Εμείς και οι άλλοι. Εμείς οι άριστοι και οι άλλοι οι ψεκασμένοι (Γράφει ο Μιχαήλ Δουλγεράκης, Διευθυντής Χειρουργικής κλινικής νοσοκομείου Μαμάτσειου)

2 Σεπτεμβρίου 2021
20:36

Εμείς και οι άλλοι. Εμείς οι άριστοι και οι άλλοι οι ψεκασμένοι. Εμείς πρώτα γιατροί και μετά άνθρωποι. Πρώτα η βόλεψη και μετά η συναδελφικότητα. Το σωστό και το δίκαιο πάνω από όλα. Και κυρίως πάνω από τη διαφορετικότητα. Πάνω από κάθε άποψη και φόβο. Οριζόντια εφαρμογή αποφάσεων ανεξαρτήτως προσωπικότητας η ιστορικού γιατί έτσι μας είπαν. Κ έτσι αυτοί το πιστέψανε και το υποστηρίζουνε αφού είναι και evidence based. Κάποιοι χαίρονται κι όλας. Και το κουτσομπολευουν και το περιγελούν. Και ξεχνάμε ανθρώπους που κλαίνε και ανησυχούνε μέρες τώρα. Αλλά είναι ψεκασμενοι και το αξίζουν μάλλον αυτό που πάθανε. Απο το μυαλό τους το κούφιο. Από την μερική τους γνώση. Από την πίστη τους σε ιδανικά ξεφτισμενα. Σε λανθασμένα ιδανικά. Ας τους καταδικάσουμε όλοι μαζί σαν ιατρική κοινότητα και αν θέλετε μπορούμε να τους κάψουμε κι όλας. Έτσι κάνανε και χρόνια πριν. Εξ’αλλου εκεί μου φαίνεται πως γυρνάμε. Σε δογματισμούς και σε ιερά εξέταση. Ας κάνει ο καθένας ότι του επιτρέπει η συνείδηση, αυτοί ούτε να αγωνίζονται ξέρουν ούτε να μιλάνε όμορφα. Θα κάνουν τη δουλειά τους και θα ντρέπονται που ένας συνάδελφος τους δεν κάθεται διπλα τους, δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δεν ξέρουν πως να συντηρήσουν την οικογένειά τους γιατί έκριναν να αποφασίσουν κάτι (λαθος? ίσως ).
Θα ντρέπονται και θα λυπουνται. Αλλά ξέρω πως αυτό δεν είναι αρκετό. Και καλώς η κακώς αυτό τους λέει η συνείδηση τους. Πως κάτι δεν κάνουν σωστά. Κάτι δεν γίνεται σωστά. Κάτι τους ενοχλεί και μάλλον θα είναι αυτά τα ιδανικά τα λανθασμένα περί ελευθερίας περί δικαιοσύνης περί αυτοδιάθεσης και όλα τα συναφή που χρησιμοποιούν σαν φερετζέ!!
Τέλος πάντων και ένα τελευταίο, που είναι οι ιατρικοί σύλλογοι,που είναι οι ομοσπονδίες ποια η συμπαράσταση προς αυτούς τους άλλους ενάντια και μόνο στον τρόπο εκδίωξης τους; Όλοι απόντες κρυμμένοι στο καβούκι τους λές και έχουν χολέρα αυτοί οι άλλοι,η ντρέπονται και φοβούνται την στιγμή που γίνονται διώξεις με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές !!

53 σχόλια

  • Αντιεμβολιάστρια στον Ευαγγελισμο που αρνούνταν να διασωληνωθεί έφυγε από τη ζωή! Αν τη διασωλήνωναν με το ζόρι προκειμένου να σωθεί, θα λέγατε για χούντα πάλι;

 • Συμπαράσταση σε τι; Σε αυτούς που αρνούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας και κάνουν ότι τους καπνίσει; Εσείς ως γιατρός έχετε κάτι άλλο να προτείνετε για να σταματήσουν οι θάνατοι καθημερινά;

  • Είναι σίγουρο ότι αυτά τα ονόματα
   Luc Montagnier. Sucharit Bhakdi, Stephanie Seneff, Christian Perronne, Richard M. Fleming δεν τα άκουσες από τα ευρωμπουκωμένα κανάλια. Είσαι θύμα παραπληροφόρησης και κάνεις και το δάσκαλο !!

   • Δεν είδα να έσωσαν κανέναν ανεμβολίαστο αυτοί που αναφέρεις!!!!!!! Κοιτάξου στον καθρέπτη και κούνα το δάχτυλο στον εαυτό σου ψέκα!!!

  • Ποια είναι η “παγκόσμια ιατρική κοινότητα”;
   Ο Βασιλακόπουλος, η Παγώνη ή ο Μοντανιέ που πήρε και νόμπελ;
   Πού είναι τα φάρμακα;
   Πού είναι τα μονοκλωνικά;
   Πού είναι η πρωτοβάθμια υγεία;
   Και γιατί εν μέσω “πανδημίας” μειώνονται οι δαπάνες για την υγεία;

   Φίλε πάω στοίχημα ότι δουλεύεις στο δημόσιο!

   Κάποιοι βγάλατε τον φασιστάκο που είχατε μέσα σας.
   Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ήταν καλοί όταν σας σώζανε χωρίς μέσα αλλά τώρα να τους ρίξουμε στον καιάδα αυτούς και τις οικογένειές τους.
   Ντρέπομαι που ζείτε ανάμεσά μας.
   Ντρέπομαι για τα ΜΜΕ που στήριξαν όλο αυτό το άρρωστο αφήγημα, το οποίο θα το πληρώσουν ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ κι ας μην κατάλαβαν ακόμη τι λαίλαπα έρχεται και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας…

 • Αν επρόκειτο για προσλήψεις και ένα προαπαιτουμενο γιατρέ ήταν και ο εμβολιασμός δεν θα το είχαν κάνει οι υποψήφιοι;;; σίγουρα ναι!!

 • Μπράβο γιατρέ! Προσωπικά,δεν είναι ότι έχει δίκαιο, ξέρει τι λέει και είναι και ένας γιατρός κόσμημα στο νοσοκομείο!

 • Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν αναμφισβήτητα πως οι υποχρεωτικοί
  εμβολιασμοί, πέραν του ότι είναι αντισυνταγματικοί και αντιβαίνουν προς κάθε έννοια δικαίου και κάθε έννοια ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας, αποτελούν ανήθικη επιχείρηση από την ίδια την ελληνική πολιτεία εναντίον των πολιτών της.

  • Και τι προτείνεις εσύ; Να αφήσουν τον κόσμο να πεθαίνει κάθε μέρα για να νοιώθεις πλασματικά ελεύθερος με αξιοπρέπεια;

   • Ο καθένας τι ιατρικές γνώσεις έχει για να μπορεί να αποφασίσει; Δεν είναι τάβλι φίλε μου, είναι απόφαση ζωής ή θανάτου. 47 χθες έφυγαν!

    • Και 470 να έφευγαν πάλι ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει. Πριν 3 χρόνια όταν γνωστός/άγνωστος δημοσιογράφος επέλεξε ευθανα-αυτοκτονία τα κανάλια τον έκαναν ήρωα και μας έπρηξαν με το δικαίωμα στη ζωή και το θάνατο. Τώρα τα κανάλια μπούκωσαν και κάνουν γαργάρα τις ατομικές ελευθερίες και την αξιοπρέπεια του καθενός και ο όχλος ζητάει αίμα στην αρένα……

     • Εσύ αναλαμβάνεις την ευθύνη για τους θανάτους, τη στιγμή που υπάρχει εμβόλιο και μπορούν να σωθούν; Επικοινωνεί ς με το νου σου;

 • Συγχαρητήρια ακόμη μια φορά γιατρέ… Καλή δύναμη στο έργο σας να μας κρατήσετε υγιείς, ελεύθερους, νουνεχεις, εχεφρονας, αδουλωτους στο μεγάλο παιχνίδι των πληρωμενων ΜΜΕ, δημοσιογράφων, γιατρων κτλ. Αποτελειτε μια διαφορετική φωνή, συνεχίστε να φωτιζετε….λ

 • Τότε γιατρέ μου γιατί μας αφήσατε να εμβολιαστούμε; Γιατί δεν γράψατε και για εμάς ένα δακρύβρεχτο άρθρο, να μας προφυλάξετε από τους κακούς που ήθελαν να μας εμβολιάσουν; Εγώ δέχομαι πως κάποιος φοβάται να εμβολιαστεί, αλλά κι εγώ φοβάμαι να είμαι άρρωστη στα χέρια ενός ανεμβολίαστου γιατρού. Εγώ δεν έχω δικαιώματά; Ρωτώ η αφελής, αλλά απάντηση δεν θα πάρω.

  • Γιατί για κάποιους επιβάλλεται και για άλλους όχι. Η κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερη και η απόφαση του καθενός. Διακαίωμα να εμβολιαστείς έχεις και εμβολιάστηκες δικαίωμα να εμβολιάσεις τον άλλον με το ζόρι δεν έχεις.

    • Αυτοεπαναλαμβανόμενε σχολιαστή που γράφεις συνέχεια για θανάτους μάθε ότι και εμβολιασμένοι νοσούν και πεθαίνουν. Δες τι γίνεται στο Ισραήλ και την Αγγλία.
     Και εδώ από το 1% φθάσαμε σχεδόν στο 10% των νοσηλευόμενων εμβολιασμένων στις ΜΕΘ.
     Το αφήγημα περί της αποτελεσματικότητας των νέων εμβολίων των δέκα μηνών (sic) οσημέραι φθίνει.
     Διάβασε και καμία καινούρια μελέτη πάνω στην αποτελεσματικότητά τους.
     Αφήνω τις παρενέργειες των συγκεκριμένων εμβολίων.
     Οι ημέτεροι “φωστήρες” γέμοντες ανευθυνότητας προωθούν και τον
     εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων.
     Ευτυχώς η επιτροπή εμβολιασμών του Ηνωμένου Βασιλείου έβαλε φρένο στη φόρα των Βρετανών κυβερνητικών αξιωματούχων.
     Μόνο τις πέτρες δεν έχουν ακόμη εμβολιάσει…

 • Φοβερός λαϊκιστής !! Στο συναίσθημα του λαού ,ευχές και επισημάνσεις ,ο καλός ο άνθρωπος ,άντε ρε εμβολιαστειτε και αφήστε τις εξυπνάδες .

  • Εσύ που που δεν σε παρασύρει ο λαϊκισμός, κάνε μια φούσκα με την μυξα σου . Έχουμε τεράστια ποσοστα εμβολιασμενων που νόσησαν και μάλιστα βαριά . Άρα ρε τραχανά τι να κάνω εγώ που το σκέφτομαι;

 • Ορισμένοι μάλλον δεν ξέρουν τι είναι χούντα !! Και είναι και τάχαμου αριστεροί και δημοκράτες .το οτι γράφουν ότι μπούρδα θέλουν αυτό είναι δημοκρατία αν ήταν χούντα ή κομμουνισμός πριν τελειώσετε τη φράση θα σας είχαν χώσει μεσα

 • ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ. ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ; ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΠΑΘΩ ΚΑΤΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ;

 • Είσαι για κλάματα φίλε.Σε ενημερώνω ότι ο κύριος Δουλγερακης και αν δεν έχει σώσει ασθενής από βέβαιο θάνατο.Εσυ τη δουλειά κάνεις?Για να μας πείτε?

 • Μπράβο στο γιατρό που τους υποστηρίζει και μίλα για το διαχωρισμό που έχει φέρει η νέα κατάσταση. Όμως είναι τομέας υγείας και αν ήταν ως προϋπόθεση διορισμού δε θα υπήρχε θέμα.Ειναι Όμως παλιοί και δεν μπορεί κάποιος να τους το κάνει με το ζόρι. Τα παιδιά μας μέχρι 2 ετών τα κάνουμε 16 εμβόλια.Πανε σχολείο με βιβλιάριο εμβολιασμού!εμάς μικρούς μας κάνανε σχολείο χωρίς να ρωτήσουν κανένα!!!!Πέθαινε κόσμος, πεθαίνει και τώρα και εμβολιαζόμαστε!

 • Ερωτηση: εχω δικαίωμα ως πολίτης να αρνηθώ σε δημόσιο νοσοκομείο να με αναλάβει ανεμβολίαστος γιατρός η νοσοκόμος? γιατί αν δεν το έχω τότε καταπατείται και η δική μου ελευθερία και δικαιώματα…..γιατι μου φενεται πως τα μπλεξαμε λίγο!!!

 • Αν έβγαιναν όλοι οι γιατροί με θάρρος και χωρίς φόβο να υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους κανένας δεν θα τους άγγιζε!!!
  Οι περισσότεροι όμως φοβούνται μη ξεβολευτουν…..
  Συγχαρητήρια στους θαρραλέους και πάνω από όλα στους ειλικρινείς!

 • Αν έβγαιναν όλοι οι γιατροί με θάρρος και χωρίς φόβο να υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους κανένας δεν θα τους άγγιζε!!!
  Οι περισσότεροι όμως φοβούνται μη ξεβολευτουν…..
  Συγχαρητήρια στους θαρραλέους και πάνω από όλα στους ειλικρινείς!

 • Εσείς οι ανεμβολιαστοι… Για πληρώστε λίγο τα έξοδα νοσηλείας σας να δω κάτι… Αρκετά μας κοστίζει η βλ..κεια σας. Επιπλέον αν δεν θέλεις να εμβολιαστεις τότε ο Δαρβίνος μια χαρά τα λέει περί φυσικής επιλογής.

 • Nα αφήσουν τις σοφιστείες οι υπέρμαχοι του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.
  Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μεταδίδουν το ίδιο με βάση το CDC.
  Και οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν είναι αρνητές, όπως σκωπτικά τους αποκαλούν κάποιοι διαδικτυακοί κανίβαλοι, αλλά σκεπτόμενοι και σκεπτικιστές αναφορικά με τον εμβολιασμό με τα συγκεκριμένα εμβόλια, τα αδοκίμαστα σε βάθος χρόνου.

  • Και οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν είναι αρνητές, όπως σκωπτικά τους αποκαλούν κάποιοι διαδικτυακοί κανίβαλοι,

   ΑΡΙΣΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ !!!

 • ΓΙΑΤΡΕ,σας συγχαίρω και ευχαριστώ που υπάρχουν άνθρωποι-επιστημονες σαν εσάς.Βασικα το “σύστημα” θα σας κατασπαράξει,αλλά αξίζει τον κόπο να παλεύουμε με ΗθΟΣ και ΗΘΙΚΉ.

 • Τα συγχαρητήρια μου στο γιατρό. Τα λέει πολύ ωραία. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα που υπεκρύπτετο όλα αυτά τα χρόνια. Σε τέτοιες συνθήκες εμφανίζεται το αληθινό πρόσωπο των δήθεν σκεπτόμενων ανθρώπων, των δήθεν ανθρωπιστών και αλληλέγγυων συναδέλφων κάθε επαγγελματικής τάξης και ενδεχομένως των δήθεν “καθαρών” από “κάθε νόσον και κάθε μαλακίαν” έναντι των “μιασμένων”

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι