Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με εκπροσώπους φορέων-Στόχος οι συνεργασίες ανάμεσα σε  Περιφέρεις που γειτνιάζουν και δρομολογούνται   μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 

17 Νοεμβρίου 2021
15:45


 Την άμεση συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την ΑΝΚΟ Α.Ε., το ΕΚΕΤΑ ως Ερευνητικό Ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας , την ΔΙΑΔΥΜΑ, το cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης από  τους εκπροσώπους των φορέων, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, στην αίθουσα συσκέψεων «Μέγας Αλέξανδρος»  του 2ου ορόφου του κτιρίου της Περιφέρειας στη ΖΕΠ Κοζάνης. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στέργιος Κιάνας

  Στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των φορέων, αναφορικά με την αξιοποίηση Διασυνοριακών, Διακρατικών Προγραμμάτων που λειτουργούν συμπληρωματικά με τις ίδια πηγές χρηματοδότησης άλλων Προγραμμάτων που υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

     Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής που έχουν στρατηγική κατεύθυνση, σε  προτάσεις και προγράμματα  Διασυνοριακής και Διακρατικής συνεργασίας, προτάσεις, που αφορούν το Περιβάλλον και την έρευνα τονίζοντας πως «η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να συνεργαστεί με Περιφέρειες που γειτνιάζει, καθώς και με όμορες Περιφέρειες χωρών, όπως η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία σε θέματα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, επιχειρηματικότητας, έρευνας και καινοτομίας».

    Επιπροσθέτως, ο κ. Κασαπίδης ζήτησε να καταθέσει ο κάθε φορέας τις προτάσεις του, αναφορικά με το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα δομημένα και συντονισμένα όλη αυτή η προσπάθεια, που ήδη γίνεται από τον κάθε φορέα ξεχωριστά.

   Τέλος αποφασίστηκε να συσταθεί μία ομάδα εργασίας, όπου θα γίνονται τακτικές συναντήσεις, με στόχο να προγραμματιστούν και να υλοποιηθούν οι προτάσεις του κάθε φορέα που έχουν να κάνουν με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και μπορεί να τα αξιοποιήσει  η Περιφερειακή Αρχή.

17 σχόλια

  • Εδώ δε μπορούν ένα χρόνο τώρα να δώσουν τα χρήματα του προγράμματος “Στήριξη ρευστότητας Covid πολύ μικρών επιχειρήσεων” και θα μπορέσουν να συνεργαστούν και με άλλους φορείς;

  • Ένας κτηνοτροφος κουρεύε τα πρόβατα του,όλη μέρα κούρεψε ένα, μόλις νύχτωσε φώναξε την γυναίκα του,”Φέρε μου την λάμπα να κουρέψω καμία δεκαρια”…..Έτσι θα γίνει κι εδώ.

  • χα χα χα Κι αλλη ομαδα εργασίας να κανει τι αραγε ;;;;
    Αφου ο καθε φορεας δοευλευει οπως ξερει γιατι να ερθουν στην περιφερεια ;;;
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ γνωστό CLUSTER πανταχου παρον και ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑTE KANENAN AΛΛΟ ΦΟΡΕΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ
    Ουτε τα προσχηματα δεν κρατατε , ουτε καν !!!

  • Επιτροπές, Ομάδες, πανεπιστήμια, όλο αναθέτει ο Κασαπίδης αλλά αποτελέσματα τίποτα. Ανέκδοτο-περιφερειάρχης!

    • Εγώ πιστεύω θα ξεπεράσει το 70%, θα τον επιβραβεύσουν για το τεράστιο έργο του η Κοζάνη, η Πτολεμαΐδα και τα Σέρβια – Βελβεντό!!!!!

  • Το παιχνιδι το εχασες ειδικα μετα τον ανασχηματισμο,εδιωξες κατι ικανους για να κανεις παιχνιδακια,αυτα τελειωσαν και σε τελειωσαν,δεν τρωμε κουτοχορτο,ας προσεχες,εχεις τους ειδικους συνεργατες πανω απο τους συμβουλους,γυρνας μονο με αυτους λες και μονο εσυ υπαρχεις,ξυπνησαμε.Εδωσες αρμοδιοτητες σε αγραμματους,ψαξε και βρεστα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.