Koζάνη: Σόνια Κωνσταντινίδου: Όταν βρεις το κομμάτι της μουσικής που σε ενδιαφέρει, αυτό σε καθηλώνει!

6 Αυγούστου 2021
08:19

Η Σόνια Κωνσταντινίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κοζάνης. Είναι 20 ετών και σπουδάζει Ιατρική ενώ σύντομα θα ολοκληρώσει το τρίτο έτος φοίτησής της. Είναι ένα νέο κορίτσι με πάθος για την μουσική και μία εξαιρετική φωνή. Η πρώτη της επαφή με τη μουσική έγινε στην ηλικία των έξι, όταν ξεκίνησε προπαιδεία στο Δημοτικό Ωδείο. Δύο χρόνια αργότερα μπήκε στην χορωδία παίδων όπου και είχε τις πρώτες επαφές με το τραγούδι. Αφού τελείωσε την θεωρία, πήρε το πτυχίο στο ειδικό Αρμονίας. Παράλληλα έκανε μαθήματα πιάνου για δώδεκα χρόνια, τα οποία επίσης βοήθησαν στην ανάπτυξη των φωνητικών της ικανοτήτων. Μάλιστα ανέφερε πως η μουσική ήταν πολύ μεγάλο μέρος της παιδικής κι εφηβικής της ηλικίας. Από την οικογένεια της μέχρι τους καθηγητές της, κατά τη διάρκεια των μουσικών της σπουδών, όλοι τη σύστηναν και σε κάτι καινούριο με αφορμή το να έχει μία ικανοποιητικά μεγάλη ποικιλία σε μουσικά πρότυπα.

Τα μουσικά πρότυπα

Ποτέ δεν περιοριζόμουν, άκουγα Chopin, Stevie Wonder, Cristina Aguilera, Debussy, Michael Jackson, Queen, Aerosmith, Evanescence, Beyoncé, αλλά  και πολλούς  Έλληνες  καλλιτέχνες, οι οποίοι χωρίς αμφιβολία διεύρυναν τους ορίζοντες μου μουσικά και όχι μόνο.

Προσωπικές κατακτήσεις

Δεν τραγουδάω επαγγελματικά. Έχω κάνει μερικές live εμφανίσεις και παράλληλα συνεργάζομαι διαδικτυακά με συνθέτες για original κομμάτια που χρειάζονται φωνή, μελωδία ή στίχους. Ελπίζω ότι τα προσωπικά μου project θα αρχίσουν να κυκλοφορούν σύντομα.

Τα πρώτα βήματα για το ξεκίνημα του τραγουδιού σε live και άλλες περιστάσεις

Για δύο χρόνια ήμουν στο συγκρότημα Night Trains, όπου και είχα τις πρώτες μου επαφές με μεγαλύτερο κοινό και την ηχογράφηση στον χώρο του studio. Πλέον, λόγω απόστασης,  δουλεύω μόνη κυρίως πάνω σε covers και originals.

Πιστεύεις πως η Κοζάνη είναι η κατάλληλη πόλη για στηρίξει νεαρά άτομα όπως εσύ και με παρόμοια ενδιαφέροντα για τον καλλιτεχνικό χώρο;

Πιστεύω ότι η Κοζάνη έχει προοπτικές και μπορεί να «στηρίξει» τους νέους ανθρώπους στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Εξάλλου, μέσω του διαδικτύου όλοι έχουμε πρόσβαση σε εκατοντάδες δουλειές και συνεργασίες. Πλέον τίποτα δεν αποτελεί περιοριστικό παράγοντα για ένα νέο.

Η περίπτωση που το χόμπι υπάρχει πιθανότητα να γίνει επάγγελμα βιοπορισμού

Σε γενικές γραμμές προσπαθώ να είμαι ανοιχτή σε όλα και να κοιτάω στο παρόν. Ποτέ δεν ξέρεις που θα σε πάει η ζωή! Η ιατρική και η μουσική είναι δυο εξαιρετικά απαιτητικοί τομείς και έχω εξίσου μεγάλη αγάπη και στους δύο. Επιθυμία μου είναι να προοδεύσω και στους δύο, οπότε προς το παρόν προσπαθώ να εξελίσσομαι. Το μόνο που ξέρω σίγουρα, είναι ότι δεν θα ήθελα η μουσική να λείπει από τη ζωή μου.

  Οι βλέψεις για επιστροφή

Δεν το αποκλείω, αν και θεωρώ ότι είναι αρκετά νωρίς για να το σκεφτώ. Σίγουρα θα ήθελα να μείνω στον τόπο μου, όμως επίσης θέλω και να ταξιδέψω και να γνωρίσω καινούρια μέρη.

Τι σημαίνει η μουσική για εσένα;

Τι σημαίνει η μουσική για εμένα… η αλήθεια είναι ότι όταν κάτι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σου ξεχνάς να το σκεφτείς! Η μουσική για εμένα είναι γνώση, δημιουργία, έκφραση  και συναίσθημα. Βάζεις τα θεμέλια και πάνω τους χτίζεις ό,τι θες. Κλαις, γελάς, χαίρεσαι, ανατριχιάζεις, φωνάζεις, θυμώνεις, φτάνεις σε αδιέξοδο, το ξεπερνάς, γνωρίζεις συνεχώς νέα πράγματα… Η μουσική είναι κάτι πολύ ζωντανό και απεριόριστο, και όταν βρεις το κομμάτι της που σε ενδιαφέρει σε καθηλώνει.

Τα σχέδια για μετέπειτα

Ο στόχος μου είναι να είμαι όσο το δυνατόν πιο δημιουργική, να συνεργαστώ με νέους καλλιτέχνες και να πάρω το πτυχίο μου. Θα ήθελα επίσης να ξεκινήσω μια καινούρια γλώσσα και μαθήματα φωνητικής.

Για το τέλος…

Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω σαν επίλογο αλλά και σαν μήνυμα προς τους νέους που σχεδιάζουν το μέλλον τους είναι το εξής: Πάντα να αφήνετε έστω και λίγο χρόνο για να κάνετε ό,τι αγαπάτε. Πολλά πράγματα μπορούν να έχουν παράλληλη πορεία και φυσικά ποτέ δεν είναι αργά για να δοκιμάσετε κάτι καινούριο.

Πηγή togethermag.gr  –

Συνέντευξη: Παναγιώτα Γάτα

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.