kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Ένας Δήμαρχος βαθύτατα εκτεθειμένος, που προσπαθεί να υποτιμήσει τη νοημοσύνη των υπολοίπων (Bίντεο)

29 Νοεμβρίου 2021
20:41

Εδώ και λίγες μέρες ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας έχει πάρει με τη σειρά τα τοπικά κανάλια και προσπαθεί να δικαιολογήσει τη στάση του σε σχέση με όσα ανέφερε στη συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη,  κολακεύοντάς τον για την απόφαση απολιγνιτοποίησης και μάλιστα με το στενό χρονοδιάγραμμα με το οποίο – αυτή – συντελείται. Προκειμένου να “στοιχειοθετήσει” και να ενδυναμώσει την άποψή του αυτή, λέει πως η απολιγνιτοποίηση ξεκίνησε το 2010, από το 2015 και μετά εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς (με τη λιγνιτική παραγωγή να έχει μειωθεί ραγδαία), ότι γνωρίζαμε όλοι πότε θα κλείσουν οι ΑΗΣ κ.α. διάφορα αντίστοιχου τύπου, γνωστά σε όλους. Τα ίδια ανέφερε και στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Προφανώς επειδή ο ίδιος έχει κοντή μνήμη ή το(ν) συμφέρει να έχει, ενδεχομένως να πιστεύει ότι το ίδιο συμβαίνει και με όλους τους υπόλοιπους. Ας απαντήσει, λοιπόν, αν μπορεί, στα ακόλουθα. Αφού όλα ήταν προδιαγεγραμμένα, αφού η απολιγνιτοποίηση ξεκίνησε πριν 10 χρόνια,  αφού η λιγνιτική παραγωγή μειώθηκε κι όλα τα υπόλοιπα που λέει “σήμερα”, γιατί  τότε, μόλις το Φεβρουάριο του 2020, ο ίδιος μαζί με κάποιους άλλους δημάρχους, αρνήθηκε να συμμετέχει στην εκδήλωση, για την απολιγνιτοποίηση στην Πτολεμαίδα, παρουσία των Υπουργών Α. Γεωργιάδη & Κ. Κ. Χατζηδάκη;  Γιατί στην τότε αναφορά του Γεωργιάδη ότι ο λιγνίτης “πέθανε”, ο ίδιος,  δε συμφώνησε  αλλά έλεγε ότι το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση είναι σφικτό, δεν βγαίνει κι η περιοχή οδηγείται στην καταστροφή. Άλλαξε κάτι ως προς το χρονοδιάγραμμα και δεν το γνωρίζουμε;  Μάλιστα κάποια πράγματα από τότε έχουν “σφίξει” ακόμη περισσότερο και συντελούνται πολύ πιο γρήγορα. Πότε έλεγε αλήθεια ο κ. Μαλούτας; Σήμερα που λέει ότι δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα κάνοντας υποτίθεται  τον “έξυπνο” στους υπόλοιπους ή μόλις δύο χρόνια πριν που έλεγε ότι  με τους ρυθμούς που γίνεται η απολιγνιτοποίηση η περιοχή οδηγείται στην καταστροφή; Εκτός αν προτιμά να κολακεύει τον Πρωθυπουργό αντί να προσπαθεί να αποτρέψει την καταστροφή της περιοχής. Αυτός τα έλεγε.  Μήπως, τότε, εκείνος, έκλεινε τα μάτια του στην πραγματικότητα κοροϊδεύοντας τους πολίτες; Αφού η απολιγνιτοποίηση καλώς, για τον ίδιο, συντελείται με τα προγραμματισμένα χρονοδιαγράμματα της κυβέρνησης κι όχι με αυτά που διεκδικεί η πλειοψηφία των πολιτών, ζητώντας περισσότερο χρόνο, γιατί στις ανακοινώσεις/δηλώσεις του, πριν δύο χρόνια ανέφερε ότι δεν πρέπει να κλείσει καμία λιγνιτική μονάδα μέχρι να δημιουργηθούν ισοδύναμες θέσεις. Σε κάθε περίπτωση, επειδή πάρα πολλά μπορούν να γραφούν, το παρακάτω βίντεο είναι μόνο μια μικρή απόδειξη της στάσης του Δημάρχου που τον εκθέτει, όσο και να προσπαθεί να κάνει το άσπρο – μαύρο. Και ο πιο φανατικός υποστηρικτής του λιγνίτη δέχεται την απολιγνιτοποίηση όλοι διαφωνούν ως προς τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η σημερινή κυβέρνηση.

ΥΓ. Κάθε φορά που ο Δήμαρχος Κοζάνης θα χρησιμοποιεί την ίδια επιχειρηματολογία θα επανερχόμαστε μ’ ένα καινούριο βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις του που θα αποδεικνύουν περίτρανα τη διγλωσσία και την κοροϊδία του απέναντι στους πολίτες, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο και μάλιστα κάποια θα προσφέρουν άπλετο γέλιο σε μια εποχή που το έχουμε τόσο ανάγκη.

Xύτρα Ειδήσεων

28 σχόλια

  • Σαν το γκιούμ’ τ’ Αη Νικόλα κι ο Λάζος με την απολιγνιτοποίηση.

    ΥΓ. Πάρη λύσε με μια απορία: εκείνο το δαχτυλίδι γιατί το έδωσες;

  • Μας ντρόπιασες Λάζο κρίμα..!!!

    Και εσύ Πάρη δεν τον ήξερες τόσο χρόνια ..τελευταίος έβγαινε..

    Τον χρεώθηκες και χρεώνεσαι και τα έργα του Κρίμα και για σένα

  • Λάζαρος Μαλούτας։ Δεν είναι δίκαιη η μετάβαση κ. Ιωαννίδη
    17 Μαΐου 2019 – 5:39 ΜΜ 17 Comments

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, αύριο Σάββατο 18 Μαΐου, θα έρθει στην Κοζάνη και θα επισκεφθεί την υπό ανέγερση μονάδα V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα, ο κ. Λάζαρος Μαλούτας υπενθύμισε ότι ο ίδιος, τον Μάρτιο του 2015 κατά την επίσκεψη του τότε Υπουργού κ. Λαφαζάνη, είχε πει։ «Ο Υπουργός έκανε σαφείς τοποθετήσεις για τα ενεργειακά ζητήματα που τα προηγούμενα χρόνια απασχόλησαν έντονα την περιοχή μας και κινητοποίησαν φορείς και πολίτες και ιδιαίτερα για τη μονάδα V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και τις μετεγκαταστάσεις». Επιπρόσθετα είχε κάνει λόγο για ένα «απόηχο αισιοδοξίας, γιατί οι δηλώσεις ικανοποίησαν σημαντικά αιτήματα της περιοχής».

    «Δυστυχώς», συνέχισε ο Λ. Μαλούτας, «μοναδική “παραφωνία” σ΄ αυτό το ενωτικό κλίμα αποτελεί ο κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, Δήμαρχος του μεγαλύτερου ενεργειακού Δήμου της χώρας, καθώς ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος φορέα που διαφοροποιήθηκε!!! Εκφράζοντας την θέση του, η οποία ήταν και προεκλογική, διατύπωσε αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα της 5ης μονάδας, και επίσης την άποψη ότι δεν είναι εθνικά επωφελής».

    Ο κ. Μαλούτας τόνισε ότι σήμερα που οι επιπτώσεις της κρίσης στην περιοχή μας είναι φανερές σε όλους μας και παρά τις σχεδόν 2000 θέσεις εργασίας που προσφέρει η κατασκευή της μονάδας V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ο κ. Ιωαννίδης συνεχίζει να μην προασπίζεται το τοπικό συμφέρον, όπως εκ του νόμου έχει υποχρέωση.

    Δυστυχώς ταυτίζεται με το Κυβερνητικό Σχέδιο για την Ενέργεια , που καταδικάζει τον τόπο μας. Τι έχει να προσφέρει πλέον ο κ. Ιωαννίδης; Τα πενιχρά κονδύλια του ταμείου μετάβασης, που ακόμη δεν είδαμε, δεν δίνουν προοπτική, γιατί δεν πρόκειται για δίκαιη μετάβαση αλλά βίαιη μετάβαση, η οποία μάλιστα γίνεται με απόντα τον Δήμο Κοζάνης.

  • ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ . ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΤΑΙ

  • Mαλουτα οτι εχτισες τοσα χρονια σε δυο χρονια τα εχεις κανει χαλια. χαλασες το σοβαρο σου προφιλ και συνεχιζεις τον κατηφορο σου πολιτικα. κριμα που σε πιστεψαμε και μας ξεγελασες ολους

  • Πάρη; γιατί ρε αγόρι μου; Τι ζημιά μας έκανες ξέρεις;

    Ρε παιδιά έχω μια απορία. Βασικά εντύπωση είναι. Αυτοί οι σύμβουλοι της ενότητας οι εκλεγμένοι, έχετε πάρει χαμπάρι ότι έχουν να ακουστούν καιρό;

    2 τινά συμβαίνουν.

    α) πλησιάζει το τέλος του έτους και δεν μιλάνε πολύ στα τόσα μαζεμένα σφάλματα του Μαλουτα για να μην τους κάνει ντα και τους αλλάξει (κρίμα είναι).

    β) κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας και ο δήμαρχος είναι μόνος του.

    Περιμένω τα σχόλια σας.

    • Είπαμε από τα Χριστούγεννα του 2020
      Ο βουλευτής
      Ο δήμαρχος
      Οι θυγατέρες
      Τα ανίψια
      Ο ειδικός συνεργάτης
      Ο αντιδήμαρχος
      Ο επικεφαλής
      Οι γιοί
      Ο δημοτικός σύμβουλος
      Η σύζυγος
      Ο γιος
      …………….

  • Ο Μαλούτας από το 2010 έχτιζε και ενημέρωνε. Τώρα το παίζει σοβαροφανής και μετρημένος. Μόνο ο Ιωαννίδης τα είπε ξεκάθαρα. Κι ας τον θεωρεί ο Πάρης και η παρέα του παρένθεση. Πονάει η αλήθεια

  • Θα ήθελα να μάθω αυτή η “χυτρα” υπήρχε επί εποχή Ιωαννίδη η τώρα ξαφνικά την έπιασε κάθε μέρα να ανεβάζει για τον Δήμαρχο.
    Κούρασε

  • Το ότι άρχισε η απολιγνιτοποίηση το 2010 και επιταχύνθηκε απο το 2015 δεν το λέει ο Δήμαρχος αλλά τα στοιχεία. Μέχρι το 2019 έγινε το 70 % της απολιγνιτοποίησης. Αυτό λένε τα στοιχεία παραγωγής ενέργειας απο λιγνίτη. Σε αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε κανένα σχέδιο καμία προετοιμασία. Ολοι έκαναν την πάπια. Τώρα που έμεινε το 30% φωνάζουν οτι είναι βίαιη και θέλουν περισότερο χρόνο. Αυτό είναι ο ορισμός της υποκρισίας.

    • Ρε Νιονιο καταλαβες τι γραφεις. Ο Δημαρχος αλλα ελεγε πριν ενα χρονο και σημερα λεει οτι πρεπει να δουμε την πραγματικοτητα γιατι ολα ξεκινησαν το 2010. αυτος τα ελεγε, για ποια υποκρισια μιλας. το δημαρχου εννοεις? τι μας λες για στοιχεια και μπαρμπουτσαλα. στον δημαρχο πες τα

      • Νιόνιο εγώ σου γράφω την αλήθεια για μπορείς να διακρίνεις τους υποκριτές και όχι να υπερασπισθώ τον Δήμαρχο.
        Τώρα που ξέρεις την αλήθεια κρίνε εσύ τι είπε και τί έκανε ο καθένας.

    • Βρήκαν και α(δόκιμο) όρο,αποπετρελαιοποίηση!!!!!,για να ψαλιδισουν τα χρήματα του ταμείου για τις λιγνιτικες περιοχές, και να τα κατευθύνουν στα νησιά και στην Κρήτη.Και κανείς δεν το έθεσε στον πρωθυπουργό.

  • Η εγκληματική αμέλεια,η μη προετοιμασία και ετοιμότητα της ΔΕΥΑΚ για την λειτουργία της ΤΘ στις αλλαγές που ήταν γνωστές σε όλους που διοίκησαν τον Δημο σε ποιον πρέπει να χρεωθούν;

  • Ως δήμαρχος ενεργειακού Δήμου και με την επαγγελματική του ιδιότητα γνώριζε-όφειλε να γνωρίζει- τις δυσκολίες του εγχειρήματος της βίαιης απολιγνιτοποίησης και τις επιπτώσεις του στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, ιδιαίτερα σήμερα με τις υψηλές τιμές στο φυσικό αέριο. Εδώ έπρεπε να σταθεί και να διεκδικήσει τα παρόμοια με το Δήμαρχο Πτολ/δας, κι όχι να αποτελεί μια μελανή παραφωνία για να φανεί αρεστός στην εξουσία. Αυτό, ότι κι αν άλλο συμβαίνει θα μείνει μόνιμο στίγμα σε βάρος του.

  • Και να ήταν μόνο σ αυτό το θέμα η διγλωσσία του Μαλούτα : Αυτός ή δε μιλάει ντιπ ή άλλα λέει τώρα κι άλλα σ ένα λεπτό Να τον χαιρόμαστε εμείς που τον ψηφίσαμε.. Έλα κ ξανά

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.