Γενικό Λύκειο Σερβίων: Σχέδιο δράσης «Συμπερίληψη και Διαπολιτισμικότητα» – «Schools For All»

10 Δεκεμβρίου 2021
20:52
Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης του Γενικού Λυκείου Σερβίων με τίτλο «Συμπερίληψη και Διαπολιτισμικότητα» το σχολείο εντάχθηκε στο  σχολικό δίκτυο «Σχολεία για Όλους»  (Schools For All) και η Διευθύντρια του σχολείου κ. Κουρελή Αθανασία, η Συντονίστρια του Σχεδίου Δράσης κ. Μύρου Ευαγγελία  και η εκπαιδευτικός της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας  στους μαθητές πρόσφυγες κ. Λιάπη Μαρκία επισκέφτηκαν τη Δομή Προσφύγων ασυνόδευτων παιδιών στη Νεράιδα του Δήμου Σερβίων, την Τετάρτη 8/12/2021 από τις 11:30 -14:00.

Η θερμή υποδοχή από τους ανθρώπους της Δομής, τον αναπληρωτή Συντονιστή κ. Μιχάλη Χατζηπέτρου, την εκπαιδευτικό κ. Βολάκη Ασημίνα, την Κοινωνική Λειτουργό κ. Κατερίνα Κούμλελη , τους Ψυχολόγους κ. Κατερίνα Παυλίδη και κ. Κυριάκο Κιουρτίδη και ειδικότερα από τα παιδιά πρόσφυγες, μάς συγκίνησε ιδιαίτερα.

Συναντηθήκαμε  στο σαλόνι του ξενοδοχείου, είδαμε τις δημιουργίες των παιδιών προσφύγων, ανεβήκαμε στην ευήλια αίθουσα διδασκαλίας, μιλήσαμε στα παιδιά  για το πρόγραμμα Schools For All και μοιράσαμε τα σχετικά έντυπα που με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σχολίασαν τα παιδιά πρόσφυγες. Ακολούθησε η συνάντηση εργασίας με το προσωπικό της Δομής που αποσκοπούσε στην ενημέρωσή μας για την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και τα όνειρα των παιδιών προσφύγων με στόχο την καλλιέργεια ενός ασφαλούς και συμπεριληπτικού σχολικού περιβάλλοντος όπου παρέχονται ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε  όλους τους μαθητές.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ανθρώπους της Δομής για τη φιλοξενία και τους συγχαίρουμε πραγματικά για το τόσο ευεργετικό και ουσιαστικά ανθρώπινο έργο που επιτελούν, δίνοντας  δύναμη και προσφέροντας αγάπη σε αυτά τα  παιδιά, που δεν πρέπει να σταματήσουν  να ονειρεύονται και να ελπίζουν σε έναν καλύτερο κόσμο.

 

Η  Διευθύντρια του ΓΕΛ Σερβίων –«Ζήσης Σωτηρίου»

Κουρελή Αθανασία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.