kozan.gr: Η MSc Ψυχολόγος Υγείας Πηνελόπη Μελίδου, αναλύει το θέμα των κρίσεων πανικού και του σωματοποιημένου άγχους, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να τα/τις αντιμετωπίσετε (Βίντεο)

21 Νοεμβρίου 2021
14:49

 

Η MSc Ψυχολόγος Υγείας Πηνελόπη Μελίδου, αναλύει το θέμα των κρίσεων πανικού και του σωματοποιημένου άγχους, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να τα/τις αντιμετωπίσετε.

8 σχόλια

  • Συγχαρητήρια πραγματικά όλα αυτά που μας λέτε βοηθάνε στο πρόβλημα μας έχω περάσει κρίσεις πανικού φυσικά ζήτησα βοήθεια μου πήρε χρόνο να συνέλθω κ να το συνηθίσω αλλά όπως λέτε θέλει σωστή διαχείριση.

  • Το αισιοδοξο μηνυμα σας,κανεις δεν πεθαινει απο τις κρισεις πανικου,αλλα χρειαζεται σωστη διαχειριση,ειναι το καλυτερο που προσφερατε στο τηλεοπτικο κοινο.Θερμα,συγχαρητηρια.

    • Σας ευχαριστώ πολύ να είστε καλά! Είναι σημαντικό να το υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι οι κρίσεις είναι μια κατάσταση που αντιμετωπίζεται αρκεί να γίνει σωστή διαχείριση και να μην υπάρχει βιασύνη!

  • Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας και το ενδιαφέρον που δείχνετε. Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε και πόσο δύσκολο είναι για τους περισσότερους ανθρώπους να έχουμε πρόσβαση σε συμβούλους ψυχικής υγείας, οι οποίοι στις δημόσιες δομές είναι ελάχιστοι και η εύρεση ραντεβού μαζί τους σχεδόν αδύνατη, – ειδικά στο διάστημα που απαιτείται για σωστή ψυχοθεραπεία- μάλιστα δεν υπάρχουν καν ψυχολόγοι, αλλά μόνο ψυχίατροι ( το λέω με επιφύλαξη αυτό). Ενώ η πρόσβαση σε ιδιώτες, είναι ιδιαιτέρως κοστοβόρα και σχεδόν δυσβάσταχτη για τους περισσότερους ( 40 ευρώ κατά μέσο όρο η επίσκεψη χωρίς απόδειξη). Θα έπρεπε η πολιτεία να μεριμνήσει γι’ αυτο

    • Έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό, καθώς η χώρα υστερεί πολύ στις δημόσιες δομές της με αποτέλεσμα για πολλούς ανθρώπους να θεωρείται είδος πολυτελείας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές γραμμές υποστήριξης τουλάχιστον για τις επείγουσες περιπτώσεις που μπορεί να είναι βοηθητικές. Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει κάποια βελτίωση και σε αυτόν τον τομέα της υγείας! Να είστε καλά!

  • Μπράβο κοπέλα μου, όμορφος λόγος για να γνωρίσουμε την επιστήμη σου που και για εμένα δεν σου κρύβω ήταν ταμπού. Μέχρι σήμερα όμως.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.