kozan.gr: Xύτρα ειδήσεων: Άρχισαν οι άλλους είδους “πονοκέφαλοι” για τον Γιώργο Κασαπίδη

17 Σεπτεμβρίου 2021
10:05

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της Περιφερειακής Αρχής Γ. Κασαπίδη και – σχεδόν – κατά κοινή ομολογία, πλην του στενού περίγυρου συνεργατών του, η θητεία του χαρακτηρίζεται από πενιχρή μέχρι ασήμαντη. Η δικαιολογία, που, ο ίδιος, χρησιμοποιεί, συνήθως, για να αιτιολογήσει τη βραδυπορία στην υλοποίηση των σχεδίων του, είναι τ’ ότι είχε να καλύψει πολλά κενά & παραλείψεις των προηγουμένων διοικήσεων. Αυτό, βέβαια, το “ευφυολόγημα” περί των ευθυνών των “πρώην”, δεν πείθει, κανέναν. Ίσχυε και θα ισχύει, για κάθε νέα διοίκηση, είτε στους δήμους είτε στις Περιφέρειες, να “κληρονομεί” από λίγα έως πολλά προβλήματα. Το να γκρινιάζει κάποιος, διαρκώς, ότι για τη δική του απόδοση, φταίνε οι προηγούμενοι, αποτελεί μια πολιτικάντικη πρακτική άρνησης αντιμετώπισης της σκληρής πραγματικότητας.

Η περιοχή, λόγω απολιγνιτοποίησης, διανύει την κρισιμότερη περίοδο κι ενώ στα “χαρτιά” όλα φαντάζουν υπέροχα, τα περισσότερα ή σχεδόν όλα, κινούνται με ταχύτητα σαλιγκαριού, ελπίζοντας, έστω και με καθυστέρηση, ότι θα αποκτήσουν ρυθμούς χελώνας (δυστυχώς με τα μέχρι στιγμής δείγματα της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, δε μπορούμε να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι). Μέσα σ’ όλα αυτά τα σοβαρά, ήρθε κι ώρα για τις περίφημες αλλαγές των Αντιπεριφερειαρχών. Ο Περιφερειάρχης φέρεται να επιθυμεί τη διατήρηση της Π. Γκατζαβέλη στην Αντιπεριφέρεια Οικονομικών, δεν αποκλείεται όμως κι η μετακίνησή της στην Αντιπεριφέρεια Υγείας. Γ. Μαργαρίτης και Σ. Βόσδου είναι δύο από τα πρόσωπα που επιθυμούν την είσοδό τους σε πόστα ευθύνης, ενώ στην περίπτωση που δεν αξιοποιηθούν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης, ενδεχόμενο που “πονοκεφαλιάζει” τον Γ. Κασαπίδη.  “Μεταξύ μας”, γνωρίζοντας διάφορα που έχουν ειπωθεί στο παρασκήνιο, πριν και μετά τις εκλογές, ο Γ. Κασαπίδης, αν  αποφασίσει, τελικά, να τους αξιοποιήσει, θα είναι περισσότερο μια απόφαση ανάγκης, για να αποφύγει τυχόν απώλειες, παρά προσωπική του επιθυμία. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις “χωρικές” Αντιπεριφέρειες. Θα υπάρξουν αλλαγές ή όχι; Ούτε ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ακόμη, καθώς, γνωρίζει, πολύ καλά, πως οποιαδήποτε απόφασή του, είναι βέβαιο, πως, θα του στοιχίσει, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Τα σενάρια που υπάρχουν,  τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι δύο. Το ένα προβλέπει τη διατήρηση και των τεσσάρων σημερινών Αντιπεριφερειαρχών, ενώ το δεύτερο σενάριο, περιλαμβάνει τις αλλαγές, αποκλειστικά και μόνο, σε δύο Αντιπεριφέρειες, εκείνης των Γρεβενών και της Φλώρινας. Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν, εκ των έσω, τα  παράπονα για τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης, Γ. Τσιούμαρη. Ο ίδιος φέρεται να έχει από τυπικές μέχρι ανύπαρκτες σχέσεις μ’ ένα σημαντικό αριθμό συναδέλφων του αλλά και συνεργατών του γραφείου του Περιφερειάρχη, οι οποίοι επιθυμούν, διακαώς, την αντικατάστασή του. Αντιθέτως, ο Περιφερειάρχης δείχνει να τον εμπιστεύεται. Μένει να δούμε αν υπάρξει ανατροπή, της τελευταίας στιγμής, επηρεασμένος κι εκείνος από το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για το πρόσωπο του Γ. Τσιούμαρη και προχωρήσει στην “καρατόμησή” του. Γ. Βαβλιάρας και Ν. Λυσσαρίδης είναι οι αγαπημένοι συνεργάτες του Γ. Κασαπίδη. Ο πρώτος διότι κατά κοινή ομολογία “τρέχει” πολύ, χωρίς βέβαια κι αυτός να έχει να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο ως παραγόμενο έργο, ενώ ο δεύτερος διότι δε διαφωνεί σχεδόν ποτέ και σε τίποτα μαζί του, συμπεριφορά που, ο Γ. Κασαπίδης, λατρεύει σε όσους βρίσκονται δίπλα του. Έτσι λοιπόν, ακόμη κι αν αλλάξουν αντικείμενο, δύσκολα θα μείνουν εκτός κάποιου πόστου ευθύνης. Τέλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ε. Ντιό, είναι ένα από τα πρόσωπα που δύσκολα θα αλλάξει. Στην περίπτωση όμως που συμβεί, όπως και με την Π. Γκατζαβέλη, θα αξιοποιηθεί κάπου αλλού.

Η Χύτρα

34 σχόλια

  • τότε γιατί δεν βάλανε τον Αμανατίδη που άγεται και φέρεται σαν ο τεχνοκράτης ή τον Κάτανα που είναι άνθρωπος της πιάτσας όπως λέει?

    • Περιμενουμε να ρωτησει τον Πνευματικό. Κατώτερος των περιστάσεων και την ανάγκης εκπροσώπησης την δεδομένη στιγμή. Απολιγνιτοποίηση, ανεργία, covid, κλιματική αλλαγή……και ο Γιωργος ρωτάει τον Πνευματικό του ο οποίος του λεει να μην κάνει το εμβολιο!

  • Γιώργο ο Τσιούμαρης το παίζει καρδινάλιος και κινείται μόνος του παντού χωρίς κανέναν Περιφερειακό Σύμβουλο τους απαξιώνει όλους..βάλε η Λυσσαρίδη Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης η την Γίουλα Γκατζαβέλη..κάνε την ανατροπή και την αλλαγή..Η Λυσσαρίδης η Γκατζαβέλη.

  • Περιφερειάρχη Γιώργου κασαπίδη οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες δεν μπορούν να αλλάξουν έχουν δυνατή παρουσία άλλαξε τους θεματικούς άλλαξε γρήγορα τον τοπαλίδη τον Ηλία είναι ανύπαρκτος. Έχεις θέσεις θεματικών αντιπεριφερειαρχών να αξιοποιήσεις εκεί τους περιφερειακούς συμβούλους οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες έχουν δυνατή παρουσία

  • Ε όχι και αργός ρε παιδιά, ακόμα περιμένουμε οι επαγγελματίες τα 1800 ευρώ στήριξη ρευστότητας για το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020! Το αστείο είναι πως οι αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά για πιο γρήγορη διαδικασία και άμεση βαθμολόγηση!!!!!! Φαντάσου δηλαδή να είχε και χαρτούρα….

  • Θα ψάχνει να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο ελεγε εχει άριστους στον συνδυασμό του αλλα νεα προσωπα η αλλαγές δεν βλέπουμε!

  • Κύριε Κασαπίδη βάλε νέα πρόσωπα να κάνουν τη διαφορά φτάνει το παλιό…Βάλε Κατερίνα Δαδαμόγια Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης,Βάλε την Ευφροσύνη Ντιό Αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Τουρισμού,βάλε την Δέσποινα Κοζατσάνη αντιπεριφερειάρχη Υγείας…αξιοποίησε νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλεια…φτάνουν οι παλιοί βαβλιάρας και τσιούμαρης.

    • Κι επειδη η Δαδαμόγια έκανε ..θαύματα με την Αγροδιατροφική σύμπραξη να κάνει τα ίδια με το συνολο της επιχειρηματικότητας! Αχ θα τυφλωθούμε μ αυτα που διαβάζουμε!!!

  • Εμείς οι αγρότες θέλουμε τον Σάκγ Φωλίνα Αντιπεριφερειάρχη στα Αγροτικά Γιώργο θα τρέχει και υα μας βοηθάει,έχει και καλή συνεργασία με Σημανδράκο και παπαιόρδανίδη μια μέρα ηταν μαζί στα γρεβενα παρέα..δώσε ρόλο και στην κατερίνα δαδαμόγια κάντην αντιπεριφερειάρχη στη θέση του βαβλιάρα και επιτέλους άλλαξε τον τσιούμαρη.βάλε στέργιο κίανα αντιπεριφερειάρχη κοζάνης

  • Με τη μετάβαση μενει στο απυρόβλητο ο με απόλυτα μηδενικό έργο αντιπεριφερειάρχης. Το λένε όλοι. Παντου (τρομάρα τους στην Κοζάνη που θα κατέβει και δήμαρχος!).
    Η αντιπεριφερειάρχης αγροδιατροφης τα ίδια

  • ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΟΜΑΔΑ?ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ.ΟΠΟΤΕ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ…ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ Κ.ΚΑΣΑΠΙΔΗ.

  • Μην το ταλαιπωρούμε καθόλου!!!!!!!!!!!!1
    Ο επόμενος περιφερειάρχης είναι αυτός που θα αποφασιστεί στο Μοσχάτο, και ένα παλτό κρεμασμένο στο τσιγκέλι να είναι θα εκλεγεί.
    Το γιατί ;. Ο Κόσμος το έχει τύμπανο και εμείς κρυφό καμάρι

  • Ο Κασαπίδης δεν μιλάει ούτε στους πολύ στενούς του συνεργάτες για τις προθέσεις του και όλοι θα το μάθουν τελευταία στιγμή. Άρα οι ευσεβείς πόθοι κάποιων αλλά και αυτών που δήθεν γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις είναι χωρίς αντίκρυσμα.

  • Κασαπίδη δεν σε σώζει ούτε ο λαός αυτήν την στιγμή ότι και να κάνεις δεν μπορεί να αντιστρέψεις το κλίμα
    Πορευτήκατε με το αρνητικό κυβερνητικό άρμα
    ΔΕΗ Ανεργία Φτώχια Ελειψη Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης Απουσία Αγροτικής πολιτικής καμία ουσιαστική εναλλακτική πρόταση ανάπτυξης
    Αποτυχία αντιμετώπισης πανδημίας Νοσοκομεία υποβαθμισμένα
    Βλέπε ΕΣΠΑ δεν ξεχνιούνται

  • ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΆΛΕΞΕ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΊΟΥΣ ΣΥΜΒΟΎΛΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΛΟΥΣΟΥ ΤΟΥΣ. ΑΛΉΘΕΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΉΣΠΟΝΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ; ΚΑΝΟΝΙΣΕΣ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

  • Πάντως στα σχόλια φαίνονται οι επιθυμίες των Π.Σ και τάχαμ δήθεν τις γράφουν τα …τρολάκια τους.Σας καταλάβαμε.

  • Η ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΣΎΝΘΕΣΗ Π.Σ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΕΩΣ ΤΕΛΙΟΙ. ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΧΩΡΑ. ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ.

  • Γιωρικα παρε τον Γληγορακη τον καρδιναλιο και πηγαιντε να φυτεψετε κανεναν κηπακο να ταισετε και καμια κοτουλα… αντε γιατι κουρασατε
    δεν βρεχει σας φτυνει ο κοσμος πλεον.

  • kozan το οτι εισαι μονοπωλιο στην ενημερωση δεν σημαινει οτι τα ξερεις ολα. ο περιφερειαρχης θα τους αλλαξει ολους θα το δεις. δεν θα αφησει κανεναν και πρωτα απο ολους τον σαββοπουλο

  • Βγάλτους όλους, βγες κι εσύ για να διαπιστωθεί ότι και που είστε εκεί και που δεν είστε η Περιφέρεια θα παράγει έργο 2-4/100 γιατί μέχρι εκεί μπορείτε κι εσείς, κι οι άλλοι πριν εσάς, κι οι επόμενοι μετά από εσάς κι οι υπάλληλοί σας διαχρονικά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.