Την Τετάρτη η εκλογή νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης- Χωρίς μοριοδότηση και με μυστική ψηφοφορία η διαδικασία

30 Νοεμβρίου 2021
06:52

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι συνεντεύξεις για την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Την θέση διεκδικούν έξι υποψήφιοι: ο σημερινός Καλλιτεχνικός Σύμβουλος Βασίλης Μυριανθόπουλος, ο Γιώτης Βασιλειάδης, ο Αθανάσιος Σαράντος, η Έφη Ρεματά, ο Μάνος Τριανταφυλλάκης και ο Χρήστος Κόκκινος.

Να θυμίσουμε πως στις 30 του περασμένου Ιουνίου έληξε η θητεία του Βασίλη Μυριανθόπουλου ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή και προκειμένου να μη μείνει «ακέφαλο» το ΔΗΠΕΘΕ αποφασίστηκε η υπογραφή σύμβασης μεταξύ Μυριανθόπουλου και τοπικού θεατρικού οργανισμού για παροχή από τον πρώτο υπηρεσιών καλλιτεχνικού συμβούλου (θέση με σχεδόν τις ίδιες αρμοδιότητες με τον καλλιτεχνικό διευθυντή). Η σύμβαση έχει εξάμηνη διάρκεια, οπότε και λήγει στο τέλος αυτού του χρόνου. Μάλιστα, τότε είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για την επιλογή της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ να προχωρήσει έτσι, αντί να κάνει ανανέωση της θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Στις συνεντεύξεις της Κυριακής οι έξι υποψήφιοι, μίλησαν για τους λόγους που επιθυμούν να διεκδικήσουν την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή σε επτά, όμως, από τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού τέσσερα μέλη δεν συνδέθηκαν ποτέ στην διαδικτυακή πλατφόρμα για την διαδικασία.

Χωρίς μοριοδότηση κριτηρίων η διαδικασία

Η εκλογή του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή θα γίνει την Τετάρτη με μυστική ψηφοφορία, σύμφωνα με τα νέα κριτήρια επιλογής που πρότεινε το μέλος του ΔΣ Κώστας Κυτίδης, πρόταση που υπερψηφίστηκε. Η διαδικασία δεν περιλαμβάνει βαθμολόγηση, καθώς αυτή θα γίνει ως εσωτερική διαδικασία και κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου θα δώσει την ψήφο του.  Να σημειωθεί ότι ο κ. Κυτίδης και η κ. Τουμπουλίδου ήταν δυο από τα μέλη του ΔΣ που δεν συμμετείχαν στην διαδικασία των συνεντεύξεων.

Ανεξάρτητα, πάντως, με τις διεργασίες που γίνονται, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ ότι ο Βασίλης Μυριανθόπουλος ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής που ανέλαβε στο ΔΗΠΕΘΕ σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, αυτή της πανδημίας, όταν το σύνολο του καλλιτεχνικού προγραμματισμού ανατράπηκε. Ουσιαστικά δηλαδή δεν πρόλαβε να δείξει το έργο του. Ταυτόχρονα είναι ένας επαγγελματίας του χώρου με σπουδαίο έργο.

Σωκράτης Μουτίδης – xronos-kozanis.gr

9 σχόλια

  • Με σπουδαίο έργο,ακούω…Γιατί δεν μας το λέτε και σε μας να το μάθουμε,κύριε Μουτίδη,γιατί το ψάχνουμε και δεν το βρίσκουμε….

    • Έναν χρόνο τα θέατρα ήταν κλειστά, μάλλον δεν το ξέρατε αφού προφανώς δεν τα επισκέπτεστε. Πλέον, έχουν πραγματοποιηθεί παραστάσεις, σεμινάρια, εκθέσεις, προσκλήσεις, συνεργασίες, εργαστήρια, Φεστιβάλ τι άλλο να κάνουν; Να ανακοινώσουν τον Βασιλειάδη για να χαρεί ο τοπικισμός σας και τα “μέσα” σας;

      • Το θέατρο, πιστέψτε με το επισκέπτομαι περισσότερο από εσάς!Διαβάστε καλύτερα το άρθρο, αναφέρεται στο προσωπικό καλλιτεχνικό έργο του κυρίου Μυριανθόπουλου. Και σημειωτέο, ότι η καλοκαιρινή περιοδεία η οποία είχε την καλλιτεχνική υπογραφή του κ. Μυριανθόπουλου, αποδείθχηκε εισπρακτική καταστροφή, όταν άλλες παραγωγές γέμιζαν τα θέατρα ανά την Ελλάδα!Τι, όχι?

        • Κάνετε λάθος,θα χαρώ και χαίρομαι όταν βλέπω μια αίθουσα γεμάτη κόσμο κι όχι άδεια όπως τώρα,χωρίς παραγωγή κεντρικής σκηνής όταν το φεστιβάλ των ερασιτεχνών της πόλης φέρνει περισσότερο κόσμο από τις παραγωγές (και όχι τις μετακλήσεις και τις αγορασμένες παραστάσεις που δεν αποτελούν παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ).Και πιστέψτε με,ως ενεργοί πολίτες οφείλουμε να κάνουμε κριτική σε μια δημοτική επιχείρηση που ως στόχο έχει να προάγει πολιτισμό !Όσο για το μικρόψυχοι,το αντικαθιστώ με το ρεαλιστές!!Και ο νοών,νοείτω….

  • Τα μέλη που έχουν οριστεί για να προάγουν τον πολιτισμό στην Κοζάνη ας μας δείξουν πόσο σοβαρά παίρνουν τον πολιτισμό με τη ψήφο τους.

    Πολύ φασαρία για το τίποτα. Άκου εκεί μυστική ψηφοφορία. Είχατε και στο χωρίον σας μυστικές ψηφοφορίες. Όταν ψηφίζουν για εσάς όμως μια χαρά θέλετε να ξέρετε αν σας την έριξαν (την ψήφο)

  • Δε μπορώ να καταλάβω κάτι: Για να γίνει πρόσληψη ενός ατόμου για 5 μήνες ζητούν ένα σωρό προσόντα και δίνει και συνέντευξη. Όποιος έχει τα περισσότερα τον προσλαμβάνουν.Και λέω παιδιά με πτυχία, ξένες γλώσσες κ.λ.π. Πουθενά αλλού, σε κανένα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, σε καμμία υπηρεσία, δεν έχει γίνει αυτό που έγινε τώρα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δεν τους ενδιαφέρουν λένε τα προσόντα. Και αφού από την πρώτη ώρα ξέραμε ότι Καλλιτεχνικό; Διευθυντής θα είναι ο Βασιλειάδης, γιατί η όλη αυτή ταλαιπωρία των άλλων υποψηφίων. Διαλύθηκε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, αφού θα το κυβερνούν 2 άτομα (Κέφαλος και Βασιλειάδησ που είναι κατασκοτωμένοι και έχουν πει άσχημα και βαριά λόγια μεταξύ τους.

  • Μήπως γνωρίζει κάποιος σε ποιο ΔΗΠΕΘΕ υπάρχει διαφορετική διαδικασία εκλογής Καλλιτεχνικού Διευθυντή απ αυτή που εφαρμόζει το ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ. Ποια ήταν η διαδικασία εκλογής της Δημοπουλου και του Γιοβανιδη;Τουλάχιστον τώρα είναι μυστική

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.