Δ. Καρακασίδης (Πρόεδρος ΔΕΤΗΠ_: “Δεν αντιλαμβανόμαστε τους λόγους και τις επιδιώξεις των απαράδεκτων καταγγελιών της Λαϊκής Συσπείρωσης”

6 Δεκεμβρίου 2021
13:37

 

Η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” , με αφορμή το παράδειγμα ενός νοσούντος καταναλωτή σε οικοδομή στην οποία διακόπηκε η παροχή θερμότητας λόγω υπέρογκων οφειλών, συνεχίζει τις ακατανόητες επιθέσεις που εγκαινίασε εφέτος κατά της Δ.Ε.ΤΗ.Π. και μας εξαναγκάζει να απαντήσουμε σε θέματα που επανειλημμένα έχουν εξηγηθεί, κυρίως διότι μας προκαλεί αποστροφή, όταν χρησιμοποιείται ο ανθρώπινος πόνος στην άσκηση πολιτικής.

Μας εκπλήσσει η απρόκλητη και διαρκής επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης και μάλιστα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, που είναι καθοριστική για την επιβίωση της τηλεθέρμανσης και θα απαιτούσε την ομόφωνη στήριξη όλων των παρατάξεων του Δήμου μας.

Δεν αντιλαμβανόμαστε τους λόγους και τις επιδιώξεις των απαράδεκτων καταγγελιών της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ γνωρίζουν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν αυτό που ΟΛΟΙ οι καταναλωτές τηλεθέρμανσης ξέρουν, όταν υπογράφουν το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ με την τηλεθέρμανση , δηλαδή ότι :

  1. Οι ενέργειές μας διέπονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας, που προστατεύει τους καταναλωτές και όχι την εκάστοτε Διοίκηση της επιχείρησης.

  2. ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΕΧΝΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΟΦΕΙΛΗ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ. ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ.

Συγκεκριμένα, η οικοδομή που επικαλείται η Λαϊκή Συσπείρωση οφείλει στην τηλεθέρμανση 18.127 € , δύο ολόκληρες περιόδους από το έτος 2019, οφειλή που δεν έχει ρυθμιστεί. Εάν η Δ.Ε.ΤΗ.Π. συνεχίσει την παροχή, το χρέος της οικοδομής θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο και θα είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί. Τα διαμερίσματα της οικοδομής δεν λειτουργούν αυτόνομα , επομένως δεν μπορεί να παρέχεται θερμότητα σε μεμονωμένα διαμερίσματα που δεν έχουν οφειλές.

  1. Η Δ.Ε.ΤΗ.Π. εξαντλεί όλα τα περιθώρια προς τους οφειλέτες , δεν επιβάλλει κανένα πρόστιμο και καμία προσαύξηση και διακόπτει την παροχή ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις υπέρογκων , μακροχρόνιων οφειλών, τις οποίες ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΟΥΝ.

Οι οικοδομές στις οποίες δεν παρέχεται θέρμανση λογω υπέρογκων , μη ρυθμισμένων οφειλών είναι σήμερα 26 και οφείλουν 214.986,84 ευρώ.

Εάν η “Λαϊκή Συσπείρωση” προτείνει να χαρίζονται οι οφειλές, θα πρέπει να διατυπώσει ευθέως και υπεύθυνα την πρότασή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο και να εξηγήσει στους συνεπείς καταναλωτές με ποιον τρόπο η Δ.Ε.ΤΗ.Π. θα συνεχίσει να λειτουργεί και πως θα διατηρήσει το χαμηλό τιμολόγιό της, συγκεντρώνοντας χρέη.

Επίσης, η “Λαϊκή Συσπείρωση” ως δημοτική παράταξη οφείλει να γνωρίζει ότι η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας ΔΕΝ είναι ανώνυμη εταιρεία , αλλά κοινωφελής μη κερδοσκοπική δημοτική επιχείρηση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, που ιδρύθηκε απο το Δημοτικό Συμβούλιο και διέπεται απο τον Ν.1069/80 (όπως όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας) με ειδικό σκοπό την τηλεθέρμανση.

Τέλος η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα έπρεπε να αναγνωρίσει τις τεράστιες προσπάθειες που απαιτήθηκαν, ώστε με κλειστές όλες τις λιγνιτικές μονάδες του λεκανοπεδίου Εορδαίας, η πόλη μας να έχει Τηλεθέρμανση σε λειτουργία.

Αποτελεί πρόκληση στην λογική να καταγγέλλεται για κερδοσκοπία ή αναλγησία η Δ.Ε.ΤΗ.Π. που αποδεδειγμένα λειτουργεί με κριτήρια κοινωνικά και βιωσιμότητας και ΟΧΙ κερδοσκοπίας, αφού :

  • Διατηρεί από το 2010 σταθερό το εξαιρετικά χαμηλό τιμολόγιό της (40 ευρώ ανά MWH με ΦΠΑ) , δηλαδή το ένα τέταρτο του αντίστοιχου κόστους πετρελαίου που θα χρησιμοποιούσαν τα νοικοκυριά της πόλης μας, πληρώνοντας τοις μετρητοίς στον προμηθευτή τους , ΠΡΙΝ απο την κατανάλωσή του.

  • Θέσπισε την ΔΩΡΕΑΝ παροχή σε άπορους και χαμηλού εισοδήματος καταναλωτές, προστατεύοντας απο την ενεργειακή φτώχεια δεκάδες οικογένειες της πόλης μας.

  • Δεν μετέφερε ούτε ένα λεπτό αύξησης στους καταναλωτές της, παρά το τεράστιο κόστος του επενδυτικού της προγράμματος, άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιεί με επίπονες προσπάθειες και παρά τις αυξήσεις που η ίδια αντιμετωπίζει.

Η Διοίκηση της Δ.Ε.ΤΗ.Π. αντί του εύκολου λαϊκισμού μη είσπραξης των οφειλών και της εμπορίας του ανθρώπινου πόνου επιλέγει να εξασφαλίζει την βιωσιμότητα και το χαμηλό τιμολόγιο της δημοτικής επιχείρησης, προς όφελος του συνόλου των καταναλωτών.

Η καλύτερη επαλήθευση της ορθότητας των επιλογών και των ενεργειών μας είναι η αποδοχή των χιλιάδων καταναλωτών μας που σέβονται και υποστηρίζουν έμπρακτα το έργο και τις επιλογές μας με τη συνέπεια τους.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.ΤΗ.Π.

 

 

 

Καρακασίδης Δημήτριος

 

Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: “Είναι πρόβλημα της ΔΕΤΗΠ πως θα επιλύσει τα τεχνικά προβλήματα. Έχει και τα “γένια” έχει και τα “χτένια””

10 σχόλια

  • Καρακασίδη ωραίο το κείμενο. Μόνος σου το έγραψες;;;;
    Και φυσικά υπάρχει τεχνικός τρόπος να ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΙ η οφειλή. Φαίνεται από τον πίνακα αντιπαροχής, τα χιλιοστά που αναλογούν σε κάθε διαμέρισμα και τα κοινόχρηστα έτσι βγαίνουν, ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!!!
    Οι διαχειριστές μπορούν να σου πουν πόσα χρωστάει ο καθένας σε κάθε πολυκατοικία.
    ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ γινεται λοιπόν. ΕΙΣΠΡΑΞΗ πως θα κάνεις; Βάζοντας τεράστιο ποσό ρύθμισης στη δόση ή με βιώσιμη ρύθμιση να μπορεί να πληρώσει ο κόσμος; Βάλε μια δόση χαμηλή το μήνα έτσι ώστε και τα λεφτά να πάρει η ΔΕΤΗΠ αλλά και ο κόσμος να έχει θέρμανση.
    Εκτός και αν δεν θέλεις να δώσεις λύση στο πρόβλημα.

  • Γιατί είναι η μόνη περίπτωση η γυναίκα που είναι άρρωστη; Θα έπρεπε να ντρέπεσαι Καρακασίδη που βγαίνεις και επιθετικά και ζητάς και το λόγο. Να βρείτε τρόπο να λύσετε το ζήτημα της θέρμανσης που αφήνετε τον κόσμο και κρυώνει επειδή δεν το έχετε λύσει εδώ και τόσα χρόνια

  • Είναι η Δημοτική αρχή της Κοινωνικής ευαισθησίας
    Σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών
    Μάχεται για μια πόλη απαλλαγμένη από ανισότητες ανοίγει δρόμους βλέπε κατάληψη πλατείας από ημετέρους επαγγελματίες αλλά εάν δεν πληρώσεις τότε εφαρμόζει τους κανονισμούς αλλά και τους νόμους
    Όσο για τα τρόλ του Δημάρχου καλά θα κάνουν να μας πουν πόσους απασχολεί και με τι συμβάσεις και αμοιβές
    Μπράβο στην λαϊκή συσπείρωση

  • Φίλε μου συγνώμη αλλά πάνω από τους κανονισμούς υπάρχουν οι άνθρωποι και επειδή κανείς δε θέλει να χρωστά και να γίνει επαίτης θα πρέπει οι δημόσιες υπηρεσίες να ασκούν κοινωνική πολιτική . Δεν κόβουμε τη θέρμανση σε αρρώστους και σε οικογένειες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν ….αυτό ορίζει το ηθικό δίκαιο …. καλά σας τα λέει λοιπόν γι αυτό σοβαρευτείτε σαν υπηρεσία και πράξτε το αυτονόητο …!!!!

  • ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!!!και μόνο αυτό αρκεί για να γίνει αντιληπτο το ποσό μεγάλο δίκαιο έχεις

  • Για να καταλάβω υπάρχει οικοδομή που χρωστάει 18.000 € ,για δύο περιόδους δεν έχει πληρώσει καθόλου και τους λέτε να την ανοίξουν . Πάτε καλά αντί να ντρέπονται που όλοι εμείς πληρώνουμε και αυτοί δεν πληρώνουν για δυο χρόνια ζητάνε και τα ρέστα . ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ .
    Έτσι θα κρατήσουμε την φτηνή θέρμανση πληρώνοντας όταν θέλουμε και όσο θέλουμε ;
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ ΛΥΠΆΜΑΙ !!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.