Κοζάνη: Παρουσίαση βιβλίου, “Mυστικοί πράκτορες σε δράση”, το Σάββατο 18/9, στην αυλή του cafe – bar “Το μπλε ελάφι”

15 Σεπτεμβρίου 2021
07:21
Κανένα σχόλιο

Παρουσίαση βιβλίου, “Mυστικοί πράκτορες σε δράση”, το Σάββατο 18/9, στην αυλή του cafe – bar “Το μπλε ελάφι” στην Κοζάνη.

 Η συγγραφέας Σεβαστή Κωνσταντινίδου, υπογράφει το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο ”Μυστικοί πράκτορες σε δράση”, σε εικονογράφηση Ιωάννας Σταυρούλας Αθανασοπούλου, και τις εκδόσεις Μολύβι.  Μια ιστορία για παιδιά από 4-7 ετών, που μέσα από αρκετό χιούμορ διδάσκει την συλλογικότητα, το ομαδικό πνεύμα και την φροντίδα που πρέπει κανείς να δίνει, μέσα από την μορφή ειδικών αποστολών!

Δύο αδερφάκια λοιπόν, έχουν κάποιες ειδικές αποστολές από την μαμά τους, μεταξύ άλλων να φροντίζουν την μικρότερη αδερφή τους, αλλά και την γιαγιά τους, η οποία πάσχει από άνοια. Και ενώ οι μυστικοί μας πράκτορες τα καταφέρνουν καλά, μια μικρή κίνηση απροσεξίας, το ότι ξέχασαν δηλαδή να κλειδώσουν την εξώπορτα, θα τους οδηγήσει σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια, αφού η γιαγιά φεύγει εκτός σπιτιού. Ευθύς αμέσως, τα τρια αδέρφια και η μαμά με ομαδικότητα και συλλογικό πνεύμα θα προσπαθήσουν να σώσουν την γιαγιά αλλά και την μικρή αδερφή που φεύγει χωρίς να την προλάβουν, και να είναι και πάλι ασφαλείς. Τι λέτε, θα τα καταφέρουν;

Μια ιστορία που πιάνεται με πολλά θέματα, όπως η άνοια, η αγάπη μεταξύ των αδερφών – και γενικότερα οι οικογενειακοί δεσμοί-, η φροντίδα που πρέπει να δείχνουμε σε μικρές αλλά και μεγάλες ηλικίες, και η υπευθυνότητα είναι τα πιο βασικά. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που είναι γραμμένο, γιατί όλα τα παραπάνω είναι ευνότητα για τα παιδιά των ηλικιών που απευθύνεται. Επίσης, έχει και χιούμορ, ενώ η εικονογράφηση είναι υπέροχη, και δένει άρτια με το κείμενο!

Μια ιστορία με πολλά μηνύματα, που θα κάνει τα παιδιά να χαμογελάσουν, αλλά και να προβληματιστούν!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.