Δ. Μακεδονία: Παραμένει χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη

24 Νοεμβρίου 2021
12:34

Συνεχίζει να παραμένει χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη από τον SARS-COV 2 σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, όπου παρά την αυξητική τάση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στα άτομα που κάνουν την 1η δόση των εμβολίων, το ποσοστό κάλυψης σε όλη την Περιφέρεια φθάνει μόλις στο 52,87% του πληθυσμού.

Το χαμηλότερο ποσοστό το έχει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, όπου έχει πλήρως εμβολιαστεί το 51,93% του πληθυσμού, ενώ το υψηλότερο το έχει η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, με 59,05%. Ακολουθούν η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης με 56,10% και η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, με 54,62%.

Μέχρι και χθες Τρίτη 23 Νοεμβρίου σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά 7.655 άτομα, εκ των οποίων τα 3.838 είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 1.667 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τα 1.438 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τα 712 άτομα στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Από τις αρχές του μήνα μέχρι και χθες εμβολιάστηκαν με την 3η δόση 19.471 άτομα εκ των οποίων τα 9.310 είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 4.114 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τα 3.661 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τα 2.386 στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Την ίδια ώρα έχουν νοσήσει μέσα στο Νοέμβριο 5.670 άτομα, εκ των οποίων τα 3.647 είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 713 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τα 720 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τα 590 στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Συνοπτικά η εικόνα των εμβολιασμών από τον SARS-COV 2 σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία έχει ως εξής:

Συνοπτικά η εικόνα των μολύνσεων από τον SARS-COV 2 κατά μήνα ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, από την έναρξη της πανδημίας έχει ως εξής:

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

5 σχόλια

  • Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα όχι μόνο της περιοχής αλλά και όλου του κόσμου!!!
    – Και Οσοι κόπτονται για το καλό του σωματείου, για το καλό της συντεχνίας του κτλ κτλ ,πρέπει να καταλάβουν ότι εάν δεν νικηθεί ο κορονοϊος θα καταστραφούμε όλοι!!!

  • Δεν βγαίνουν τα νούμερα ωρέ παλικάρια.. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, βάσει των επιμέρους ποσοστών πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι άνω του 52,88% σε επίπεδο Περιφέρειας, εκτός και αν η Π.Ε. Φλώρινας έχει πλέον 200.000 κατοίκους.

  • Το ποσοστό που αφορά το σύνολο της Δ.Μακεδονίας είναι σίγουρα λάθος . Δεν βγαίνει με τίποτα το γενικό σύνολα . Είναι μεγαλύτερο το ποσοστό εμβολιασμού .

  • Μπα? Τωρα δεν βγαινουν τα κουκια? Τωρα ειναι χαμηλο παλι?
    Γιατι εγω θυμαμαι οτι μεχρι τον Αυγουστο και λιγο Σεπτεμβριο λεγαν καποιοι οτι ειναι υψηλο το ποσοστο του εμβολιασμου στην Δυτικη Μακεδονια. Τωρα τι εγινε πηρε το ασανσερ και κατεβηκε? αχαχαχα

    Επισης καλο θα ηταν για οσους θελουν να το κανουν να τους κλεινετε και το ραντεβου στην ωρα που επιλεγουν υπολογιστε μεσα κι αυτον τον παραγοντα και να μην κλαιτε μετα οτι δηθεν ειναι χαμηλα τα ποσοστα
    οταν ο αλλος μπαινει να κλεισει ραντεβου και σου λεει εχω μετα τις 20 Δεκεμβριου ραντεβου την ταδε ωρα… ειναι ενας μηνας καθυστερηση περιπου σωστα? Οποτε δεν φταιει και τοσο ο κοσμος αν το κρατος του Μητσοτακη ειναι κουκουρουκου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.