Εμείς και οι άλλοι. Εμείς οι άριστοι και οι άλλοι οι ψεκασμένοι. Εμείς πρώτα γιατροί και μετά άνθρωποι. Πρώτα η βόλεψη και μετά η συναδελφικότητα. Το σωστό και το δίκαιο πάνω από όλα. Και κυρίως πάνω από τη διαφορετικότητα. Πάνω από κάθε άποψη και φόβο. Οριζόντια εφαρμογή αποφάσεων ανεξαρτήτως προσωπικότητας η ιστορικού γιατί έτσι μας είπαν. Κ έτσι αυτοί το πιστέψανε και το υποστηρίζουνε αφού είναι και evidence based. Κάποιοι χαίρονται κι όλας. Και το κουτσομπολευουν και το περιγελούν. Και ξεχνάμε ανθρώπους που κλαίνε και ανησυχούνε μέρες τώρα. Αλλά είναι ψεκασμενοι και το αξίζουν μάλλον αυτό που πάθανε. Απο το μυαλό τους το κούφιο. Από την μερική τους γνώση. Από την πίστη τους σε ιδανικά ξεφτισμενα. Σε λανθασμένα ιδανικά. Ας τους καταδικάσουμε όλοι μαζί σαν ιατρική κοινότητα και αν θέλετε μπορούμε να τους κάψουμε κι όλας. Έτσι κάνανε και χρόνια πριν. Εξ’αλλου εκεί μου φαίνεται πως γυρνάμε. Σε δογματισμούς και σε ιερά εξέταση. Ας κάνει ο καθένας ότι του επιτρέπει η συνείδηση, αυτοί ούτε να αγωνίζονται ξέρουν ούτε να μιλάνε όμορφα. Θα κάνουν τη δουλειά τους και θα ντρέπονται που ένας συνάδελφος τους δεν κάθεται διπλα τους, δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δεν ξέρουν πως να συντηρήσουν την οικογένειά τους γιατί έκριναν να αποφασίσουν κάτι (λαθος? ίσως ).
Θα ντρέπονται και θα λυπουνται. Αλλά ξέρω πως αυτό δεν είναι αρκετό. Και καλώς η κακώς αυτό τους λέει η συνείδηση τους. Πως κάτι δεν κάνουν σωστά. Κάτι δεν γίνεται σωστά. Κάτι τους ενοχλεί και μάλλον θα είναι αυτά τα ιδανικά τα λανθασμένα περί ελευθερίας περί δικαιοσύνης περί αυτοδιάθεσης και όλα τα συναφή που χρησιμοποιούν σαν φερετζέ!!
Τέλος πάντων και ένα τελευταίο, που είναι οι ιατρικοί σύλλογοι,που είναι οι ομοσπονδίες ποια η συμπαράσταση προς αυτούς τους άλλους ενάντια και μόνο στον τρόπο εκδίωξης τους; Όλοι απόντες κρυμμένοι στο καβούκι τους λές και έχουν χολέρα αυτοί οι άλλοι,η ντρέπονται και φοβούνται την στιγμή που γίνονται διώξεις με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές !!