Το Σωματείο μας συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της υπερφορολόγησης των αναδρομικών που δόθηκαν πέρσι το Νοέμβρη μετά από Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

   «Δεν είναι δυνατόν να μη φορολογηθείτε»!! αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Χρήστος Σταϊκούρας στη συνάντηση που είχαμε για το θέμα των αναδρομικών. Ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε με όλους τους τόνους ότι η φορολόγηση των αναδρομικών είναι «ειλημμένη απόφαση».

   Ξέχασε όμως ότι οι συνταξιούχοι εδώ και μία δεκαετία δεν έχουν λάβει τα αναδρομικά τους από περικοπές που η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει περικόψει ξέχασε ότι όταν πέρυσι η κυβέρνηση, της οποίας ο ίδιος είναι Υπουργός της Οικονομίας χορήγησε αναδρομικά στους συνταξιούχους άτοκα και όταν του το θυμίσαμε έσπευσε να δηλώσει αναρμόδιος

   Οι συνταξιούχοι όμως κύριε Σταϊκούρα έχουν μνήμη δεν ξεχνούν θυμούνται ότι η κυβέρνηση είχε δηλώσει πώς θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις. Πώς λοιπόν χορηγείται άτοκα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους όταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που επιβάλλουν έντοκη επιστροφή ποσών και μάλιστα με ετήσιο τόκο 6% ; Και σαν να μην έφτανε αυτό ζητάτε να φορολογηθούν με μεγάλα επιπλέον ποσοστά για τα ποσά που έλαβαν με πέντε χρόνια καθυστέρηση!!

   Στη συνάντηση μπήκε και το θέμα της 13ης σύνταξης η οποία είχε ψηφιστεί το Μάιο του 2019 με το νόμο 4611 ο οποίος νόμος καταργήθηκε επί της ουσίας με το νόμο Βρούτση.

 

   Εν τω μεταξύ ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί η Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά από τις περικοπές του επικουρικού και των δώρων η οποία εκκρεμεί από τη δίκη που έγινε τις 15 Γενάρη του 2021

   Εμείς θα συνεχίζουμε μαζί με τις άλλες ζωντανές συνταξιοδοτικές οργανώσεις την περιφρούρηση των συντάξεων, καθώς και την άρση των αδικιών σε διάφορες κατηγορίες συνταξιούχων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                 ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ  ΕΥΘΥΜΙΟΣ