Μέτρα  στήριξης για τους δικηγόρους, ζήτησε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο επανεκλεγείς  Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, Χρήστος Δημητρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «αρχίζουν να αποτυπώνονται και στους δικηγόρους, οι αρνητικές συνέπειες της απολιγνιτοποίησης  στην περιοχή».

Ο κ. Δημητρόπουλος  έκανε λόγο  για  υψηλή φορολόγηση και  αναφέρθηκε στην  ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών των δικηγόρων, ενώ στάθηκε και στο φαινόμενο της εμφάνισης δικηγορικών εταιρειών και στην παρουσία δικηγόρων – υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει πλέον θέμα οικονομικής επιβίωσης, ειδικά   για  αρκετούς νέους δικηγόρους».

Ο επανεκλεγείς  Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, τόνισε  ότι  «υπάρχει ένας πληθωρισμός σε ότι αφορά τον συνολικό αριθμό των δικηγόρων στην χώρα», αλλά σημείωσε ότι «παραμένει σταθερός στην Π.Ε Κοζάνης , με  326 μέλη-δικηγόρους», ενώ στάθηκε και στην ανάγκη παραμονής του Εφετείου Δυτ. Μακεδονίας, με αφορμή δημοσιεύματα και σενάρια συγχώνευσης για «δικηγορικό Καλλικράτη».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ