Νέος Μητροπολίτης Καστοριάς ο αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος

8 Οκτωβρίου 2021
12:35

Στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, προέβη πριν από λίγο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το Σώμα της Ιεραρχίας μετά από μυστική ψηφοφορία, εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Γεωργάτο, νέο Μητροπολίτη Καστορίας με ψήφους 47.

Επίσης, ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος έλαβε 26 ψήφους, ενώ ο Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς 1 ψήφο.

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, μέχρι σήμερα υπηρετούσε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου.

Πηγη https://www.svouranews.gr/

11 σχόλια

  • Ο Καλός Θεός μας λυπήθηκε.
    Άξιος κληρικός ο πατήρ Χριστοφόρος, αγαπητός σε λαό και κλήρο.
    Θα ήταν μεγάλη απώλεια για την Μητροπολή μας.
    Σίγουρα του αξίζουν καλύτερα αλλά και εμείς έχουμε μεγάλη ανάγκη απο άξιους ιερείς.
    Θα πρέπει όμως να δει και τι φταίει. αν και είμαστε σίγουροι ότι ξέρει…..
    Συγχώρεσε μας Άγιε πρωτοσύγγελε αλλά σίγουρα η μη εκλογή σου είναι για το καλό της δικής μας Μητρόπολης και γιατί όχι αργότερα μητροπολίτης Κοζάνης.
    Την ευχή σου !!!!!

  • Πατέρα Χριστοφόρε είχαμε διχαστει γιατί από τη μία ξέραμε ότι αξίζεις αυτή την εξέλιξη και από την άλλη το κενό εδώ θα ήταν δυσαναπληρωτο! Έχουμε τόση μα τόση ανάγκη την παρουσία σου σ αυτή τη θέση. Ίσως ο Θεός σε προορίζει για μελλοντικό Κοζάνης. Αμήν! Γένοιτο! Πάντα Άξιος να είσαι! Σε καμαρώνουμε κι ευχαριστούμε το Θεό και τον δεσπότη μας που σε έφεραν εδώ. !

  • Ο πατήρ Χριστόφορος ΠΡΕΠΕΙ να γινει ο νέος μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης !!! Ένας άξιος ιερέας που όλοι γνωρίζουμε το ήθος του και την αγάπη του για το ποίμνιο αλλά και την στάση του απέναντι σε όλη αυτή την επίθεση πού δέχεται η ορθοδοξία μας στα έσχατα χρόνια αυτά που ζούμε !!! Μακάρι να δώσει ο Θεός να ηγηθεί της μητρόπολης μας !!! 🙂

  • Μπράβο στο πατέρα Χριστοφόρο!! Μπράβο και στον Μητροπολίτη Κοζάνης Παύλο, ο οποίος προωθεί και επαινεί τον πατέρα Χριστοφόρο!!

  • Δυστυχώς το “Άγιο Πνευμα” (βλ.πλειοψηφία Ιερωνυμικών) είχε άλλες προτιμήσεις στην εκλογή των μητροπολιτών.Ως συνήθως βεβαίως, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Αυτός ο Δεσποτισμός σκοτώνει την Ορθοδοξία!!!

    • Πίσω από κάθε εκλογή κρύβεται ο Θεός. Ή πιστεύουμε ή όχι. Ασχέτως με τις ανθρώπινες αδυναμίες ο Θεός επιτρέπει ή αποτρέπει. Με το καλό λοιπόν να ποιμανουν τις μητροπόλεις οι πέντε νέοι επίσκοποι.

  • Μπορεί οι άνθρωποι να κάνουμε τα δικά μας σχέδια αλλά ο Θεός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο! Το ίδιο ισχύει και για τον πανάξιο π. Χριστοφόρο! Όπως για τον καθένα μας φροντίζει, έτσι και για τον Πρωτοσύγκελο μας!
    Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Θεός να τον αξιώσει διάδοχο του νυν Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και συνεχιστή του έργου του, καρπούς του οποίου απολαμβάνουμε και στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα.

    Άξιοι οι πέντε νέοι αρχιερείς!

  • Δέσποτα Κοζάνης, ζυγώνει η ώρα να αφήσεις παρακαταθήκη το “παιδί σου” π. Χριστοφόρο! Είναι αυτός που θα σε καταλάβει, νιώθει το έργο σου και θα το συνεχίσει… Μην αφήσεις αυτό το έργο να πάει χαμένο, Δεσπότη μου, να πάει χαμένο….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.