kozan.gr: Απολιγνιτοποίηση: Πήγαν “περίπατο” τα περισσότερα από τα 15 δήθεν αδιαπραγμάτευτα σημεία της Περιφερειακής Αρχής – Βαθύτατα εκτεθειμένος ο Περιφερειάρχης κι η ομάδα του

10 Δεκεμβρίου 2021
08:09

 

Mε την στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης, ολοκληρώθηκε, χθες, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, η ψήφιση, από την ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την απολιγνιτοποίηση και τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση. Αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι πήγαν “περίπατο” τα περισσότερα από τα 15 δήθεν αδιαπραγμάτευτα σημεία της Περιφερειακής Αρχής. Ένα από αυτά, ήταν η διασφάλιση της λειτουργίας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 και μετά το 2028, αλλά κι η παράταση λειτουργίας των ΑΗΣ Μελίτης και Αγίου Δημητρίου, εφαρμόζοντας τεχνολογίες δέσμευσης CO2, που θα τους καταστήσουν ως ένα βαθμό βιώσιμους, τουλάχιστον για όσα χρόνια χρειαστούν, μέχρι να αντισταθμιστούν το χαμένο ΑΕΠ και τις χαμένες θέσεις εργασίας της περιοχής.

Να θυμίσουμε, αναλυτικά, ποια ήταν αυτά

kozan.gr: Αυτά είναι τα 15 αιτήματα της Περιφερειακής Αρχής, που επιθυμεί να συμπεριληφθούν στο ΣΔΑΜ (master plan) – Πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για την επανέγκριση του ΣΔΑΜ από το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού υιοθετήσει τις διεκδικήσεις της ΠΔΜ και τις ενσωματώσει σ’ αυτό

22 σχόλια

  • TI εκανε αραγε αυτος Κανιας . Συσκέψεις της συμφορας και παιδικα κειμενα
    ΚΑΙ γιατι τον αλλαξε αρον αρον ο κσαπσδιης

    ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΝΕΙΣ

  • kozan εισαι η μοναδικη φωνη που ασκει αντιπολιτευση. ομως και εσυ δεν φτανεις για να γυρισεις το παιχνιδι. δυστυχως χασαμε και η περιοχη θα καταστραφει ειτε μας αρεσει ειτε οχι. οποιος ακουσε τον αδωνη γερωργιαδη χθες που ελεγε οτι πρωτη φορα γινεται αυτο και αν πετυχουμε ολοι στον κοσμο θα δειχνουν το δικο μας παραδειγμα λεει πολλα. δεν μας ειπε αν δεν πετυχουμε αν μας δειχνουν

    • Τσιουμαρης…χαχαχα απλά απίστευτο…ο τύπος δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ως δήμαρχος Πτολεμαΐδας και τον έβαλαν αντιπεριφερειάρχη!!!

  • τίποτα απλά η κυβέρνηση λειτουργεί Αθηνοκεντρικά δεν είναι κάτι άλλο, φοβάμαι ότι τώρα με Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ θα αρχίζουν να παίρνουν τα μηνύματα σίγουρα εδώ στον νομό αλλά και στο κέντρο.
    Βλέπω επάνοδο ΚΙΝΑΛ δυστυχώς…..

  • Κασαπίδη ακόμα να ταίσεις τις κοτούλες στους κηπάκους?
    Δεν πειράζει σε 1,5 χρόνο από τώρα θα έχεις ολό το καιρό να το κάνεις κάθε μέρα όταν ξαναγυρίσεις στην περήφανη αγροτιά

  • ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Κ. ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ. ΚΡΙΜΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ..

  • ο συριζα εβαλε τισ βασεις στο σχεδιο της απολιγνητοποιησης και η νεα δημοκρατια το ολοκληρωσε. μας τελειωσαν και οι δυο τους. καποιος που να αγαπαει αυτον τον τοπο καθαρια και ακομματιστα θα υπαρξει? οπου κομματικη στηριξη μαυρισμα για τον τοπο μας. ειναι πολλα τα λεφτα και τους καιει ολους. δεξιους και αριστερους πλασιεδες των γερμανικων συμφεροντων. επιτελους δειτε τα προσωπα και αφηστε τα κομματα!

    • Τι ακριβώς έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην απολιγνιτοποιηση γιατί τι κάνει η ΝΔ το βλέπουμε,για κάντε το λιανά(αν μπορείτε να βρείτε κάτι).

  • Η Κοινωνία δεν πιέζει, οι κυβερνώντες κατωτεροι των περιστάσεων και ο χρόνος κυλά εναντίον της περιοχής και των κατοίκων της. Εαν δεν δοθουν κινητρα για την συγκρατηση του πληθυσμού το κοστος επανεγκατάστασης πολιτών στην περιοχή θα είναι τεράστιο!!! όποιος κατάλαβε , κατάλαβε, οι διοικούντες μηνας μπαινει μηνας βγαινει παιρνουν τον μισθο τους, μαλλον θα επανεκλεγουν, δεν τους νοιαζει τι θα γινει αυριο, δεν νομιζω να μεινουν, ουτε οι ιδιοι……

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.