ΔΕΕΠ Κοζάνης: «Σ’ ένα κοστολογημένο πρόγραμμα με εξασφαλισμένους πόρους ο κ Τσίπρας τάζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

4 Δεκεμβρίου 2021
11:30

Ο κ. Τσίπρας στο πέρασμά του από την Κοζάνη ανέδειξε για μια ακόμα φορα το χάσμα που τον χωρίζει από την αλήθεια και την πραγματικότητα. Παραβλέπει εσκεμμένα το γεγονός ότι τα πιο κραταιά συστήματα υγείας στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν πρωτοφανή πίεση και στέλνουν ασθενείς ακόμα και σε άλλες χώρες. Παραβλέπει εσκεμμένα το γεγονός ότι η μια μετά την άλλη  κυβερνήσεις σ’ όλο τον κόσμο   λαμβάνουν μέτρα ανάλογα με αυτά που ήδη εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας. Όπως για την πανδημία, έτσι και για την απολιγνιτοποίηση απέφυγε να καταθέσει προτάσεις και να τοποθετηθεί καθαρά. Μετά την «προαιρετική υποχρεωτικότητα» για τους εμβολιασμούς χθες ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για «πράσινο λιγνίτη». Ο κ. Τσίπρας όμως έχει και ένα θλιβερό προνόμιο. Είναι ο μοναδικός πολιτικός που κάνει αντιπολίτευση με την πανδημία, που σπεκουλάρει με την αρρώστια και τον πόνο. 

Ο κ. Τσίπρας στα  4,5 χρόνια που κυβερνούσε δεν έκανε τίποτα για την απολιγνιτοποίηση και τωρα τρέχει  πίσω από Πρωθυπουργό, σε μια προσπάθεια να υποσκελίσει τις ουσιαστικές συζητήσεις και επαφές  που  έκανε  κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην περιοχή μας  πριν μια εβδομάδα με αφορμή τα ζητήματα που αφορούν στην πράσινη μετάβαση.  Παράλληλα,εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει πως δεν γίνεται  πράσινη πολιτική με λιγνίτη. Εμφανίζεται σαν να μην άκουσε τίποτα για το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης που ήδη εφαρμόζεται. Του θυμίζουμε ότι:

-Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης μπαίνει σε εφαρμογή «πακέτο» δημόσιων και ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, που θα  ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027. Καταρτίστηκε παράλληλα -και ήδη εφαρμόζεται- Ειδικό Μεταβατικό Πρόγραμμα 2021 – 2023, με εξασφαλισμένους πόρους 368,7 εκατ. ευρώ.

-Για τη στήριξη της απασχόλησης μπαίνει σε εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ «κοινωνικό πακέτο» 107 εκατ. ευρώ. Προκηρύχθηκαν ήδη τα δυο πρώτα προγράμματα 62 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δημιουργήσουν 5.400 νέες θέσεις εργασίας.

-Για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των τηλεθερμάνσεων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου, υλοποιείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων 157 εκατ. ευρώ.

-Για τη θέρμανση της Φλώρινας χρηματοδοτείται η κατασκευή δικτύου μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου καθώς και το 100% του κόστους της εξωτερικής σύνδεσης οικιακών και εμπορικών καταναλωτών, 40,2 εκατ. ευρώ.

-Για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επηρεάζονται από την απολιγνιτοποίηση προκηρύχθηκε ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα αρχικού προϋπολογισμού  10 εκατ. ευρώ.

-Για την προετοιμασία της μετάβασης των ενεργειακών Δήμων χρηματοδοτούνται σχέδια δράσης 21 εκατ. ευρώ.

-Για την χρηματοδότηση νέων αναπτυξιακών, ψηφιακών και πράσινων δράσεων εγκρίθηκαν 30,5 εκατ. ευρώ.

-Για την ωρίμανση έργων αναγκαίων για την υλοποίηση του Σχεδίου προκρίθηκαν για άμεση χρηματοδότηση μελέτες 3 εκατ. ευρώ.

-Επίσης, εκτός από το Ειδικό Μεταβατικό Πρόγραμμα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» έχουν εγκριθεί τους τελευταίους 15 μήνες για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 11 έργα, 30,4 εκατ. ευρώ. 

Σ’ ένα κοστολογημένο πρόγραμμα με εξασφαλισμένους πόρους ο κ Τσίπρας τάζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

30 σχόλια

  • Αυτό ακριβώς είναι ο ορισμός του θράσους. Μας καταστρέψατε, μηδενίσατε τις περιουσίες μας, εξοντώνετε την περιοχή, μας στέλενετε μετανάστες σε εσωτερικό και εξωτερικό, μας πεθαίνετε στα ράντζα των νοσοκομείων χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, εξασφαλίζετε παιδεία μόνο για τους προνομιούχους και τολμάτε να βγαίνετε και να μιλάτε. Βρε ουστ!!!

  • Έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.
    Όταν αυτός που παριστάνει τον πρωθυπουργό υποστηρίζει (μέσα στη βουλή) ότι η νοσηλεία μέσα στις ΜΕΘ και η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ είναι περίπου το ίδιο αποτελεσματικές ενώ το δεξί του χέρι ο Γεραπετρίτης έχει δηλώσει ότι δεν δημιουργούνται άλλες ΜΕΘ γιατί εκεί οι άνθρωποι πεθαίνουν (να μην αναφέρω και τον άλλο τον φωστήρα τον Σκέρτσο) και εσείς συνεχίζετε να τους στηρίζετε, δεν είστε πλέον για γέλια αλλά για κλάματα!!!

    Και αναφέρω μόνο τα απολύτως προφανή γιατί τα υπόλοιπα δεν είσαστε σε θέση να τα καταλάβετε…

    • Καλά κάνουν !!!! Υπάρχει το εμβόλιο . Δεν θα πετάμε εκατομμύρια για μερικές χιλιάδες ψεκασμένους . Ουστ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

        • Αν εμείς είμαστε για γέλια εσείς και ο αρχηγός σαςτι ακριβώς είστε ? Πρόσφατες δηλώσεις Τσίπρα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω τον 60 .Ντροπή κύριε Μητσοτακη αντί να τιμωρείτε τους ηλικιωμένους με πρόστιμα θα πρέπει να τους δώσετε ένα οικονομικό κίνητρο να πάνε να εμβολιαστούν . Το καλοκαίρι να σου θυμίσω όταν η κυβέρνηση έδωσε τα voucher στους νέους για να εμβολιαστούν μιλήσουμε για δωροδοκία της νεολαίας . Ο Τσίπρας είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 αλλά υπέρ στους αστυνομικούς και το στράτευμα ,λες και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με αστυνομικούς και φαντάρους . Δυστυχώς για εσάς ο καλύτερος σύμμαχος του Μητσοτακη είναι ο Τσιπρας ,όσο υπάρχει αυτός στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Μητσοτάκης θα κυριαρχεί .

          • Ο Μητσοτάκης θα “κυριαρχεί” όσο θα υπάρχουν “πετσωμενα” ΜΜΕ. Χωρίς αυτά δεν άντεχε ούτε τρεις ώρες.

  • Γνωρίζετε τι σημαίνει “Fit for 55” για την Ευρωπαϊκή Ένωση; Έχετε διαβάσει το περιεχόμενό του; Γνωρίζετε για τις δεσμεύσεις; Από το περιεχόμενο του κειμένου – προεκλογικού φυλλαδίου σας είναι φανερό πως δεν γνωρίζετε. Φυσικά και ο Τσίπρας δεν είπε κάτι ουσιαστικό – αντιθέτως ήταν απογοητευτικός. Αλλά μου φαίνεται περίεργο να απαντάτε στην άγνοια με επιπλέον άγνοια και νούμερα που μόνο ανακοινωμένα είναι. Η αλήθεια βρίσκεται στο ότι τα ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ κονδύλια είναι 368 εκ ευρώ για το σύνολο της απολιγνιτοποίησης την ώρα που η Γερμανία ξοδεύει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ετησίως μέχρι το 2038, σε σύνολο 40 δισεκατομμυρίων.

  • Το κόμμα που κέρδισε εκλογές ποντάροντας σε 100 φέρετρα στο Μάτι, δεν μπορεί να μιλάει για σπέκουλα. Ειδικά την περίοδο που με ευθύνη του έχουμε κάθε μέρα ένα “Μάτι” σε νεκρούς

    • Το κομμα που φλερταρει με τους αντιεμβολιαστες και τους αρνητες της πραγματικοτητας δεν δικαιουται να μιλαει….το κομμα που το τριημερο της καθαροδευτερας του 2020 αν ηταν κυβερνηση θα ανοιγε τα συνορα στον Εβρο δεν δικαιουται να μιλαει….

        • Ενώ όλοι οι ΖΑΙΟΙ απόφοιτοι του ΜΙΤ και του ΧΑΡΒΑΡΝΤ .Άσε φίλε δες το επίπεδο του αρχηγού σας και των βουλευτών σας στις ομιλίες τους και θα καταλάβεις για το τι σημαίνει αμορφωσιά .

          • Πλάκα κάνεις. Έχει καμία σχέση η μόρφωση του Τσίπρα με αυτήν του Μητσοτάκη; Όποτε πήγε ο Κούλης να πουλήσει πνεύμα τον ξεγλεντησε (επικά) ο Αλέξης.
            Α, ξέχασα. Μάλλον δεν τα δείχνει αυτά ο Σκάι…

  • Τι λέτε για ειδικό πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’ οίκον για όλες τις κύριες κατοικίες στη Δ. Μακεδονία, με μηδενικό κόστος για τους ιδιοκτήτες;
    Τις μη επιδοτούμενες δαπάνες να τις καλύψει η ΔΕΗ Α.Ε.

  • Εσείς στις εξαγγελίες σας λέγατε ότι θα κλείσετε την ΔΕΗ θα επανεξετάσετε την συμφωνία των Πρεσπών θα καλυτερέψει το βιοτικό επίπεδο των μικρομεσαίων με λογαριασμούς προσιτούς για τον λαό ΔΕΗ Καύσιμα Είδη πρώτης ανάγκης
    Για τους αγρότες καλύτερες μέρες με λογαριασμούς στο Ηλεκτρικό στο θεό πετρέλαια Λιπασματα φθηνά απλήρωτοι όλοι οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία
    Όλα καλά μια ακόμη τετραετία για να μας σώσετε
    Και αφήστε την αντιπολίτευση γιατι και εσείς τα ίδια λέγατε και τα ίδια και χειρότερα κάνετε

  • Ο Τσίπρας πράγματι είχε μία κακή εμφάνιση επειδή οι σύμβουλοι του στο θέμα της απολιγνιτοποίησης είναι αδιάβαστοι (συνδικαλιστές που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα – όπως ο γραμματέας τους). Αλλά εσείς που σας στηρίξαμε αρχίζετε να μας απογοητεύετε.. Στο θέμα της υγείας τα κάνατε θάλασσα και συνεχίζετε να μην καταγράφετε το πραγματικό πρόβλημα (ανθρώπινες ζωές). Δεν την βγάζετε την τετραετία.. Κάνατε και κάνετε σοβαρά λάθη χωρίς καμία αυτοκριτική.. Γειά σας….

  • Είστε κυβέρνηση, αναλάβατε ευθύνες που δεν μπορείτε να φέρετε εις πέρας. Ήδη το κακό που φέρατε στην περιοχή μας είναι τεράστιο. Εμείς δεν φταίμε σε τίποτα.

  • Η ερώτηση είναι μια και απλή. Ήταν ενήμερος ο ψηφοφόρος της περιοχής μας για τις επιλογές της ΝΔ στο θέμα της απολιγνιτοποίσης προεκλογικα;
    Επειδή η απάντηση ειναι ΟΧΙ γιατί δεν είχε αναφερθεί πουθενά με σαφήνεια το κλείσιμο μονάδων και ορυχειων, αυτό μετατρέπει αυτόματα τους πολιτευτές σε “Πολιτικούς απατεώνες”

  • Χαχαχα γελάνε και τα τσιμέντα
    Κοίτα ποιοι μιλάνε για φύκια και μεταξωτές κορδέλες οι νουΔΟΥΛΟΙ που πονταρανε στη σπεκουλα και την προπαγάνδα για το μακεδονικό το οποίο τώρα συμφωνούν.
    Το κόμμα που εν μέσω πανδημίας δηλώνει ο αρχηγός τους κάθε καλοκαίρι ότι νίκησε τον ιό και έχουμε πάνω από 18.000 νεκρούς.

  • Απάντηση στον Ζαιο που λέει ότι ο Μητσοτάκης θα κυριαρχεί χάρη στα Πετσοκαναλα . Φιλαράκι ο Μητσοτάκης θα κυριαρχεί όσο έχετε για αρχηγό αυτό το αγράμματο κακέκτυπο του Ανδρέα Παπανδρέου . Να είσαι σίγουρος ότι μόνο τα Πετσοκαναλα δεν φταίνε για την κατάντια της πρώτης φοράς αριστεράς .

    • Για το επίπεδο του Τσίπρα μπορείς να έχεις την άποψη που σου φύτεψαν στο μυαλουδακι σου τα πετσωμενα ΜΜΕ.
      Απάντησε όμως σε παρακαλώ στο εξής πολύ απλό ερώτημα: Τον Μητσοτάκη θυρωρό στην πολυκατοικία σου τον έβαζες;

  • Όταν δεν έχουμε επιχειρήματα , χρησιμοποιούμε την γνωστή καραμελιτσα για τα ΜΜΕ . Έρχεται η τρίτη θέση σύντομα . Τελείωσε πολιτικά το κόμμα και μαζί και ο ανεκδιήγητος αρχηγός σας .

    • Από τη στιγμή που δεν αντιλαμβάνεσαι ότι το μοίρασμα δημοσίου χρήματος στα ΜΜΕ από την κυβέρνηση (με κριτήριο το πόσο φιλικά είναι μαζί της) δεν είναι καραμέλα αλλά πολιτική εκτροπή (στην Γαλλία, την Αυστρία και το Ισραήλ έπεσαν κυβερνήσεις και οι υπεύθυνοι καταδικάστηκαν ή παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώ στην μπανανία οχι) δεν υπάρχει περιθώριο γόνιμης συζήτησης μαζί σου

      • Πάλι πετάς την μπαλα στην κερκίδα . Στα παραπάνω σχόλια μου ,έγραψα για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία και τα εμβόλια η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχείς παλινωδίες και εσυ μου απαντάς για τα ΜΜΕ . Πως να έχουμε έναν γόνιμο διάλογο ? Επίσης για τα ΜΜΕ δημιουργήθηκε εξεταστική επιτροπή που ερευνά αν υπάρχει σκάνδαλο , ας περιμένουμε να δούμε σε λίγους μήνες τα αποτελέσματα του πορίσματος της .

  • Άσε ρε λεβέντη τις μπούρδες περί μόρφωσης . Δήλωσεις Τσιπρα η θάλασσα δεν έχει σύνορα , η Λέσβος και η Μυτιλήνη είναι το ίδιο μέρος, θα κάνει στροφή 360 μοιρών , το Στρασβούργο είναι στην Γερμανία και για το τέλος αφήνω το επίπεδο της γνώσης της αγγλικής γλώσσας που είναι χαμηλότερο από μαθητή της τάξης του lower.
    Έρχεται το ΠΑΣΟΚ!!! Φυλαχθείτε !!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.