Κοζάνη: Το Κε.Δι.Βι.Μ. 2 VOLTEROS θα υλοποιήσει το νέο Voucher Ανέργων 30-49 Ετών με επίδομα κατάρτισης 2520€

29 Σεπτεμβρίου 2021
09:07
Κανένα σχόλιο

Ανακοινώθηκε το Προσωρινό Μητρώου Ωφελουμένων της Δράσης: «Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής»

Αν είσαι ωφελούμενος του προγράμματος επικοινώνησε με το Κε.Δι.Βι.Μ. 2 VOLTEROS για να ενημερωθείς άμεσα & να κλείσεις θέση σε ένα από τα τμήματα κατάρτισης.

Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ VOLTEROS. Κέντρο Κατάρτισης και Συμβουλευτικής, Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (επιπέδου 2) ενταγμένο στο Οριστικό Μητρώο Παρόχων.

Το εν λόγω Voucher ανέργων αφορά 10.000 ωφελούμενους που πρόκειται να λάβουν ως αμοιβή για τη συμμετοχή τους το ποσό των 2.520 ευρώ.

To Kε.Δι.Βι.Μ. 2 VOLTEROS με την πολυετή πλέον παρουσία του στο χώρο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης παρέχει και τα 11 εκπαιδευτικά αντικείμενα.

Αντικείμενο της Δράσης

Αντικείμενο της δράσης είναι η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση) και πιστοποίησης σε 10.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 30-49 ετών σε επιλεγμένους κλάδους αιχμής (τομείς τεχνικών επαγγελμάτων) με το σύστημα των επιταγών κατάρτισης (training voucher)

Σκοπός Προγράμματος

Σκοπός της δράσης είναι η ενδυνάμωση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων μέσω συνδυασμένων δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης και η διευκόλυνση της ένταξης/επανένταξής τους στην αγορά εργασίας. Οι ωφελούμενοι θα καταρτιστούν και πιστοποιηθούν στους τομείς τεχνικών επαγγελμάτων:

μεταποίησης/βιομηχανίας, κατασκευών,

υγείας – πρόνοιας,

τουρισμού και επισιτισμού.

Περιεχόμενο προγράμματος

Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διακοσίων (200) ωρών.

Πρακτική άσκηση – on the job training – σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα με συναφές αντικείμενο δραστηριότητας, συνολικής διάρκειας τριακοσίων ογδόντα (380) ωρών.

Υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής

Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Δικαίωμα Συμμετοχής – Ωφελούμενοι

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΑΝΕΡΓΟΙ, οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι και να βρίσκονται εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης ή Κατάρτισης.

Ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-49 ετών.

Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό Επίδομα

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα λάβει με τηνολοκλήρωση του προγράμματος συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα 2.520€:

1.520€ επίδομα πρακτικής άσκησης διάρκειας 380 ωρών (380 ώρες * 4,00 ευρώ/ώρα)

1.000€ επίδομα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 200 ωρών (200 ώρες * 5,00 ευρώ/ώρα)

Κριτήρια επιλογής (Μοριοδότηση)

Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας

Δηλωθέν Εισόδημα ατομικό/οικογενειακό (φορολογικό έτος 2019)

Επαγγελματική Εμπειρία σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

τηλ. Κέντρο: 24610.28197

email: [email protected]

Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής: εδώ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι