Περιφερειακός Δακτύλιος Κοζάνης – Τι ζητεί το ΤΕΕ/Τμ. Δ. Μακεδονίας από τον Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη

10 Δεκεμβρίου 2021
07:44

 

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Με αφορμή την οριστική παραλαβή από την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας των μελετών «Κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Νίκη – όρια Νομού Λάρισας. Συμπληρωματικές Υποστηρικτές Μελέτες Περιφερειακού Δακτυλίου Κοζάνης» και «Παράπλευρο δίκτυο του έργου: Κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Νίκη – όρια Νομού Λάρισας. Συμπληρωματικές Υποστηρικτές Μελέτες Περιφερειακού Δακτυλίου Κοζάνης», απευθύνουμε σε σας την παρούσα επιστολή, προκειμένου να ζητήσουμε την άμεση υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Η ανάγκη υλοποίησης του έργου, καθίσταται επιτακτική, καθώς η αυξημένη κίνηση καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο της Οδού Γκέρτσου της Κοζάνης, που αποτελεί τον βασικό οδικό άξονα σύνδεσης του δυτικού με το ανατολικό μέρος της πόλης, αλλά και ο κυκλοφοριακός φόρτος που αναλαμβάνουν διάφοροι μικρότεροι παρακαμπτήριοι οδοί, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων των περιοχών αυτών αλλά και δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια των μετακινήσεων. Πρακτικά, η Οδός Γκέρτσου, που αποτελεί τμήμα του αστικού ιστού, έχει μετατραπεί σε Περιφερειακό δρόμο της πόλης, χωρίς να έχει τις υποδομές ή εκείνα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που να της επιτρέπουν να λειτουργεί με ασφάλεια ως τέτοιος.

Ενδεχομένως η ένταξη του έργου «Κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Νίκη – όρια Νομού Λάρισας. Συμπληρωματικές Υποστηρικτές Μελέτες Περιφερειακού Δακτυλίου Κοζάνης» σε κάποιο Πρόγραμμα χρηματοδότησης, με δεδομένη τη μελετητική του ωριμότητα, να είναι εύκολη στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως για να ολοκληρωθεί η ΝΑ παράκαμψη  σε όλο το μήκος της, θα πρέπει να δρομολογηθούν οι μελέτες σύνδεσης  Καρυδίτσας- Βατερού και Κόμβου Αεροδρομίου-Δρεπάνου, ώστε να επιτευχθεί στο  έπακρο ο επιδιωκόμενος στόχος

Δεσμευόμαστε από τη μεριά μας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων μας να σας υποστηρίξουμε σε όποια ενέργεια απαιτηθεί.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ
Νικόλαος Συλλίρης

6 σχόλια

  • Για τις δουλειές που παίρνουν με προγραμματικές συμβάσεις ΝΠΔΔ όπως το πανεπιστήμιο όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του εκθεσιακού κέντρου στα Κοίλα, μούγκα στη στρούγκα κ. πρόεδρε… Γιατί;

  • Που κρυβεται ο Κουκουλοπουλος που έκανε 20 χρόνια δήμαρχος και κάθε προεκλογική περίοδο υπόσχονταν την αποσυμφόρηση της πολης με τους περιφερειακούς που αναφέρετε και ήταν ανάγκη να γίνουν πριν 30 χρόνια..!!!

  • Πιθανόν η μοναδική πρωτεύουσα νομού χωρίς περιφερειακή οδό….
    Τόσα χρόνια…. τόση ΔΕΗ…. τόσος Πόρος….. ένα σοβαρό έργο υποδομής δεν προχώρησε

  • Συγχαρητήρια !!!
    Ποτέ δεν είναι αργά !
    Προσωπική μου ταπεινή άποψη :
    Α τμήμα Περιφερειακού
    Αεροδρόμιο – κόμβος Δρεπάνου

    Β τμήμα Περιφερειακού
    Αεροδρόμιο-πανω από Κρόκο-κομβος Καριδιτσας-κατω από Λευκόβρυση-αναμεσα Άργιλο καί Ν.Κλειτος κόμβος Βατερου-κομβος Κοίλων-απο Μελίσσια-κομβος Δρεπάνου.
    Όλες οι διασταυρώσεις με κυκλικούς κόμβους !!

  • Σιγα μην αφησουν τα παραμαγαζα;εδω δεν ενωνουν τα Πλατανια με την πολη θα φτιαξουν περιφερειακο;Αν ο περιφερειακος περναει απο την πλατεια. μπορει τον αλλο αιωνα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.