Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε επίσης δικογραφία σε βάρος 43χρονης ημεδαπής, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνεχιζόμενων των ερευνών του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σχετικά με τη δράση 69χρονου ημεδαπού που είχε συλληφθεί την 16-08-2021 σε περιοχή της Καστοριάς, για ζωοκλοπή (σχετικό το από 16-08-2021: Σύλληψη 69χρονου σε περιοχή της Καστοριάς για ζωοκλοπή) εξιχνιάστηκαν ακόμη τρεις -3- περιπτώσεις ζωοκλοπών από την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς.

Αναλυτικότερα, μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών εξακριβώθηκε ότι, ο 69χρονος από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2019, διέπραξε ακόμη τρεις (3) ζωοκλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, αφαιρώντας συνολικά 32 κυψέλες με τα μελισσοσμήνη τους, ιδιοκτησίας τριών ημεδαπών και τις οποίες εγκαθιστούσε τμηματικά σε μελισσοκομείο, ιδιοκτησίας 43χρονης ημεδαπής σε αγροτική περιοχή της Καστοριάς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο προαναφερόμενο μελισσοκομείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 19 κυψέλες με τα μελισσοσμήνη τους,

  • 8 κυψέλες,

  • 6 καπάκια κυψελών και

  • ένα εσωτερικό τελάρο κυψέλης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.