Ηλεκτροκίνηση με μηδενικές εκπομπές στον Δήμο Πρεσπών

27 Αυγούστου 2021
15:15

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πρεσπών, στα πλαίσια του εγκεκριμένου έργου «GreenIntereMobility» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREGIPA CBC GREECEREPUBLIC OF NORTH MACEDONIA 2014-2020 την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, υπέγραψε με την εταιρία Κ.ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΑΕΒΒΕ, σύμβαση για την προμήθεια δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενός επιβατικού ΙΧ πέντε θέσεων (utility car) και ενός 9θέσιου επιβατικού ΙΧ αξίας 99745,60€. Οι προδιαγραφές των οχημάτων καθορίστηκαν από μελέτη που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που είναι και ο επικεφαλής εταίρος του έργου.

Εταίροι του προγράμματος είναι:

  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • Δήμος Μπίτολα (Βόρεια Μακεδονία)
  • Δήμος Ρέσεν (Βόρεια Μακεδονία)
  • Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πρεσπών
  • Δήμος Φλώρινας
  • Πανεπιστήμιο Πατρών

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση για την προμήθεια φορτιστών και συστήματος φωτοβολταϊκών που θα παράγουν την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια ώστε, τελικά, η χρήση των οχημάτων αυτών να προκαλεί σχεδόν μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα αξιοποιηθούν από την ΚΕΔ Πρεσπών, στην εξυπηρέτηση αναγκών των μαθητών, ηλικιωμένων αλλά και γενικότερα των δημοτών εντός αλλά και εκτός των ορίων του Δήμου Πρεσπών και ενσωματώνεται στον απώτερο σκοπό μετατροπής της Πρέσπας σε «Πράσινο Δήμο» με παροχή δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών πρώτης ποιότητας με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 

Ένα σχόλιο

  • Έτσι μπράβο, στείλτε τα καυσαέρια στη Βοιωτία, τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τα 100 χιλιάρικα στη Γερμανία. Η ενεργειακή ανοησία του να καις φυσικό αέριο για να φορτίζεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε νέες δόξες!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.