Σπάρτακος: Προκήρυξη 12ου αγώνα δρόμου “ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ”, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

12 Αυγούστου 2021
13:02
Κανένα σχόλιο

 

Επί 11 συναπτά έτη, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΔΕΗ Α.Ε. κατάφεραν, στο πλαίσιο πάντα της άριστης συνεργασίας που χαρακτηρίζει την παράλληλη πορεία μας, να διατηρήσουν ζωντανό έναν θεσμό που ξεκίνησε, δειλά, ως μια απλή αθλητική διοργάνωση και έφθασε να αποτελεί έναν θεσμό γνωστό και αναγνωρισμένο από το Πανελλήνιο.

Από το 2009 (σταθερά και δυνατά) εργαζόμενοι, τοπική κοινωνία, φορείς, πλήθος αθλητών και αθλητικών σωματείων επικρότησαν και στήριξαν την από κοινού προσπάθειά μας, σηματοδοτώντας ότι οι «Μνήμες Λιγνίτη» θα καθίσταντο θεσμός γνωστός στο Πανελλήνιο.

Μέχρι στιγμής, όλες οι συνδιοργανώσεις «Μνήμες Λιγνίτη» ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, δικαιώνοντας απολύτως τον αρχικό στόχο: Να καθιερώσουμε μια εκδήλωση, ένα γεγονός που θα τιμά τους λιγνιτωρύχους. Αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτούς που συνεχίζουν και σήμερα να κάνουν το ίδιο, κάτω από σκληρές, αντίξοες, απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνθήκες. Αυτούς που εργάζονται με ζήλο, αυταπάρνηση και συνέπεια.

Για το 2020 η διοργάνωση «πήρε αναβολή» εξαιτίας των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Φέτος, έχοντας πλέον λάβει το «πράσινο φως» βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να προκηρύξουμε τον 12ο Αγώνα που είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο μετά το «κενό» που άφησε στους ενδιαφερόμενους η περσινή ματαίωση.

Με 11 χρόνια εμπειρίας στις πλάτες μας και με την αγάπη του κόσμου να ανεβάζει τον πήχη της διοργάνωσης, Σπάρτακος και ΔΕΗ αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση του 12ου αγώνα την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, με ακόμα μεγαλύτερους στόχους, περισσότερο μεράκι και θετική διάθεση.

Γενικές πληροφορίες για την περιοχή: Η πόλη της Πτολεμαΐδας ανήκει στο Νομό της Κοζάνης (έναν από τους 4 Νομούς της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας) και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Εορδαίας. Αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της Ευρώπης, λόγω των λιγνιτών που κρύβει η γη της Εορδαίας. Απέχει 150 χιλ. από Θεσ/νικη και 520 χιλ. από Αθήνα, με εύκολη και άνετη πρόσβαση μέσω Εγνατίας οδού.

Είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι η περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό καθ’ όλη η διάρκεια του έτους. Διαθέτει πλούσιο υδάτινο στοιχείο με τις οκτώ λίμνες της και τα πολλά ποτάμια της, ενώ το υγρό στοιχείο εναλλάσσεται αρμονικά με βραχώδεις όγκους, φαράγγια, θολωτά γεφύρια, δασωμένους λόφους, καθώς και μοναδικής σπουδαιότητας ιστορικών και εκκλησιαστικών αξιοθέατων. Οι φιλόξενοι άνθρωποι, οι μοναδικοί προορισμοί, τα ποικίλα και μοναδικά παραδοσιακά γαστρονομικά προϊόντα (τα κρασιά, τα γαλακτοκομικά, τα ζυμαρικά, κ.ο.κ.), αναμφίβολα καθιστούν τη Δυτική Μακεδονία πρώτη επιλογή προορισμού, ενώ ειδικά η πόλη της Πτολεμαΐδας είναι σε θέση να προσφέρει άριστες συνθήκες διαμονής και φιλοξενίας στον οποιοδήποτε θελήσει να την επισκεφθεί.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19

Η συμμετοχή των δρομέων είναι δυνατή ΜΟΝΟΝ με: Πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης, Rapid test εντός του 24ωρου πριν τον αγώνα ή PCR test εντός του 48ώρου πριν τον αγώνα.

Για τις ηλικίες κάτω των 12 ετών προβλέπεται αρνητικό αποτέλεσμα από self test που θα διατεθεί από τους διοργανωτές και θα διενεργηθεί από νοσηλευτικό προσωπικό πριν τον αγώνα.

Χαρακτηριστικά του αγώνα: Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη: το αγωνιστικό Ανδρών – Γυναικών που η απόσταση είναι 10 Km και το Λαϊκό Δρόμο 5Km Ανδρών – Γυναικών.

Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση:

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 12/9/2021. Τόπος διεξαγωγής : Πτολεμαΐδα Π.Ε. Κοζάνης.

  • Απόσταση 10 χιλ. Αγωνιστικός Δρόμος ανδρών.

  • 5 Km Λαϊκός Δρόμος ανδρών – γυναικών γενική κατάταξη.

  • Είδος αγώνα: Άσφαλτος.

  • Υψόμετρο: 600μ.

  • Ώρα 7:30 π.μ. ταυτοποίηση αθλητών στο σημείο τερματισμού ¨Μνήμες Λιγνίτη¨.

  • Ώρα 09:00 π.μ. μεταφορά με λεωφορεία στο σημείο εκκίνησης.

  • Ώρα 10:30 π.μ επιμνημόσυνη δέηση για τους θανόντες συναδέλφους.

  • Ώρα 11:00 π.μ. εκκίνηση Αγώνα Δρόμου.

  • Με την πάροδο 2 ωρών από την εκκίνηση, ο αγώνας θεωρείται περατωθής.

Τερματισμός – Βραβεύσεις

Οι απονομές θα γίνουν αμέσως μετά τον τερματισμό των τριών πρώτων κάθε κατηγορίας σε ειδικό χώρο που θα οργανωθεί στο σημείο του πάρκου «Μνήμες Λιγνίτη» και παρουσία μόνον των απολύτως απαραίτητων ατόμων.

Τόσο στην απόσταση των 10Km όσο και στην απόσταση των 5Km θα βραβευτούν με κύπελλα και μετάλλια οι 3 πρώτοι που θα τερματίσουν ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας.

Με κύπελλα θα βραβευτούν:

  • Οι πρώτοι νικητές – νικήτριες της γενικής κατάταξης και όλων των ηλικιακών κατηγοριών των αγωνιστικών δρόμων των 10.000m και 5.000m, σε άνδρες και γυναίκες ξεχωριστά.

  • Οι απονομές στον τερματισμό, περιορίζονται στο ελάχιστο.

  • Κατά την απονομή των επάθλων, οι νικητές θα παραλαμβάνουν ΜΟΝΟΙ τους από το τραπέζι στο οποίο θα υπάρχουν τοποθετημένα, το μετάλλιό τους και το κύπελλο.

  • Η τελετή λήξης με την παράθεση δεξίωσης, λόγω πανδημίας ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ.

Γενικές πληροφορίες για τον αγώνα:

  • Η διαδρομή είναι ακριβώς 10Km και αντιστοίχως 5Km μετρημένη με GPS, χωρίς υψομετρικές διαφορές, εύκολη και ευθεία.

  • Ατομική χρονομέτρηση για κάθε αθλητή χωριστά με χρήση ηλεκτρονικών μέσων (CHIP).

  • Η εκκίνηση θα δοθεί από τον χώρο των ορυχείων και θα διέλθει από την εθνική οδό Κοζάνης-Πτολεμαΐδας, την πόλη της Πτολεμαΐδας, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο μνημείο των λιγνιτωρύχων στην έξοδο της πόλης προς Φλώρινα.

  • Σταθμοί νερού θα υπάρχουν δύο, στα 5 και στα 8 Km. Στον τερματισμό θα υπάρχουν φρούτα, χυμοί.

  • Ασθενοφόρο εξοπλισμένο με απινιδωτή, επανδρωμένο με το απαραίτητο πλήρωμα (γιατρός, νοσηλευτικό προσωπικό) θα ακολουθεί τους δρομείς, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας με αυτοκίνητο, καθώς και ο Μ.Ο.Π. (Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Πτολ/δας), για περιπτώσεις όπως εγκατάλειψη, μικροπροβλήματα κ.ο.κ.

  • Θα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων με ευθύνη της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

  • Χιλιομετρική σήμανση της διαδρομής ανά 1Km.

  • Οι αθλητές θα πρέπει να είναι στις 7.30 π.μ. στο χώρο του τερματισμού (πλατεία «Μνήμες Λιγνίτη»), για να γίνει ταυτοποίηση των αθλητών κι από κει με λεωφορεία των διοργανωτών θα μεταφερθούν στα σημεία εκκίνησης.

  • Αθλητές κάτω των 15 ετών συμμετέχουν στον εν λόγω αγώνα με ευθύνη των γονέων τους και αφού υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ή με την επίδειξη Δελτίου μέλους αθλητικού συλλόγου.

  • Υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας συμμετεχόντων αθλητών οι οποίοι θα έρθουν από απόσταση άνω 300km για το βράδυ του Σαββάτου 11.9.2021, κατόπιν συνεννόησης με την οργανωτική επιτροπή.

Μέτρα – Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας – Ειδικό Πρωτόκολλο

Κατά τη φετινή διοργάνωση και λόγω της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωναϊού, για την προστασία των αγωνιζομένων, διοργανωτών και κοινού ο αγώνας θα διεξαχθεί με ειδικό Πρωτόκολλο Ασφαλείας το οποίο έχει καταρτισθεί με βάση τους «Κανόνες Ασφαλούς Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου Εκτός Σταδίου» του ΣΕΓΑΣ αλλά και τις βασικές οδηγίες του ΕΟΔΥ, για την αποφυγή καταστάσεων συνωστισμού στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού, διασφάλισης της δυνατότητας ιχνηλάτησες σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων και πάνω από όλα για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

Εφιστούμε την προσοχή των συμμετεχόντων στις αλλαγές που θα ισχύσουν και θα εφαρμοστούν.

Δηλώσεις συμμετοχής: Δήλωση συμμετοχής μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του Σωματείου, Β. Κων/νου 4 (1Ος όροφος), στα κατά τόπους σωματειακά παραρτήματα, αλλά και στην ηλεκτρονική μας σελίδα www.spartakosdei.gr, ενώ μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση συμμετοχής αποστέλλοντας την και μέσω email στο info@spartakosdei.gr από την Δευτέρα 16-8-2021 μέχρι και την Δευτέρα 6-9-2021. Στην περίπτωση που ο επιτρεπόμενος μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων συμπληρωθεί πριν από τις 6 Σεπτεμβρίου, οι υπεράριθμες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Σημειώσεις:

  1. Οι επιθυμούντες να συμμετέχουν στον αγώνα θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να αποστείλουν ηλεκτρονικά, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο, το σχετικό «Δελτίο Καταγραφής Αθλούμενου» που έχει ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σύμφωνα με το οποίο πληρούν τα κριτήρια για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα. Μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής, θα μπορούν, την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, να παραδώσουν το Δελτίο ιδιοχείρως στα άτομα που θα είναι υπεύθυνα για την διαδικασία, έτσι ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή τους στον αγώνα.

  2. Κατά την αναμονή τους οι αγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτική μάσκα, την οποία πριν την εκκίνηση θα μπορούν να απορρίπτουν στους κάδους που θα υπάρχουν στο χώρο. Το αυτό ισχύει και για τους συνοδούς.

  3. Οι αγωνιζόμενοι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά blocks εκκίνησης με τρόπο τέτοιον που να τηρείται η φυσική απόσταση του 1,5 μ. μεταξύ τους με ελάχιστο διαθέσιμο χώρο για τον καθένα τα 2,5μ.

  4. Οι ακριβείς θέσεις παραμονής των αγωνιζομένων στα δύο πρώτα blocks, πριν από την γραμμή εκκίνησης και στην αμέσως επόμενη, θα είναι σημασμένες επί του εδάφους, δημιουργώντας πέντε σειρές των τεσσάρων ατόμων. Κάθε σειρά θα ξεκινάει με χρονική απόσταση σε σχέση με την προηγούμενη, αμέσως μόλις οι δρομείς της σειράς που προηγείται, έχουν διανύσει απόσταση 6-8μ περίπου.

  5. Οι χώροι παραμονής των υπόλοιπων blocks θα είναι σημασμένοι επί του εδάφους

  6. Η μετακίνηση στις σημασμένες θέσεις των blocks εκκίνησης θα γίνεται σταδιακά.

  7. Η εκκίνηση του κάθε block θα γίνεται με χρονική απόσταση δύο λεπτών τουλάχιστον.

  8. Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν επιτρέπεται η μετακίνηση και αλλαγή θέσης ή block.

  9. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, συστήνεται οι δρομείς να κρατούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους (1.50μ και πάνω).

  10. Το σύνολο του προσωπικού και των εθελοντών που θα απασχοληθούν την ημέρα του αγώνα, θα ακολουθήσει ΠΛΗΡΩΣ το περιεχόμενο του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου αναφορικά με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης.

  11. ΟΛΟΙ θα φορούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάσκα μίας χρήσης και γάντια καθ’ όλη τη διάρκεια της απασχόλησής τους στη διοργάνωση, Η μάσκα και τα γάντια θα αλλάζονται τακτικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

  12. Αντισηπτικά θα υπάρχουν τόσο στην εκκίνηση του αγώνα, κατά τη διαδρομή καθώς και στον τερματισμό.

  13. Επισημαίνουμε ότι τόσο στην διαδρομή των 10 Km όσο και στη διαδρομή των 5 Km οι συμμετέχοντες δε θα υπερβαίνουν τους 300 (δηλαδή 300 αθλητές για έκαστη κατηγορία). Οι δε εκκινήσεις θα δοθούν από διαφορετικά σημεία.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2021.

Περισσότερες Πληροφορίες στην οργανωτική επιτροπή:

Μανώλας Γεώργιος 6981220027

Ιωσηφίδης Δημήτρης 6948833989

Περπερίδης Κων/νος 6974743686

Παπαδόπουλος Βασίλειος 6976394700

Παντοφλίδης Γεώργιος 6974083631

Διαμαντής Αναστάσιος 6947444107

Καλαιτζόπουλος Αποστόλης 6972870879

Πουτογλίδης Κων/νος 6976007424

Αγγελίδης Νικόλαος 6955066177

Σπανοδημητρίου Ιωάννης 6977744228

Μιχαηλίδης Ιωάννης 6951911490

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.