Ερμακιά Εορδαίας: Ανταποδοτικότητα και αρδευτικό ζητά ο Πρόεδρος

17 Νοεμβρίου 2021
10:56

Την ένταξη, επιτάχυνση και υλοποίηση του αρδευτικού έργου της Ερμακιάς Εορδαίας, ζητά σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Δημήτρης Σακελλάρης, με αφορμή τις διαμαρτυρίες κτηνοτρόφων και κατοίκων του οικισμού, σχετικά με  την απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Εορδαίας (Δ.Ε.Υ.Α.Ε) , η οποία παραχωρεί νερό από τις πηγές της περιοχής σε γειτονικές  τοπικές κοινότητες, χωρίς στοιχειώδη ανταποδοτικότητα για το χωριό.

Οι πηγές της Ερμακιάς – που αναβλύζουν νερό μέσα από κοινοτικές εκτάσεις του χωριού – υδρεύουν περιοχές της Κοζάνης από το 1936, ενώ τώρα αποφασίσθηκε από την ΔΕΥΑΕ να διατεθούν ποσότητες νερού και για την κάλυψη υδρευτικών αναγκών των τοπικών κοινοτήτων, του πρώην Δήμου Αγίας Παρασκευής Εορδαίας. Υπάρχει ωστόσο ανησυχία, για το εάν αυτό προκαλέσει προβλήματα έλλειψης νερού στους κατοίκους της Ερμακιάς και κυρίως σε σχέση με τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς του χωριού.

Σε  δηλώσεις του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ερμακιάς, Δημήτρης Σακελλάρης, επισημαίνει την ανάγκη της παροχής στοιχειωδών ανταποδοτικών από τους Δήμους Εορδαίας και Κοζάνης προς τον οικισμό, προσθέτοντας ότι «πρέπει να προχωρήσει το αρδευτικό έργο στην Ερμακιά για να τονωθεί η ανάπτυξη στην περιοχή», ενισχύοντας έτσι και την προσπάθεια νέων κτηνοτρόφων και καλλιεργητών  στο χωριό.

Σχετικά με τις υδρευτικές ανάγκες, ο κ. Σακελλάρης  υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «χάνονται μεγάλες  ποσότητες νερού που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, με την συντήρηση του δικτύου, καθώς και βασικά έργα βελτίωσης του υφιστάμενου δικτύου, από τις πηγές μέχρι και το υδραγωγείο».

2 σχόλια

  • Άνοιξαν οι ασκοί του αίολου όταν τα έλεγα στο Δημοτικό Συμβούλιο αγαπητέ Πρόεδρε δεν είχα στήριξη από κανένα αυτό είναι μόνο η αρχή
    Επανειλημμένες οχλήσεις και για το τιμολόγια αλλά και τις αρχικές χρεώσεις χωρίς μετρήσεις κατά προσέγγιση
    Όσο για τα έργα Ανατολικού και Μεσοβούνου αυτά μια ξεχασμένη ιστορία το μόνο που έκανε η Δημοτική αρχή να μην υπογράψει τη συμβαση για το Μεσόβουνο για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν ποτέ

  • Νόμος 3852/2010 Καλλικράτης ο εμπνευστής κύριος ! Ραγκούσης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ καλά θα κάνει να έρθει να δει την κατάντια της υπαίθρου
    Μεγάλο έργο του η μετατροπή της περιφέρειας σε ένα απέραντο χώρο που κατοικούν αβοήθητη συνταξιούχοι είτε από δομές υγείας συγκοινωνίας και παιδείας
    Δυστυχώς στην χώρα μας με το πλούσιο λεξιλόγιο η λέξη αυτοκριτική έχει διαγραφεί
    Τα νερά σε λίγο θα οδεύουν στις πόλεις γιαυτό τον λόγο προχώρησαν σε ένταξη των Κοινοτήτων στην ΔΕΥΑΕ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.