι σκεπές με φωτοβολταϊκά. Κανένα φωτοβολταϊκό σε χωράφια και πλαγιές!

    • Από τη στιγμή που δεν διαθέτουν τεχνογνωσία όπως λέτε σε ποια λογική εγκρίνουν, κατά δεκάδες, τις αιτήσεις για τη δημιουργία φωτοβολταικών. (Π.χ.Δήμος Κοζάνης).

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.