Γ’ Εθνική: ΑΕΠ Κοζάνης – ΦΣ Κοζάνης 0-0 (Φωτογραφίες & Βίντεο)

21 Νοεμβρίου 2021
20:06

Ισόπαλο με 0-0 τελείωσε το τοπικό ντέρμπυ ανάμεσα στην Α.Ε. Ποντίων Π.Ε. Κοζάνης και την Κοζάνη που έγινε στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ΄Εθνικής.

Το παιχνίδι ήταν σχετικά κακό και μάλλον απογοήτευσε τους 1.000 και πλέον φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Κοζάνης.

Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να πιάσουν ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα και πέρα από μία καλή ευκαιρία εκατέρωθεν στο δεύτερο ημίχρονο και μία-δύο μικροευκαιρίες, το 0-0 αντικατοπτρίζει πλήρως το φτωχό θέαμα που πρόσφεραν οι δύο αντίπαλοι.

Για την Α.Ε. Ποντίων βέβαια ο πόντος είναι ευπρόσδεκτος καθώς η ομάδα ήδη έφτασε τους 10 βαθμούς, αντίθετα για την Κοζάνη, που αγνοεί την νίκη σε πέντε αγώνες, χάθηκε κι άλλο πολύτιμο έδαφος, με την ομάδα να βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 3 βαθμούς.

Την κακή εικόνα του αγώνα συμπλήρωσε κι ένας κακός διαιτητής με λανθασμένες αποφάσεις εις βάρος και των δύο ομάδων.

Μεγαλύτερα παράπονα έχει η Κοζάνη καθώς οι ερυθρόλευκοι φωνάζουν ότι η Α.Ε.Π. έπρεπε να παίζει με 10 παίκτες από το 28’ όταν μετά από μία φάση όπου ο Σασίνκα έπεσε θεαματικά σε διεκδίκηση με τον Πιρίτζαους, ο παίκτης της Κοζάνης του ζήτησε τον λόγο κι ο Τσέχος επιθετικός σηκώθηκε και τον άγγιξε στον λαιμό, με τον Πιρίτζαους να πέφτει στο έδαφος.

Ο διαιτητής του έδειξε την κίτρινη κάρτα, ενώ σε παρόμοιο γεγονός στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων ο Μπάρο της Κοζάνης είχε δει κόκκινη κάρτα.

Στο πρώτο ημίχρονο η Κοζάνη είχε μία ελαφρά υπεροχή και προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα, αντίθετα η Α.Ε.Π. δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί και βασίστηκε κυρίως σε βαθιές μπαλιές με στόχο τον υψηλόσωμο Σασίνκα.

Στο 6’ ο Καραγιάννης έφυγε μόνος από δεξιά αλλά ο γκολκίπερ Παστορνίκι «διάβασε» την σέντρα που επιχείρησε ο παίκτης της Κοζάνης και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 7’ γέμισμα του Παστορνίκι, ο Παπαργυρίου πρόλαβε και «τσίμπησε» την μπάλα πριν σουτάρει ο Σέα, η μπάλα βρήκε το χέρι του Αργεντινού επιθετικού και κατέληξε στον Χαλάτση που από κοντά πλάσαρε άουτ.

Στο 28’ έγινε η φάση με τον Σασίνκα, που «την γλίτωσε» με κίτρινη κάρτα.

Στο 42’ ο διαιτητής έδωσε φάουλ (μάλλον ανάποδα) υπέρ της Κοζάνης σε διεκδίκηση του Ψιάνου με τον Κανταρτζή. Το φάουλ έκανε με σέντρα ο Ψιάνος, ο Ρογγότης πήρε την κεφαλιά, ο Παστορνίκι απέκρουσε ασθενώς κι ο Ρογγότης στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ του σκόρερ στην αρχή της φάσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να συνδυαστούν και να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους.

Στο 50’ κόρνερ του Φωλίνα, γυριστή κεφαλιά του Χαλάτση λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κοζάνης.

Στο 52’ ο Μπάρο έκανε ωραία πάσα στον κενό χώρο στον Καραγιάννη, αυτός μπήκε απειλητικά από δεξιά αλλά επιχείρησε ένα απογοητευτικό σουτ πάνω στον τερματοφύλακα Παστορνίκι.

Στο 73’ μπάσιμο του Κατσουλίδη από δεξιά, πάσα στον Ιορδανίδη που έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα πέρασε σύριζα από το κάθετο δοκάρι για να χαθεί μία μεγάλη ευκαιρία για την Κοζάνη.

Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά η Α.Ε. Ποντίων ανέβασε την απόδοση της, απείλησε δύο φορές την Κοζάνη και γενικά τελείωσε καλύτερα το παιχνίδι.

Στο 82’ κόρνερ του Ψιάνου, ο Παστορνίκι μπλόκαρε την μπάλα και την πέταξε γρήγορα με τα χέρια στον Κατσαβάκη που έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή από αριστερά κι έκανε την συρτή σέντρα στον επερχόμενο Σέα που από ιδανική θέση λίγο πριν την μικρή περιοχή σούταρε ψηλά πάνω από τα δοκάρια για να χαθεί η μεγαλύτερη ευκαιρία της Α.Ε.Π. στο παιχνίδι.

Στο 86’ μετά από μακρινό φάουλ-σέντρα του Φωλίνα και κεφαλιές μέσα στην περιοχή της Κοζάνης η μπάλα στρώθηκε στον Κοτταρίδη που έπιασε το δυνατό σουτ για να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ με τα πόδια ο Κυριακίδης.

Στο 89’ αποβλήθηκε άδικα με δεύτερη κίτρινη ο Σασίνκα καθώς σίγουρα υπήρξε επαφή στο μαρκάρισμα του Πιρίτζαους λίγο έξω από την περιοχή αλλά ο διαιτητής λανθασμένα θεώρησε ότι ο Τσέχος φορ έκανε θέατρο.

Πριν την έναρξη του αγώνα, σε μία αξιέπαινη κίνηση, η Α.Ε. Ποντίων τίμησε την οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Κοζάνης και της Κοζάνης, και αργότερα προπονητή, Λάκη Χωλόπουλου που έφυγε από την ζωή τον Δεκέμβρη του 2020.

Στιγμιότυπα του αγώνα 




ΑΕΠ Κοζάνης
(Νάντβορνικ): Παστορνίκι, Βοριαζίδης, Φωλίνας, Κοτταρίδης, Κανταρτζής, Κωστίκος, Κρίζακ, Τρομπούκης (46’ Κατσαβάκης), Χαλάτσης (54’ Αιχμαλωτίδης), Σασίνκα, Σέα.


ΦΣ Κοζάνης 
(Παπαβασιλείου): Κυριακίδης, Κατσουλίδης, Παπαργυρίου (λ.τ. 18’ Σερσέμης), Πιρίτζαους, Ρογγότης, Μπακάλης (75’ Κωστούλας), Ψιάνος, Ιορδανίδης (75’ Μπίντσης), Καραγιάννης (65’ Τσώτσος), Μαυροματίδης (65’ Αρσενίδης), Μπάρο.


Διαιτητής
: Φουστάνα
Βοηθοί: Χατζηβασιλείου, Παπαδοπούλου  (ΣΔ Μακεδονίας)

matiesstasport.blogspot.com

10 σχόλια

  • Ο διαιτητής σήμερα σφύριξε οτι ναναι. Έπρεπε να δώσει κόκκινη στο πρώτο ημίχρονο,ενώ στη ΑΕΠ δεν έδωσε κανένα σφύριγμα ( τα έδινε μάλιστα ανάποδα)με αποκορύφωμα τη δεύτερη κίτρινη.

  • Νομίζω ότι οι άνθρωποι της ΑΕΠ οφείλουν να κάνουν ένσταση για την κόκκινη και η διοργανώτρια αρχή οφείλει να διορθώσει την ανορθόγραφια. Ας δει και όλο το ματς

  • Για τέτοιου είδους παιχνίδια ίσως θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί η αφαίρεση βαθμών… Πολύ κακό παιχνίδι… Βασικά δεν υπήρξε καθόλου ποιοτικό ποδόσφαιρο… Πρώτη φορά είδα την ΑΕΠ και νομίζω πως το παιχνίδι που έκανε είναι χαμηλότερου επιπέδου από αυτό που θέλουν να προωθήσουν πως μπορούν… Γενικά χαμηλού επιπέδου !!!.. Όσο δε για την Κοζάνη τα λόγια είναι περιττά… Αξιόλογη η προσπάθεια των παραγόντων και των δύο ομάδων αλλά από ποιότητα μηδέν… Η διαιτησία κλασική ελληνική… Καμία σχέση με το άθλημα!!! Ευελπιστώ σε καλύτερα παιχνίδια και για τις δύο ομάδες..

  • Κακό κάκιστο θέαμα,και από τίς δύο ομάδες,δεν αποζημίωσαν τους φιλάθλους τους που μετά από καιρό γέμισαν τίς κερκίδες,εν μέσω ” πανδημίας για νά μήν ξεχνιόμαστε ” για δε τόν διαιτητή του αγώνα,με μία λέξη ΤΡΑΓΙΚΟΣ .

  • Κρίμα για τα λεφτά που έχουν δώσει οι άνθρωποι γιατί έχω ακούσει τρελά πόσα που ούτε σε σούπερ λιγκ δεν δίνουν, βλέπω να φεύγουν νύχτα και να βολοδέρνει πάλι στα τοπικά η κοζανη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.