kozan.gr: Tι ακριβώς θα περιλαμβάνει η «Ανάπλαση της Πλατείας Λασσάνη και πέριξ οδών» την ένταξη της οποίας, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020, υπέγραψε ο Γ. Κασαπίδης

24 Νοεμβρίου 2021
12:46

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozan.gr, η «Ανάπλαση της Πλατείας Λασσάνη και πέριξ οδών» την ένταξη της οποίας, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020, υπέγραψε ο Γ. Κασαπίδης: αφορά την ολική ανάπλαση της περιοχής της πλατείας Λασσάνη, σε συνδυασμό με την αναμόρφωση των οδικών αξόνων που την περιβάλλουν και των πέριξ οδών (Ερμού, Κ. Παλαμά, Αρχελάου, Ιερολοχιτών, Πολυζούλη και Αθηνάς). Η διαμόρφωση της πλατείας περιλαμβάνει δύο επίπεδα από τα οποία το ένα ακολουθεί το υπάρχον ανάγλυφο και προσαρμόζεται στις κλίσεις, που προσδιορίζονται από τις δύο παράπλευρες οδούς (Ερμού & Ολύμπου), ενώ το δεύτερο παρουσιάζεται σχεδόν οριζόντιο και περιλαμβάνει την μικρή κεντρική πλατεία (άνοιγμα), ένα τμήμα του χώρου που φτάνει σχεδόν μέχρι τη βόρεια πλευρά της περιοχής μελέτης καθώς και τον χώρο της υφιστάμενης σήμερα παιδικής χαράς.

Περιλαμβάνει:
– Αντιμετώπιση του προς διαμόρφωση χώρου ως αστικό χώρο πρασίνου και όχι ως πλατεία, με κυρίαρχο στοιχείο τον ελεύθερο χώρο πρασίνου και τις φυτεύσεις με διατήρηση σημαντικού αριθμού υπαρχόντων δένδρων και προσθήκη νέων.
– Μείωση του πλάτους του οδοστρώματος των δύο οδών στα δυτικά (Ερμού) και στα ανατολικά (Ολύμπου) με στόχο τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του διαμορφούμενου χώρου της πλατείας (κίνηση πεζών κ.λ.π.).
– Εξασφάλιση ικανού χώρου στα δυτικά του σπιτιού Λασσάνη, ώστε να δίδεται η δυνατότητα ανάδειξης της Δημοτικής Χαρτοθήκης της πόλης.
– Διαμόρφωση των οδών Κοντορούση, Ερμού και Λιούφη, με ειδικές επιστρώσεις και δυνατότητα διέλευσης οχημάτων.
– Δυνατότητα πρόσβασης σε Άτομα με Κινητικά προβλήματα σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους
– Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αφορούν στις περιμετρικές οδούς της σημερινής πλατείας.
– Διαμόρφωση επιπλέον χώρων κατά μήκος των οδών Ερμού ΚΑΙ amp; Ολύμπου, με τοπικές διευρύνσεις για την εξυπηρέτηση καταστημάτων αναψυχής, που βρίσκονται σ’ αυτές.
– Διαμόρφωση χώρου στάσης ενός αστικού λεωφορείου στη νότια πλευρά της πλατείας επί της οδού Επτανήσου, με αντίστοιχο χώρο αναμονής και μίας στάσης ενός αστικού λεωφορείου στην Κ. Παλαμά.
– Διαμόρφωση χώρου στάσης Taxi επί της οδού Αρχελάου. Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων επί της οδού Ολύμπου (δυτική πλευρά) και επί της οδού Τακιατζίδων (νότια πλευρά).
– Διαμόρφωση μιας τουλάχιστον θέσης στάθμευσης τουριστικού λεωφορείου επί της ανατολικής πλευράς της οδού Ολύμπου.
– Αρχελάου, Ιερολοχιτών, Πολυζούλη.
– Πλακόστρωση με γρανιτοκυβόλιθους στις οδούς Αθηνάς και Ιερολοχιτών.
– Μείωση του πλάτους του οδοστρώματος και αύξηση πλάτους πεζοδρομίων στην οδό Αρχελάου

kozan.gr

6 σχόλια

  • Για να δούμε Κασαπίδη και λοιποί, θα ανατεθεί το έργο πάλι σε τίποτα αθηναϊκές εταιρείες και επιχειρήσεις ή θα στηρίξετε τους επιχειρηματίες της περιοχής σας;Γιατί από ότι θυμάμαι, όταν έγινε η κεντρική πλατεία η δουλειά δόθηκε σε αθηναϊκή μεγαλοεταιρεία.Και τα πήραν όλα από εκεί.Και αν τυχόν στηρίξετε τους τοπικούς, ελπίζω να δώσετε την ευκαιρία σε όλους να συμμετάσχουν και όχι στους “εκλεκτούς” σας

  • γρανιτοκυβόλιθος εισαγωγής από Βουλγαρία…..ρε δεν βάζει μυαλό ο Έλληνας με τίποτα…..ΓΙ ΑΥΤΌ ΠΆΜΕ ΚΑΤΆ ΔΙΑΌΛΟΥ

  • Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί έργα του Δήμου Κοζάνης.
    Πάλι η Κοζάνη χρηματοδοτείται από χρήματα που ανήκουν και στις υπόλοιπες πόλεις της Περιφέρειας αλλά τα παίρνει η Κοζάνη.

  • Πιατσα ταξι!!!! αν ειναι δυνατον!!! καμια παιδικη χαρα δεν διαβαζω να υπαρχει στο σχεδιο. Τα παιδια του κεντρου δεν εχουν που να παιξουν!

  • Πόσες θέσεις στάθμευσης καταργούνται στην περιοχή; Και πού θα πάνε όλα αυτά τα αυτοκίνητα; Στο γνωστό ιδιωτικό πάρκινγκ, που του χάρισαν το μισό πλάτος του δρόμου; Το έγκλημα ολοκληρώνεται;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.