Διαγωνισμός για φωτοβολταϊκό 64 MW στην Εορδαία από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

4 Αυγούστου 2021
09:50

 

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προκήρυξε διαγωνισμό για φωτοβολταϊκό ισχύος 64 μεγαβάτ στην Εορδαία.

Αναλυτικότερα, η προκήρυξη αφορά τη μελέτη, έργα πολιτικού μηχανικού, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός φ/β σταθμού ονομαστικής ισχύος 64,983 μεγαβάτ στη θέση Αγ. Χριστόφορος 1 του Δήμου Εορδαίας στην Π.Ε. Κοζάνης και σύνδεσή του στον υφιστάμενο υποσταθμό 150kV μέσω νέου μ/σ 33kV/150kV.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 32,1 εκατ. ευρώ άνευ ΦΠΑ, ενώ περιλαμβάνεται ποσό 370.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. για την κάλυψη απρόβλεπτων αναγκών.

Η προθεσμία για το διαγωνισμό είναι ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

energypress.gr

3 σχόλια

  • Γεμίστε παντού καθρεφτακια που όπως τώρα προσφέρουν 5% σε ρεύμα αναγκάζοντας τον διαχειριστή να βάζει μπροστά τους κακούς, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ΑΗΣ για να μην αναγκαστούμε να γυρίσουμε στην εποχή της γκαζολαμπας.

    • Έχουμε ανάγκη τους ρυπογόνους ΑΗΣ τώρα που είμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Σε λίγα χρόνια η θα υπάρχει επάρκεια και δεν θα τους έχουμε ανάγκη. Και αυτοί όταν φτιάχνονταν είχαμε γκαζόλαμπες. Τα πισωγυρίσματα έχουν τελειώσει. Προχωράμε στην πράσινη ενέργεια είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν.

    • Τους έχουμε ανάγκη τώρα που είμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Σε λίγα χρόνια οι κακοί όντως από κάθε άποψη και ρυπογόνοι και κοστοβόροι ΑΗΣ θα είναι παρελθόν και δεν θα τους έχουμε ανάγκη. Και αυτοί όταν φτιάχνονταν είμασταν με τις γκαζόλαμπες. Κάθε αλλαγή θέλει το χρόνο της για να εφαρμοστεί. Τι να κάνουμε τώρα. Πισωγυρίσματα πάντως όχι και προχωράμε μπροστά είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.