kozan.gr: Θ. Θεοδουλίδης στην ενημέρωσή του στο Δ.Σ. Κοζάνης: “Το πρόβλημα της επόμενης μέρας είναι περισσότερο πολιτικό και λιγότερο ακαδημαϊκό. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι Περιφέρειες χωρίς αξιοπρεπές Πανεπιστήμιο και μάλιστα σε μια περίοδο σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών οδεύουν προς συρρίκνωση” (Βίντεο)

2 Σεπτεμβρίου 2021
21:04

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, ενημέρωσε κατά τη σημερινή του (2/9) συνεδρίαση, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, Θ. Θεοδουλίδης, σε σχέση με τις επιπτώσεις που έχει στο Τριτοβάθμιο Ίδρυμα της περιοχής η σημαντική μείωση των φετινών εισακτέων, μετά την ανακοίνωση των βάσεων/επιτυχόντων για το 2021.  “Φέτος θα είναι η χειρότερη χρονιά, καθώς του χρόνου θα εφαρμοστεί, ΠΛΗΡΩΣ, το σύστημα των ΕΒΕ (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής), που θα περιλαμβάνει δεύτερο μηχανογραφικό το οποίο αναμένεται να βελτιώσει την κατάσταση στα τμήματα των Περιφερειακών Ιδρυμάτων”, ανέφερε ο Πρύτανης, συμπληρώνοντας, πως: “Το πρόβλημα της επόμενης μέρας είναι περισσότερο πολιτικό και λιγότερο ακαδημαϊκό. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι Περιφέρειες χωρίς αξιοπρεπές Πανεπιστήμιο και μάλιστα σε μια περίοδο σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών οδεύουν προς συρρίκνωση”.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Θεοδουλίδης μετέφερε ένα αισιόδοξο μήνυμα λέγοντας πως: “Aίσθησή μου είναι πως παρά την αριθμητική μείωση σε εισακτέους ο υπάρχων στρατηγικός μας σχεδιασμός, που περιλαμβάνει την ακαδημαϊκή μας ανάπτυξη άλλα και τη συμμετοχή μας στη Δίκαιη Μετάβαση στη Μεταλιγινιτική εποχή, σαφώς δεν ακυρώνεται κι ο στόχος μας είναι με κάποιες αλλαγές  να περάσουμε όσο γίνεται πιο ανώδυνα την παρούσα πίεση”.

kozan.gr

29 σχόλια

 • Αξιοπρεπές πανεπιστημιο είναι αυτό που έχει ποιότητα ή αυτό που έχει ποσότητα; Δώστε συγκεκριμένο ορισμο με παραμέτρους. Να έχει και τα δύο ένα πανεπηστημιο της περιφέρειας ως σύνολο είναι απίθανο.

  • Τα Πανεπιστήμια αγαπητέ ζήτησαν 47000 φοιτητές, η κάκιστη αυτή κυβέρνηση αύξησε τους εισακτέους σε 78000 και αναρωτιόμαστε όλοι γιατί δεν σεβάστηκε τις αποφάσεις των πανεπιστημίων. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ότι τα πανεπιστήμια που γέμισαν με εισακτέους δεν μπορούν να κάνουν ποιοτικό μάθημα, γιατί έχουν υπεράριθμους, ενώ από την άλλη άλλα τμήματα έμεινα άδεια με αναξιοποίητες υποδομές. Αν η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να σεβαστεί το αυτοδιοίκητο κανένα τμήμα δεν θα ήταν άδειο.

   • τα τμήματα που έμειναν άδεια απαξιώθηκαν από τους ίδιους τους φοιτητές. οι φοιτητές δεν τα προτίμησαν με τις δηλώσεις στα μηχανογραφικά τους. μπορείς να το διαπιστώσεις από τον πίνακα των βάσεων, αναφέρεται και ο αριθμός των προτιμήσεων.
    π.χ. το διασυνοριακής κοίταξε ποια είναι η βάση, ο τελευταίος περίπου στα 6500 μόρια και πόσοι το δήλωσαν.

    • Προφανώς το γεγονός ότι είναι επαρχία παίζει το ρόλο του. Αυτό δεν σημαίνει οτι το πανεπιστήμιο δεν έχει αξιόμαχα τμήματα. όταν ένα τμήμα είναι καινούργιο ναι θέλει το χρόνο του. Προφανώς εσύ όμως ξέρεις πολλά …ακούμε και σημειώνουμε

     • Αν ήθελες και έκανες τον κόπο να δεις τους πίνακες θα διαπιστώνεις αυτά που σου λέω. Σίγουρα υπάρχουν αξιόλογα τμήματα τα οποία δεν έχουν και θέμα. Σου λέω πράγματα τα οποία τα διαπιστώνεις με απλή λογική. Προς τι ή ηρωνεια σου, συνήθως καταφεύγει εκεί όταν δεν έχεις επιχειρήματα.

 • Αφου είναι πολιτικό και όλα ΟΚ με τις φοβερές σχολές που προσφέρεις κοιμήσου ησυχος και μην αλλάξεις πλευρό και το όνειρο γίνει εφιάλτης. Μέχρι και τα πενεπηστήμια των γειτονικών χωρών (ναι αυτά που κοροϊδεύουμε) έχουν πιο θελκτικά τμήματα. Καληνύχτα κε πρύτανη.

  • Οι σχολές του πανεπιστημίου είναι ακριβώς οι ίδιες με των κεντρικών πανεπιστημιων. Αδιάβαστοι είστε όλοι. Μάλλον γράφετε σκοπίμως.

   • Έχουν το ίδιο επίπεδο; Πόσοι τις προτίμησαν και γιατί. σκέφτηκες γιατί δεν προτιμήθηκαν, όχι όλες, οι σχολές της επαρχίας; μήπως λόγω επιπέδου; γιατί οι σχολές της Πτολεμαΐδας έχουν και υψηλές βάσεις και είναι και γεμάτες;

    • Γιατι μήπως είναι επαρχία κ δεν τις προτιμάνε οι γονείς των φοιτητών?
     μήπως γιατί στην Πτολεμαΐδα υπάρχουν σχολές που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολλά παρόμοια τμήματα? και αναγκαστικά τις “προτιμάνε”?
     Εντάξει να γράφουμε κάτι αλλά ξέρουμε τι γράφουμε… δεν γίνεται να αερολογούμε.

 • Ανοίξτε το θέμα των κατατακτήριων! Να μπαίνουν όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν σε μία σχολή και ας είναι με κριτήρια. Γιατί πάλι με εξετάσεις;

 • Χρειάζεται πρώτον τσαμπουκάς και δεύτερον καλύτερη οργάνωση. Όταν μου κάνεις νέα τμήματα που δεν ξέρει ο άλλος τι είναι Ε δεν θα τα δηλώσει. Κάνε καλά τμήματα και ενίσχυσε την Κοζάνη με σχολές. Πίεσε και εξέθεσε τους πολιτικούς που δεν σε βοηθούν. Μόνο έτσι θα τρέξουν

 • ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ REAL ESTATE.
  ΠΑΜΑΚ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 250
  ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΜΗΜΑ 450
  ΝΤΡΟΠΗ Κ. ΠΡΥΤΑΝΗ

  • Αρχικά δεν λέγεται διοίκησης οικονομίας (ούτε του παμακ ούτε των Γρεβενών.. Αδιάβαστος)
   Δεύτερον αν το τμήμα του παμακ πήγαινε στα Γρεβενά ποια θα ήταν η βάση του? Η ίδια?
   Αν το τμήμα των Γρεβενών ήταν στη Θεσσαλονίκη προφανώς θα είχε 15 βάση ή όχι?

  • Δεν έβαλε ο πρύτανης τον αριθμό εισακτέων, το υπουργείο τον έβαλε, αλλά φαίνεται το μόνο που σε νοιάζει είναι να βρίσεις τον πρύτανη

 • σε ενημερώνω ότι το πρόβλημα είναι τεχνητό και απαράδεκτο με σκοπό να ενισχυθούν τα κεντρικά πανεπιστήμια και τα ιδιωτικά κολλέγια …με ποιόν τρόπο λοιπόν μια οικογένεια μπορεί να αντέξει να σπουδάσει το παιδί της σε Αθήνα Θεσσαλονίκη κι όχι στον τόπο της;;; δηλαδή για να είναι το τμήμα θελκτικό κατά την άποψη σου τι πρέπει να έχει ;;;; σε πληροφορώ ότι τα ίδια τμήματα σε Αθήνα θα γέμιζαν κόσμο…Αυτή είναι η πραγματικότητα

  • Τα ίδια τμήματα που αναφέρεις έχουν την ίδια ποιότητα; Γιατί όταν πάει να πιάσει δουλειά κάποιος τον ρωτάνε που τελείωσες; να είσαι σίγουρη σε πολλά τμήματα των επαρχιακών πανεπιστήμιων οι πτυχιούχοι δεν μπορούν να ανταπεξελθουν, σκέψου το γιατί.

   • και γιατί αυτοί οι πτυχιούχοι που λες όταν πηγαινουν στο εξωτερικο βρίσκουν αμέσως εργασία. σκέψου το γιατί. Υποθέτω δεν χρειάζεται να σου παραθέσω παραδείγματα, γιατί απλά δεν χωράνε σε ένα μήνυμα.

     • Δεν το σκέφτηκες όμως. Το μόνο που κάνεις είναι να κατηγορείς χωρίς να ξέρεις τι γίνεται. “Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση”

  • Σωστός όταν η ομάδα πετάει δεν χρειάζεται προσπάθεια. οι παλιές σχολές που είχαμε μηχανολόγων, ηλεκτρολόγων, πληροφορικής έχουν θέμα;

   • το λες και μόνος σου … παλιές. “Εμείς” (και το υπουργείο) σε 2 χρόνια περιμένουμε θαύματα. εύκολα τα συνθήματα, δύσκολο η κατανόηση της κατάστασης.

   • αν αυξηθούν οι εισακτέοι σε επίπεδο χώρας π.χ. άλλοι 2000 ασφαλώς και θα έχουν θέμα, κάθε έτος είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των φοιτητών που ενδιαφέρονται για ένα γνωστικό αντικείμενο.

 • τι θα πει “θελκτικά” τμήματα; εάν τα ίδια τμήματα, με το ίδιο προσωπικό, με το ίδιο πρόγραμμα σπουδών ήταν στην Αθήνα τότε θα γέμιζαν και θα λέγαμε ότι είναι “θελκτικά”;

 • Θελκτικά πανεπιστήμια είναι αυτά που δίνουν πτυχία με προοπτικές εργασίας και όχι πτυχία για την κορνίζα.Υπάρχει ελληνικό πανεπιστήμιο που έχει στατιστικά στοιχεία για την επαγγελματική πορεία των αποφοίτων του? Προφανώς όχι , γιατί εάν υπήρχαν,θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι.

  • Το γεγονός οτι δεν υπάρχει αγορά εργασίας σου λέει κατι? όταν οι πτυχιούχοι βγαίνουν εξωτερικό έχουν αξιοπρεπή επαγγελματική αποκατάσταση. Αλλά φαίνεται το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η αντιπολίτευση

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι