Aυτά που συνέβησαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Κοζάνης και παρουσιάστηκαν αναλυτικά από το kozan.gr, καρέ – καρέ, τη στιγμή που εξελίσσονταν, θύμισαν αρκετά εκείνα που είχαν διαδραματιστεί το Σεπτέμβριο του 2020 (δείτε εδώ) και πάλι με πρωταγωνιστή τον Ε. Σημανδράκο, στα επεισόδια με τους κατοίκους του Μαυροδενδρίου. Ένας Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ανά τακτά χρονικά διάστημα, να χάνει – και πάλι, όπως και τότε – την ψυχραιμία του  και να “εκτοξεύει” διάφορα υπονοούμενα προς την αντιπολίτευση, με μια συμπεριφορά που ξεπέρασε τα όρια, με το χτύπημα στο έδρανο (δείτε εδώ) και τις φωνές του ακόμη και προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Ν. Τουμπουλίδου, με αντιδράσεις που δεν αρμόζουν σε μέλος του κορυφαίου συλλογικού οργάνου, σε επίπεδο Δήμου Κοζάνης. Από την αρχή της συνεδρίασης δια-φάνηκε ο εκνευρισμός του Ε. Σημανδράκου καθώς η πληροφορία που ο ίδιος, φέρεται, να διέρρευσε στον τοπικό τύπο, για το θέμα της παραχώρησης μέρους του στρατοπέδου Μακεδονομάχων, ότι πρόκειται για μια “τελειωμένη” υπόθεση κι ότι ένα αίτημα πολλών ετών, εν τέλει, ικανοποιείται, δεν αποδείχτηκε μόνο βιαστική εκτίμηση του ιδίου κι εκείνων που παρέσυρε (και στους οποίους εκτέθηκε), αλλά, απόλυτο, φιάσκο, με την έννοια ότι την παρούσα χρονική στιγμή δεν προκύπτει τίποτα συγκεκριμένο ως προς την θετική έκβαση του ζητήματος. Τον “άδειασε” ο ίδιος ο Δήμαρχος Κοζάνης ο οποίος όχι μόνο ανέφερε κατηγορηματικά ότι όλα αυτά που “προσφέρονται” από το Στρατό προς αξιοποίηση  δεν είναι χωροταξικά αξιοποιήσιμα ως προς εκείνα που επιθυμεί ο Δήμος Κοζάνης (δείτε εδώ) αλλά και του ότι o ίδιος δεν είναι αισιόδοξος ότι το συγκεκριμένο θέμα θα λυθεί εντός της επόμενης διετίας. Άλλωστε ούτε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όταν αποσπούσε τη δημόσια δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, δεν είχε πιστέψει ότι θα λυνόταν τόσο εύκολα το συγκεκριμένο θέμα, όσο φάνηκε να πιστεύει ο Ε. Σημανδράκος, παρασυρόμενος από μια αναφορά σ’ ένα χαρτί του Στρατού.

Αυτό που, επίσης, ήταν εμφανέστατο, στην χθεσινή συνεδρίαση, ήταν η προσπάθεια του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών να “επιτεθεί” στην αντιπολίτευση και σ’ όλους όσους ασκούν κριτική στο έργο της Δημοτικής Αρχής (“φωτογραφίζοντας” και τη στήλη) όχι γιατί τον ενδιέφερε και τόσο πολύ ν’ απαντήσει σ’ αυτούς αλλά τ’ ότι ήταν μια ακόμη πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εξάρει το έργο του Δημάρχου Κοζάνης και να του απο-δείξει, ότι, ο ίδιος, λίγο έως πολύ, είναι ο μοναδικός που υπερασπίζεται τα μέχρι στιγμής “κεκτημένα” της Δημοτικής Αρχής, προσδοκώντας προφανώς από τον Λ. Μαλούτα,  να συνεχίζει να δείχνει κι εκείνος την ανεξήγητη(;) εύνοια του προς εκείνον, “αδειάζοντας”, επανειλημμένα, συμβούλους της παράταξής του.  Περίεργη(;) στάση και πλήρης αλλαγή κατεύθυνσης και στάσης από τον Ε. Σημανδράκο, που  στο προεκλογικό debate του Kozan.gr,  απευθυνόμενος στον Λ. Μαλούτα, του είχε πει, σε γενικές γραμμές, ότι είναι πάρα πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση και πως δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει.

Στα αξιοσημείωτα κι η αντίδραση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, Ν. Τουμπουλίδου η οποία, για πρώτη φορά, ΔΗΜΟΣΙΑ, έδειξε τόσο, έντονα, ενοχλημένη με τον Αντιδήμαρχο Υπηρεσιών, αποκαλώντας με το επώνυμό του, χωρίς, όμως, το κύριε, όπως το συνηθίζει. Αμέτοχος ο Κ. Μιχαηλίδης ο οποίος αν και στηρίζει, σχεδόν, πάντα τον Ε. Σημανδράκο αυτή τη φορά φάνηκε, έστω και δια της σιωπής του να κρατά αποστάσεις, δείχνοντας πως δε συμφωνεί με τα καμώματα του τελευταίου.

Tέλος ο “Μαρμαρωμένος Βασιλιάς” Κ. Κυριακίδης (δείτε εδώ, πως απέκτησε, με το “σπαθί του”, το συγκεκριμένο τίτλο) την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά, με  αρνητικό πρωταγωνιστή τον Ε. Σημανδράκο, είχε επί πολλά δευτερόλεπτα την αντίδραση της παρακάτω φωτογραφίας (δείτε εδώ και το σχετικό βίντεο), δείχνοντας την έντονη δυσαρέσκειά του.  Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν θα αποφασίσει να “ξεμαρμαρωθεί” και να κάνει πράξη όλα όσα έλεγε.

Η Χύτρα