Kαστοριά: Γαβρός: Το ερειπωμένο χωριό που έχει αποτελέσει τα σκηνικά αρκετών κινηματογραφικών ταινιών – H αναφορά στην εκπομπή ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ του Alpha

21 Νοεμβρίου 2021
14:36

 

Το ερειπωμένο χωριό που έχει αποτελέσει τα σκηνικά αρκετών κινηματογραφικών ταινιών. H αναφορά στην εκπομπή ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ του Alpha

Tα πλάνα είναι από το Travel Inspiration στο Youtube

5 σχόλια

    • Εννοείς προσπάθεια εκβουλγαρισμού της Μακεδονίας.Αφετηρία η συνθήκη του Αγίου Στεφάνου ( 1878 ) μετά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο με νικήτρια τη Ρωσία που έδινε ολόκληρη τη Μακεδονία στη Βουλγαρία.Ακολούθησε η συνθήκη του Βερολίνου ( 13-7-1878 )που ανέτρεψε την προηγούμενη και περιόρισε στο σημείο αυτό την προηγούμενη.

    • “Μακεδονική διένεξη”!!!!!…να τα βλέπουν αυτά οι υποστηρικτές της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών…πέσαμε σαν τους ποντικούς στην φάκα των σκοπιανών….οι σκοπιανοί μπορεί να υποχώρησαν έστω και προσχηματικά στο ζήτημα του σφετερισμού και παραχάραξης της ιστορίας και των συμβόλων της αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας…..μπορεί να κατέβασαν αγάλματα, ταμπέλες και να άλλαξαν ονομασίες σε πλατείες, οδούς και το κεντρικό αεροδρόμιο τους που εμπεριείχαν τον Μέγα Αλέξανδρο και την αρχαία Ελληνική Μακεδονία….δεν έκαναν όμως ρούπι πίσω στο μύθευμα τους περί μίας “ενιαίας Μακεδονίας” η οποία “βιαίως διαμελίσθηκε” το 1913 με την συνθήκη του Βουκουρεστίου σε τρία μέρη….την “ελεύθερη Μακεδονία”, την Αιγαιακή Μακεδονία και την Μακεδονία του Πιρίν…αυτός είναι άλλωστε και ο πραγματικός τους στόχος….. η παραχάραξη της ιστορίας της περιόδου 1904-1949 (από την έναρξη του Μακεδονικού αγώνα έως το τέλος του εμφυλίου) και όχι της αρχαίας Ελληνικής – Μακεδονικής ιστορίας για την οποία ούτως ή άλλως τα επιστημονικά-ιστορικά τους επιχειρήματα αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας….

  • Να το επισκεφθει ο μητσοτακης ποδηλατώντας να παρει μια πικρη γευση της μελλοντικης Δυτικης Μακεδονιας!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.