Δεν αποφασίστηκαν τελικά μέτρα που θα άλλαζαν το σκηνικό στην υπόθεση της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι καθημερινά χιλιάδες και οι νεκροί αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς. Η τηλεδιάσκεψη που έγινε το πρωί δεν έβγαλε ουσιαστικά καμιά είδηση κι έδειξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με ήπιου χαρακτήρα μέτρα να ελέγξει την πανδημία.

Ουσιαστικά αυτό που αποφασίστηκε είναι η περαιτέρω ενίσχυση των νοσοκομείων, γεγονός αυτονόητο, και οι αυξημένοι έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα που είναι εδώ και καιρό σε ισχύ.

Δεν αποφασίστηκαν, προς ώρας, κάποια έκτακτα και σκληρά μέτρα στις κόκκινες περιοχές, όπως π.χ. ο περιορισμός στους κλειστούς χώρους εστίασης ή ακόμη και η απαγόρευση κυκλοφορίας από κάποιο χρονικό διάστημα και μετά τα μεσάνυχτα.

Είναι προφανές ότι στην κυβέρνηση δεν θέλουν να σκέφτονται περιορισμούς στην εστίαση, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις επιστημόνων.

Ενδεχομένως, την Τετάρτη να υπάρξουν εισηγήσεις για πιο σκληρά μέτρα, όμως και πάλι τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει το Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, η τηλεδιάσκεψη με αντικείμενα την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, την τόνωση των ελέγχων για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων του κορωνοϊού και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης πραγματοποιήθηκε το πρωί, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα και των Υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

in.gr