Το 1ο Ευρωπαϊκό βραβείο e-twinning 2021 απέσπασε το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας με τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό έργο «e-Tree Huggers: 1,2,Tree… Hug the Trees with me» που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2019-2020 σε συνεργασία με άλλα 20 σχολεία από την Ελλάδα, την Τσεχία, τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία.

Στόχος του έργου, μέσα από πρωτότυπες και βιωματικές δραστηριότητες, ήταν να αυξηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών ώστε να διερευνήσουν τον ρόλο που παίζουν τα δέντρα στη ζωή των ανθρώπων και να αναπτύξουν την οικολογική τους συνείδηση. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, το 8ο Δημοτικό Σχολείο ανέδειξε και «υιοθέτησε» τον Γεροπλάτανο των Πύργων, 850 ετών περίπου -και μάλιστα οι μαθητές με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών και των γονέων τους κατασκεύασαν χειροποίητες δημιουργίες και τις προσέφεραν ως δώρα στο υπεραιωνόβιο δέντρο. Το έργο αυτό έχει επίσης
βραβευτεί με εθνικό βραβείο στη Βουλγαρία και Σλοβακία και με ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας, ενώ έχει διακριθεί με το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικού Ραδιοφώνου, και με Smile Awards.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ