Πτολεμαΐδα: Θερμοκήπια και λαχανόκηποι στο 1ο ΕΠΑΛ

27 Ιουλίου 2021
14:24
Κανένα σχόλιο

Δύο σύγχρονα θερμοκήπια, συνολικής έκτασης 250 τετραγωνικών μέτρων, αλλά και εξωτερικούς κήπους, ανθόκηπους και λαχανόκηπους, προετοιμάζει το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Πτολεμαΐδας, αξιοποιώντας, στο πίσω μέρος του σχολικού συγκροτήματος,  ελεύθερη έκταση, «όπου θα έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι της πόλης».

Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Εορδαίας και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  Κυριάκο Αντωνιάδη, τη συμβολή του Διευθυντή και των Καθηγητών, διαμορφώθηκε όλη η επιφάνεια των θερμοκηπίων, με  το 50-60% των εργασιών να έχει ολοκληρωθεί, και ορίζοντα περαίωσης  του έργου  στα μέσα Αυγούστου,  ενώ, οι φυτεύσεις εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2022.

Η αντίστοιχη διαδικασία για τον λαχανόκηπο ξεκινά σήμερα κιόλας, με την προσδοκία  ότι  τον ερχόμενο Οκτώβριο να συγκομιστεί η πρώτη παραγωγή. Η Δαπάνη, όπως αναφέρει ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ Λ Αχιλλέας Λαζαρίδης  δεν είναι μεγάλη και προέρχεται από την κατανομή των κονδυλίων του Δήμου στα Σχολεία ενώ διερευνάται η προοπτική σύνδεσης του θερμοκηπίου με την Τηλεθέρμανση

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ertnews.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.