kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: “Κουνάει μαντήλι”, κατά δήλωσή του, εφόσον κι εάν δεν…

26 Αυγούστου 2021
09:10

 

Οριστική, όπως δηλώνει ο ίδιος, σε φίλους και συνεργάτες, είναι η απόφαση του Κ. Κυριακίδη, να αποχωρήσει από το συνδυασμό της “Ενότητας” (μένει να δούμε αν θα είναι με ανεξαρτητοποίηση ή με παραίτηση) αν στο χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου δε “σπάσει” η συνεργασία με τις άλλες δύο παρατάξεις Σημανδράκου – Μιχαηλίδη, εξέλιξη που έχει υποσχεθεί, πως θα συμβεί, εμμέσως, πλην σαφώς, στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, ο ίδιος ο Δήμαρχος Κοζάνης. Τα “μαχαιρώματα”, τα υπονοούμενα, η κακή συνεργασία με κάποια μέλη των δύο συνεργαζόμενων συνδυασμών αλλά, κυρίως,  το πολύ αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην τοπική κοινωνία, με τη γνωστή υπόθεση φωτοβολταϊκών, γεγονός που φάνηκε και στην χθεσινή κινητοποίηση αγροτο-κτηνοτρόφων, νιώθει πως δεν του αφήνει κανένα άλλο περιθώριο ή επιλογή. Πολλοί υποστηρίζουν πως ο Κ. Κυριακίδης δεν θα τολμήσει – κι αυτή τη φορά – να το κάνει, καθώς στο παρελθόν, αρκετές φορές, σε αντίστοιχα ζητήματα, που απαιτούσαν πολιτικές συγκρούσεις, έχει επιδείξει πολιτική ατολμία. Αυτή τη φορά, όμως, όπως λένε αυτοί που το(ν) γνωρίζουν καλά, δείχνει αποφασισμένος, κρατώντας, μεν,  δημόσια, σχετικά, χαμηλούς τόνους, ώστε να μη θεωρηθεί ότι εκβιάζει μια κατάσταση, αναμένοντας, δε, τα υποσχόμενα. Η στήλη είχε τονίσει, από την αρχή, ότι ο Λ. Μαλούτας, παρά τις υποσχέσεις του, πόνταρε, πως, κερδίζοντας χρόνο, μετά από μήνες, η κατάσταση θα είχε ομαλοποιηθεί κι όλα θα είχαν ξεχαστεί, όμως, εκτός από τρεις συμβούλους της “Ενότητας”, που δείχνουν, πράγματι, να επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες του Δημάρχου, κάνοντας, ήδη, την “κυβίστηση”, ξεχνώντας τι έλεγαν και τι υποστήριζαν, αδειάζοντας ταυτοχρόνως και τη συνάδελφό τους Τ. Βεντούλη, που την εκθείαζαν για την αποφασιστικότητά της στο θέμα της ανεξαρτητοποίησης,  οι υπόλοιποι, με συζητήσεις του στο παρασκήνιο, δείχνουν πως ούτε ξέχασαν κι ούτε προτίθενται να ξεχάσουν. Αναμένουν, όπως κι ο Κ. Κυριακίδης, τα υποσχόμενα, πριν τις τελικές επιλογές τους. Το τι θα γίνει εν τέλει μένει να το δούμε. Πάντως, το βέβαιο είναι, πως, μία από τις δύο πλευρές (Δημάρχου ή των συμβούλων που αντιδρούν στη συνέχιση της συνεργασίας) θα βγει πληγωμένη και εκτεθειμένη εάν κι εφόσον δεν υλοποιηθούν τα όσα έχουν ειπωθεί στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Η Χύτρα

33 σχόλια

  • ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΌΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

  • Διαφωνω οτι ο Κυριακιδης εδειξε πολιτικη ατολμια παλια. οτι λεει το κανει και τωρα θα κανει αυτο που ειπε. αν ο Δημαρχος δεν κανει αυτα που υποσχεθηκε αντιο. και που ειστε να εστε σιγουροι πως αν φυγει ο Κυριακιδης αλλοι 3 θα φυγουν μαζι του. καλα ξεμπερδεματα μαλουτα

  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΟΛΜΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΙΑ) ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΖΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΛΟΥΤΑ . ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ , ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΤΟΜΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ.

    Υ,Σ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ…. ΚΡΙΜΑ ΣΑΣ!!!!!

    • Ο μόνος που τρέχει σε όλα τα δύσκολα,και αυτό φάνηκε χθες από την συνάντηση με τους κτηνοτρόφους. Απορώ πως ακόμα ανέχεται αυτή την κατάσταση της τριανδρίας που έχει καταστρέψει τον Μαλούτα και θα διαλύσει την ενότητα. Λάζο συγνώμη αλλά ο Κυριακίδης έχει δίκιο.

  • Ο μόνος που τρέχει σε όλα τα δύσκολα,και αυτό φάνηκε χθες από την συνάντηση με τους κτηνοτρόφους. Απορώ πως ακόμα ανέχεται αυτή την κατάσταση της τριανδρίας που έχει καταστρέψει τον Μαλούτα και θα διαλύσει την ενότητα. Λάζο συγνώμη αλλά ο Κυριακίδης έχει δίκιο.

  • αμα θελει να “κουνησει μαντηλι” να το κανει με παραιτηση.

    Οχι “ανεξαρτητοποιηση” για να κρατησει τη θεση… ειναι γλυκια η καρεκλα Κυριακιδη;

  • Κυριακίδη και όλοι της Ενότητας, αν έχετε πολιτική μαγκιά, παρετηθείτε.
    Όχι λόγια από τη μια και καλή είναι η καρέκλα από την άλλη.

  • Τι ακριβως εχει προσφέρει ως εκλεγμένος στο Δήμο;;;; Ποια πρόταση;Ποιο οραμα;Ποια καινοτομία;Για το μέλλον τίποτα. Μονο να μειώνει τους αλλους. Τοσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια.

  • Λαικιστής. Τί πρόσφερε από όλες τις θέσεις που κατείχε; Τρέχει αλλά δεν ξέρουμε για ποιόν. Για το γενικό καλό ή τον εαυτό του; Μάλλον το δεύτερο.

    • Ώπα Ώπα… Ξυπνησαν τα παπαγαλάκια του Σημανδρακου;
      Βαγγέλη αυτός έκανε το ταμείο ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, που τωρα μπορούν και παίρνουν χρηματοδοτήσεις κάποιες επιχειρήσεις. Καινοτόμα πανελλήνια πρωτοβουλία όπου βραβεύτηκε επί πρωθυπουργίας ΣΥΡΙΖΑ . Εσυ στην Ανκο βολεμενος απ’ το ΠΑΣΟΚ και τώρα ζητάς απεγνωσμένα την στήριξη της ΝΔ ; Πώς είναι δυνατόν τα παπαγαλάκια σου να μιλάνε για λαϊκισμό ;
      Ο Κυριακίδης μας πήγε σε 15 εκθέσεις του εξωτερικού και μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να ανοίξουμε πόρτα σε νέες αγορές . Εσύ στα Γρεβενά έκανες κάνα αρδευτικό στα τέσσερα χρόνια ως βαλτως απ’ τον Καρυπίδη κι οχι ψηφισμένος απ’ το λαό ;
      Ο Κυριακίδης ετοίμασε την ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου, το ΒΙΟΠΑ του ξύλου ως κέντρο επιχειρηματικότητας μαζί με τον Μαλουτα . Εσύ Σημανδρακο κάνε μονόζυγο στα χέρια του Μαλουτα και κολακεψε όσο μπορείς γιατί δεν έχεις πολιτική προσωπικότητα. Αν έχεις τα κοτσια άδειασε μας την μεριά .

  • Το θέμα δεν είναι αν ο Κυριακίδης,θα μείνει η θα φύγει,εάν έχει η όχι πολιτική ατολμία κ.λ.π.γιατι κανείς μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα,ανεξάρτητα αν έχει πολύ δε περισσότερο εάν δεν έχει προσοντα
    Το θέμα είναι εάν μπορει να διοικηθεί ο Δήμος με πολιτική συναίνεση και συμφωνία σε θέματα αρχών που στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι δεν γίνεται δεκτό τόσο από την συμπολιτευση όσο και την αντιπολίτευση γιατί ο καθένας τους πιστεύει ότι κατέχει την απόλυτη αληθεια

  • Αν θέλει να κατέβει για Δήμαρχος ο κ Κυριακίδης πρέπει να φύγει και πιστεύω ότι θα το κάνει γιατί είναι ένα λαϊκό παιδί και ξεχωρίζει. Κυριάκιδη πάρε την απόφαση και μην το σκέφτεσαι άλλο

  • Η παραίτηση είναι εύκολη υπόθεση. Ο μαχητής δεν τα παρατάει. Αγωνίζεται. Και αν προσεχαμε λίγο θα βλέπαμε ότι στα δύσκολα πάντα είναι ο Κυριακίδης μπροστά. Έτσι κι αλλιώς ο Μαλούτας είναι πιόνι της τριανδρίας. Ανεπαρκής σε όλα. Και φυσικά η καταστροφή του συνδιασμου του..

  • Δεν έχει νόημα η παραίτησή σας κύριε Κυριακίδη τη δεδομένη στιγμή. Ίσως δρομολογούσε κάποιος αλλαγές ένα χρόνο πριν. Τώρα όμως είτε παραμείνετε είτε παραιτηθείτε ένα και το αυτό.

    • Εμείς της Ενότητας θα παρατηθούμε αφού Πάρουμε τις θέσεις τον Οκτώβριο.
      Οι πιο πολύ ήδη άρχισαν να κάνουν γλυκά ματιά στο Μαλούτα, Όσο για τον Κώστα
      για να μη χάσει τη θέση, ως συνήθως, θα έρθει σαν Άσωτος υιός στην παράταξη και θα δηλώσει μετάνοια.
      Και ξανά τα ίδια και τα ίδια.
      Κουραστήκαμε.
      Λάζο πάρε κεφάλια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.