H ΠΑΝΣΕΚΤΕ με έδρα Κοζάνη- Γρεβενά ενημερώνει: “Χιλιάδες συνάδελφοι επαγγελματίες παντός είδους επιχειρήσεων, πού έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή, βρίσκονται σε αναμονή και σε πλήρη σύγχυση”

6 Δεκεμβρίου 2021
13:12

Χιλιάδες Συνάδελφοι επαγγελματίες παντός είδους επιχειρήσεων, πού έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή, βρίσκονται σε αναμονή και σε πλήρη σύγχυση. Έγκυρες πληροφορίες περί επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών, απογοήτευσε δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες, ειδικά στην ΕΣΤΙΑΣΗ με την πτώση των Τζίρων κατά 70%, λόγω των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Ο κλάδος της εστίασης απευθύνει έκκληση στα ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΕΝΩΣΕΙΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ να μας στηρίζουν παρεμβαίνοντας στα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης, για το οικονομικό όλεθρο που βιώνουμε από την απότομη αύξηση των κρουσμάτων από μήνα Οκτώβριο.

Η Συνεχιζόμενη Αύξηση των κρουσμάτων έχει επιφέρει οικονομικά καταστροφικά αποτελέσματα συνοδευόμενα από εκατοντάδες κλεισίματα στον κλάδο της εστίασης και χιλιάδες απολύσεις.

Δυστυχώς το ΑΥΡΙΟ αναμένεται δυσοίωνο με την αναμονή κορύφωσης εκ νέου των κρουσμάτων τον Ιανουάριο μήνα.

Το Π.Α.Ν.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε ήδη προχώρησε σε εντονότατες διαμαρτυρίες στα συναρμόδια Υπουργεία και στο γραφείο του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ για την ΑΜΕΣΗ στήριξη μας με τα παρακάτω Αιτήματα μας:

οι επιστρεπτέες προκαταβολές να γίνουν μη επιστρεπτέες

επιδότηση του ενοικίου 40 %

επιδότηση στο ρεύμα των καταστημάτων το οποίο ήδη δημιούργησε πανικό έπειτα από διπλασιασμό του

έκτατη ενίσχυση υπό μορφή κεφαλαίου κίνησης

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

10 σχόλια

  • Τα συγκεκριμένα μέτρα δεν φέρουν αποτέλεσμα ανάπτυξης αντιθέτως οι επιχειρήσεις κλείνουν που οδηγούν σε απολύσεις και μη εισφορών προς το κράτος.Οι τοπικοί άρχοντες ας πραγματοποιήσουν έναν περίπατο στην πόλη της Κοζάνης και ευρύτερα στα χωριά θα διαπιστώσουν τις κλειστές επιχειρήσεις.Αν θυμηθούμε πώς ήταν πριν η αγορά της Κοζάνης είχε ζωή και τώρα βλέπεις ερημοποίηση.Δεν νομίζω ότι αυτά τα μέτρα θα εξαφανίσουν τον ιό.Πως επιμένει κανείς σε τέτοια πολιτική που οδηγεί στην καταστροφή.

  • Δηλαδή σας έδωσαν δανεικά και το γνωρίζατε …Και τώρα θέλετε να γίνουν αγύριστα..Ε να δώσουν και έμας τότε ρε φίλε δηλαδή εμείς δεν χρειαζόμαστε λεφτά ??? Τι είστε εσείς δηλαδή οι προνομιούχοι ??

    • Φαίνεται απευθείας ότι δεν έχεις την παραμικρή γνώση της κατάστασης. Τα δανεικά δόθηκαν μόνο για τους μήνες της καραντίνας που δε μπορούσε να διαχειριστεί το κράτος. Ωστόσο, ενώ έχουν περάσει σχεδόν δυό χρόνια, εξακολουθούν να επιβάλονται νεα περιοριστικά μέτρα και η ίδια φορολόγηση. Η αγορά δεν λειτουργεί κανονικά και οι τζίροι έχουν πέσει 70% σε σχέση με το 2019 και δεν δίνονται νέες διευκολύνσεις. Τα πάγια έξοδα όμως, τα ενοίκια και οι ασφαλιστικές και φορολογικές απαιτήσεις αυξάνονται αντί να μειώνονται. Σε εποχή μη κανονικότητας είναι αδύνατο να επιβιώσουν επιχειρήσεις. Στο τέλος θα μείνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή φούρνοι και σούπερ μάρκετ. Μήπως αυτούς εννοείς προνομιούχους;

    • Να μη τα έκλεινε τότε τα μαγαζιά ο αρνητής πόθεν έσχες που ψήφισαν κάτι έξυπνοι σαν εσένα και να μην τα στοχοποιουσε πως δήθεν διασπείρουν τον ιό. Έτσι κι αλλιώς 8-9 μήνες τα πάντα κλειστά ήταν και τα κρούσματα ήταν πάλι στο θεό. Συνεπώς η ιστορία έδειξε ότι δεν έφταιγαν τα μαγαζιά.
      Πληρώστε για να ζήσει ο κόσμος που καταστράφηκε από τις ηλίθιες πρακτικές σας αλλιώς παραιτηθείτε μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα άντε γιατί πολύ κουρασατε.

  • Το ΕΣΠΑ Κασαπίδη δεν σας κάλυψε οι τα πήραν οι ημέτεροι και δεν έφτασαν
    Όσο για την επιστρεπτέα η ίδια η Κυβέρνησης με τον εκπρόσωπο κύριο Αυτιά άφησε χαραμάδα αισιοδοξίας και σε εκπομπές παρουσία κορυφαίων Υπουργών

  • Δηλαδή θέλετε όλοι οι υπόλοιποι να σας πληρώσουμε το νοικι ,το ρεύμα να σας δώσουμε και κεφάλαιο κίνησης για να λειτουργήσει η δικιά σας επιχείρηση και ότι δανεικά σας έδωσε το κράτος να σας τα χαρίσουμε. Εσείς θα είστε παρόν μόνο στις εισπράξεις. Όνειρα. Στην τελική όποιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να κρατήσει το μαγαζί του μόνος του ας βάλει λουκέτο.

    • Εντελώς εκτός επαφής με την πραγματικότητα είσαι. Το ότι μπορείς να έχεις άποψη δε σημαίνει πως έχεις και γνώμη, δηλαδή γνώση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της αγοράς. Μη μπερδεύεσαι, δεν είμαστε στη Μύκονο!

    • Το μόνο λουκέτο που θα μπει θα είναι στην κυβέρνηση τσίρκο που κατέστρεψε τον κλάδο και τους ανθρώπους.
      Άντε που έχετε το θράσος να μιλάτε κιόλας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.