Κωνσταντίνος Στόκκος (Διευθυντής ΜΕΘ Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης): “Γιατί να υπάρχουν πολίτες Α, Β και Γ κατηγορίας; Tόσα χρόνια αυτό καταφέραμε”

24 Οκτωβρίου 2021
05:13

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, Κωνσταντίνος Στόκκος, γράφει: “Στην Ελλάδα υπάρχουν 70 κέντρα στεφανιογραφίας στην ενώ την ίδια ώρα στην Πορτογαλία με τον ίδιο πληθυσμό έχουν 20…. Πως γίνεται λοιπόν να έχουμε τόσα πολλά κέντρα για στεφανιογραφίες και να μην λειτουργούν σωστά τα δίκτυα ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ για τα εμφράγματα. Θα πάει για primary Aγγειοπλαστική ένας νέος άνθρωπος που θα πάθει έμφραγμα απογευματινή, βραδινή ώρα ή ξημερώματα στην ΚΟΖΑΝΗ,ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ , ΚΑΣΤΟΡΙΑ;….Η απάντηση είναι ΟΧΙ …

Και αυτό διότι.
1. Τα κέντρα αγγειοπλαστικής έγιναν δίχως καμία οργάνωση και έλεγχο , παρά μόνο με κριτήρια το οποία απ’ ότι φαίνεται δεν έχουν να κάνουν με την σωστή κατανομή στο πληθυσμό.
2. Η εκπαίδευση και η παιδεία των καρδιολογιών του ΕΣΥ στον τομέα αυτό είναι ελλιπής αφού δεν υπάρχει καμία οργάνωση και έλεγχος σε τίποτα.
3. Η πρωτοβάθμια και η προνοσοκομειακή αντιμετώπιση έχει ακόμα και σήμερα το 2021 σοβαρότατα προβλήματα στελέχωσης, οργάνωσης και εκπαίδευσης που την ίδια ώρα στην Γαλλία γίνεται προνοσοκομειακά e-CPR με ECMO
4. Η περιφέρεια είναι στο Έλεος του ΘΕΟΥ .
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.
5. Ολοι οι φορείς κωφεύουν και είναι αδιάφοροι εις βάρος της δημόσιας υγείας.
Γιατί να υπάρχουν πολίτες Α, Β και Γ κατηγορίας ; Tοσα χρόνια αυτό καταφέραμε… και γιαυτο έχουμε όλοι ευθύνη …. δυστυχώς”

11 σχόλια

  • Συγχαρητήρια γιατρέ και σε σένα και σε όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου που αγωνιζοσαστε για τη δημιουργία αιμοδυναμικου τμήματος. Είναι δύσκολο φαίνεται οι ιθύνοντες να αντιληφθούν την αναγκαιότητα ύπαρξης του; είναι δύσκολο να αντιληφθούν πόσες ζωές θα σωθούν;αυτοί έχουν την δυνατότητα να τρέχουν Θεσσαλονίκη. Την τύχη να προλάβουν θα την έχουν άραγε;
    Καλη δύναμη στον καθημερινό αγώνα που δίνεται για να προσφέρετε ζωή και όχι απλά υπηρεσίες, ο λαός της Κοζάνης σας στηρίζει και να θυμάστε ότι ένας κούκος μπορεί να μην φέρνει την άνοιξη αλλά ο κόσμος της Περιφέρειας που θα σωθεί όταν τα καταφέρετε θα σας ευγνωμονεί μια ζωή

  • Για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν και δεκάδες βοιδοσχολες διάσπαρτες στην Ελλάδα , χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που νομίζουν ότι τους χρωστάμε λεφτά οι υπόλοιποι και πολλά άλλα , και όλα αυτά με την δικιά μας συμμετοχή και ευθύνη σε συνεργασία πάντα με τους πολιτικούς για να εξασφαλίσουμε το μικρορουσφετακι μας …

      • Εσύ δεν το κατάλαβες καλά το νόημα που βγαίνει από την ανάρτηση του γιατρού και με αυτό που ζούμε τόσα χρόνια , για πιο λόγο έγιναν 70 κέντρα ? για να σε σώσουν ?

        • Η απάντηση όμως στο πρόβλημα του κρατικου νοσοκομείου, σχολείου κ. α. ποια είναι; Το κλείσιμο; Γιατί τότε θα πρέπει να απευθυνθούμε μόνο στα ιδιωτικά, κατι που μπορούμε να κάνουμε και τώρα. Δεν νομίζω πως ο γιατρός λέει πονάει πόδι- κόψει ποδι. Άλλωστε οποίος ξαφνικά πιστεύει πως δεν ψήφιζε τόσα χρόνια και δεν έβαλε το λιθαράκι του σε αυτό το οικοδόμημα ας συνεχίσει τον ύπνο του δικαίου.

  • Γιατρέ, δεν έχεις μάθει να κρύβεις την αλήθεια. Είσαι αγωνιστής. Μπράβο σου.
    ΥΓ. Σιγά μην ιδρώσει το αυτί κανενός..

  • Η υγεία νοσεί σοβαρά και τρομάζουμε όλοι το στοίβαγμα με άλλα7 ή 8 άτομα σε ένα βρώμικο και θορυβώδες δωμάτιο! Δημόσια υγεία το ισοπεδωτικό μεγαλείο σου!

  • ΓΙΑΤΡΕ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΑΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.ΑΞΙΖΕΤΕ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.