Γ’ Εθνική: ΦΣ Κοζάνη – Εδεσσαϊκός 0-1 – 2ος Ομιλος, 1η αγωνιστική, 24-10-2021 (Bίντεο)

24 Οκτωβρίου 2021
21:46

ΦΣ Κοζάνη – Εδεσσαϊκός 0-1 – 2ος Ομιλος, 1η αγωνιστική, 24-10-2021.

Πικρή γεύση άφησε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής 2021-22 στην Κοζάνη που ηττήθηκε με 0-1 στο ΔΑΚ Κοζάνης από τον Εδεσσαϊκό που πήρε την άτυπη ρεβάνς από την ήττα του στο Κύπελλο Ελλάδος.

Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να πιάσουν καλή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και αν και είχαν την κυκλοφορία της μπάλας δεν έφταναν εύκολα στην περιοχή του Εδεσσαϊκού.

Από την άλλη πλευρά ο Εδεσσαϊκός αγωνίστηκε με φουλ αμυντική τακτική και δεν απείλησε σχεδόν καθόλου. Εκμεταλλεύτηκε ένα αμυντικό λάθος των γηπεδούχων και απέδρασε μ’ ένα σημαντικό τρίποντο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Κοζάνη είχε την πρωτοβουλία αλλά όχι τις φάσεις, έκανε δύο μικροευκαιρίες με κεφαλιά του Ρογγότη στο 20’ που πέρασε άουτ και με ψαλιδάκι του Μπάρο στο 27’ που μπλόκαρε ο Τεντζέρης.

Ο Εδεσσαϊκός είχε μία καλή στιγμή όταν σέντρα-σουτ του Αβραμίδη απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Κυριακίδης.

Στο 42’ μετά από γέμισμα των παικτών του Εδεσσαϊκού ο Παπαργυρίου γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς τον Κυριακίδη, εκεί ο Σερσέμης προσπάθησε να φύγει από την πορεία της μπάλας αλλά την άγγιξε προς τον Ντόγο που πήγε να την κλέψει, ο εξερχόμενος Κυριακίδης έδιωξε με τα πόδια αλλά η μπάλα κατέληξε στον αμαρκάριστο Μελικιώτη που σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη πίεσε για την ισοφάριση, ανέβασε την απόδοση της, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Εδεσσαϊκού.

Στο 51’ σέντρα του Παπαργυρίου από τα αριστερά, κεφαλιά του Ιορδανίδη από κοντά, ο Τεντζέρης απέκρουσε εξ’ επαφής και στην επαναφορά ο Μπάρο την έστειλε στα δίχτυα αλλά σημειώθηκε σε θέση οφσάϊντ από τον βοηθό.

Στα επόμενα τριάντα λεπτά η Κοζάνη είχε μία ανούσια υπεροχή χωρίς να δημιουργεί επικίνδυνες φάσεις.

Στα τελευταία δέκα λεπτά και στις καθυστερήσεις η Κοζάνη τα έπαιξε «όλα για όλα» κι έχασε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει τουλάχιστον τον ένα βαθμό.

Στο 83’ σουτ του Μπάρο βρήκε σε αμυντικό και πέρασε δίπλα από το δοκάρι σε κόρνερ.

Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μαυροματίδης κι ο Κωστούλας από κοντά έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ.

Στο 86’ προσπάθεια του Καραγιάννη και σουτ πάνω από τα δοκάρια από καλή θέση.

Στο 90’ ο Μπακάλης με το στήθος έστρωσε στον Κωστούλα που σούταρε με δύναμη αλλά ο Τεντζέρης απέκρουσε σωτήρια.

Στο 93’ συρτή σέντρα του Μαυροματίδη, ο Καραγιάννης εξ’ επαφής «κατάφερε» να στείλει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια σε μία ευκαιρία απ’ αυτές που «δεν χάνονται».

Στο 94’ σέντρα του Παπαργυρίου, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και πήρε κατεύθυνση προς την εστία αλλά ο Τεντζέρης με θεαματική απόκρουση κράτησε το μηδέν και τους τρείς βαθμούς για την ομάδα του.

Επόμενο παιχνίδι για την Κοζάνη και πάλι στο ΔΑΚ Κοζάνης, αυτή τη φορά με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας, την Κυριακή 31/10/2021.

ΦΣ ΚΟΖΑΝΗ (Γιάννης Κερλίδης): Κυριακίδης, Κατσουλίδης (71’ Νάνος), Παπαργυρίου, Σερσέμης, Ρογγότης, Μπακάλης, Μπάρο, Κωστούλας, Καραγιάννης, Μπίντσης (65’ Μαυροματίδης), Ιορδανίδης.

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ (Άγγελος Ζαζόπουλος): Τεντζέρης, Γκίνης (46’ Μαυρόπουλος), Αβραμίδης, Μωυσίδης, Γιαννόπουλος, Τεμερτζόγλου (87’ Κατικαρίδης), Προύντσης, Ντόγος (80’ Νικολαΐδης), Ταουσιάνης, Κυζιρίδης, Μελικιώτης (90’ Μίσκος).

Διαιτητής: Μαυρίδης (Ημαθίας).

Βοηθοί: Μπέκας (Ημαθίας), Μπογιατζόγλου (Ημαθίας).

matiesstasport.blogspot.com  – Κώστας Τσιώρας

8 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.