Συνάντηση του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» με αντιπροσωπεία γονέων και Προέδρους των Κοινοτήτων Ελλησπόντου, σε σχέση με την μετακίνηση των μαθητών του δημοτικού Σχολείου Ακρινής και του Γυμνασίου Καπνοχωρίου στην Κοζάνη για την διενέργεια των υποχρεωτικών rapid tests

7 Δεκεμβρίου 2021
09:50
Κανένα σχόλιο

 

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6-12-2021 στην Κοιλάδα μεταξύ του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» Χάρη Κουζιάκη και αντιπροσωπείας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ελλησπόντου και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ακρινής, Κοιλάδας και Καπνοχωρίου. Η συνάντηση αφορούσε την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την μετακίνηση των μαθητών του δημοτικού Σχολείου Ακρινής και του Γυμνασίου Καπνοχωρίου στην Κοζάνη για την διενέργεια των υποχρεωτικών rapid tests.

Η αντιπροσωπεία των γονέων αλλά και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων εξέφρασαν την μεγάλη τους ανησυχία και προβληματισμό για το ότι μετά την αύξηση των κρουσμάτων covid-19 οι μαθητές των προαναφερθέντων σχολείων είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, να μεταβαίνουν στην Κοζάνη έως και 3 φορές την εβδομάδα για να υποβάλλονται στον απαραίτητο έλεγχο covid στον EΟΔΥ. Να σημειωθεί ότι η μετακίνηση γίνεται με σοβαρή οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών αφού δεν υπάρχει τακτική σύνδεση αστικής συγκοινωνίας με τα χωριά του Ελλησπόντου αλλά και με σημαντικό χάσιμο χρόνου για τους μαθητές και τους γονείς τους από τις εκπαιδευτικές και άλλες υποχρεώσεις τους αντίστοιχα.

Από την μεριά του ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης δεσμεύθηκε για την διενέργεια όλων των απαραίτητων ενεργειών, στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων του, έτσι ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση που θα πληροί τις υγειονομικές απαιτήσεις και θα ικανοποιεί μαθητές, γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα. Στόχος είναι να σταματήσει αυτή η άδικη επιβάρυνση αλλά και διάκριση μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Κοζάνης και γενικότερα κέντρου και περιφέρειας ακόμη και στο θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχολεί και άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης και η λύση που θα πρέπει να βρεθεί οφείλει να είναι άμεση και να αντιμετωπίζει συνολικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για να προστατευθεί η υγεία των μαθητών, η εκπαιδευτική διαδικασία και να εκλείψει η οικονομική και χρονική επιβάρυνση των κατοίκων στα χωριά μας.

Κοζάνη 7/12/2021

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.