Χ. Ελευθερίου, Δήμαρχος Σερβίων, στο Kozan.gr: “Κάποιοι ας αφήσουν τα παραμύθια”

29 Σεπτεμβρίου 2021
09:22

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού ο Δήμαρχος Μανώλης Στεργίου αναφέρθηκε στις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν μεταξύ των δύο δήμων, Σερβίων & Βελβεντού, δύο χρόνια μετά το διαχωρισμό τους. Όπως είπε: “Πυκνά – συχνά ακούγεται, από τον όμορο Δήμο Σερβίων, σε συνεδριάσεις, ιδίως στα χωριά, μου το είπαν και πολίτες, ότι ο Δήμαρχος (Χ. Ελευθερίου) αναφέρεται ότι ο Δήμος Βελβεντού δεν έστειλε τα χρήματα που χρωστάει. Εδώ κι  ακριβώς ένα χρόνο, στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, έχουμε στείλει έγγραφο με τις απόψεις μας για το χρέος μεταξύ των δύο Δήμων και ζητήσαμε από το Δήμο Σερβίων σαν καθολικό διάδοχο και διαχειριστή της κοινής περιουσίας μέχρι το 2019, να μας στείλει τις προγραμματικές συμβάσεις, βάσει των οποίων να δούμε τι χρήματα χρειάζεται να επιστρέψουμε εμείς και τι χρήματα είναι οι ίδιοι ενδεχομένως να λάβουν υπόψιν ή τα χρωστούν. Εδώ λοιπόν κι ένα χρόνο αυτή η προγραμματική σύμβαση δεν “έρχεται” και θεωρούμε ότι περνά ο καιρός, θα φύγει η τετραετία και δεν θα το έχουμε ρυθμίσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δηλαδή τους έχουμε ρωτήσει και προφορικά πάρα πολλές φορές. Αυτό είναι βασικά το πρόβλημα για την εκκαθάριση του Νομικού Προσώπου, η εκκαθάριση της Κοινωφελούς κι η εκκαθάριση του – ενιαίου – δήμου. Παράλληλα έχουμε κι ένα θέμα για το οποίο δεχτήκαμε και ένα έγγραφο, προχθές, σχετικά με τη δωρεά της Θεοφυλάκτου, αυτά τα 550.000 ευρώ, τα οποία κρατούνται από τον Δήμο Σερβίων, άνευ λόγου, σε λογαριασμό, που αναφέρεται ως Δήμος Σερβίων. Μας ήρθε ένα έγγραφο να γίνει μια άμεση διορθωτική κίνηση από την πλευρά του καθολικού διαδόχου, για να μας δώσουν τα χρήματα. Αυτό τα χρήματα τα προορίζουμε για να κάνουμε ένα κολυμβητήριο”.

Μιλώντας στο kozan.gr  κι απαντώντας σε όσα ανέφερε ο Μ. Στεργίου, ο Δήμαρχος Σερβίων Χ. Ελευθερίου, είπε:Η προγραμματική με το Βελβεντό ήταν έτοιμη από τον Μάιο του 2020. Ο  Δήμαρχος Βελβεντού ήρθε να να κουβεντιάσει με το Δήμο Σερβίων μετά από τροπολογία πέρσι τον Σεπτέμβριο του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Λιβάνιου , που έλεγε ότι όταν οι Δήμοι δεν συμφωνούν μετά από διαπίστευση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τα χρήματα παρακρατούνται από τους ΚΑΠ. Κοινώς φοβήθηκε. Ήρθε στο Δημαρχείο και δεν συμφώνησε με την προγραμματική του Μαΐου. Ζήτησε extra στοιχεία από τις υπηρεσίες του Δήμου για να καθυστερήσει το πράγμα. Τα στοιχεία συνεχώς αλλάζουν οι υπηρεσίες μας ζήτησαν κάποια στοιχεία από τα κοινά δάνεια που έχουν οι δύο δήμοι και για αυτό η νέα προγραμματική καθυστέρησε.  Σε ό,τι αφορά τη δωρεά ας μην έπαιρνε για μισθούς αιρετών το 2010, τα 150,000 ευρώ, για να ήταν ολόκληρη οπότε θα επιστρεφόταν άμεσα αυτούσια. Τώρα ο Δήμος Σερβίων πρέπει να πάρει πίσω με βάση το ΦΕΚ διάσπαση 128.000 ευρώ που έδωσε ο Δήμος Σερβίων στην δωρεά. Η τελική προγραμματική είναι σχεδόν έτοιμη και εντός του Οκτωβρίου θα γίνει η ψήφισή της από τα δύο Δημοτικά Συμβούλια. Μην ξεχνά ο κ. Στεργίου ότι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Σερβίων έχει αναλάβει όλο τον όγκο δουλειάς της διάσπασης ενώ ο ίδιος έχει πάρει ένα πεντακάθαρο ΑΦΜ χωρίς τα βάρη του παρελθόντος. Τέλος για τις “διασπάσεις” ΝΠΔΔ και της Κοινωφελούς εκείνος δεν ήταν  που έλεγε ότι έγιναν βιαστικά; Tώρα μας λέει ότι αργήσαμε; Οι διασπάσεις είναι στα χέρια των ορκωτών λογιστών και στην Aποκεντρωμένη Διοίκηση. Ας κάνουμε λίγη υπομονή και το διαζύγιο των δύο Δήμων θα βγει και θα είναι “βελούδινο” και για τους δύο Δήμους.”.

kozan.gr

7 σχόλια

  • Δυστυχώς υπάρχουν συμπολίτες μας που θεωρούν την ψήφο παιχνίδι και τώρα έχουμε δήμαρχο τον Ελευθερίου . Πότε θα φέρει και άλλους επενδυτές ?

  • ελευθερίου είχες δηλώσει στο δημοτικό συμβούλιο ότι υπάρχει νόμος και θα δώσει ο βελβεντός 500 χιλιάρικα μέσα στο 2021. ο κακαφίκας σου έλεγε πως ούτε νόμος υπάρχει και τα 500 χιλιάρικα είναι σε βάθος 10 ετών
    οι δωρεές είναι ξεχωριστές διαχειρίσεις και έχουν ξεχωριστό διαχειριστή και δεν έχουν σχέση με τα πάρε δώσε των δήμων. οπότε άσε

  • Η δωρεά υπάγεται σε διαφορετικό διαχειριστικό καθεστώς, ανεξάρτητου του δήμου και δεν μπορεί ο δήμαρχος Σερβίων, να παρακρατά τα χρήματα της δωρεάς, ως χρέος του δήμου Βελβενδού. Εάν τα χρήματα της δωρεάς ανήκαν στο δήμο Σερβίων, πάλι δεν μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει σε άλλη χρήση, παρά μόνο για τους σκοπούς της δωρεάς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.