kozan.gr: O Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Γ. Μητλιάγκας για εκθεσιακό κέντρο Δ. Μακεδονίας: “Aνοίγει διάπλατα ο δρόμος της εκκαθάρισης και της οριστικής αποπληρωμής όλων των χρεών μέχρι σήμερα”

13 Δεκεμβρίου 2021
09:05

Η διοίκηση ως έννοια παύει να υφίσταται αν δεν υπηρετεί τους λόγους ύπαρξης της. Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021. Μια διαφορετική μέρα. Χθες αργά το απόγευμα μου κοινοποιήθηκε ένα πολύ σημαντικό πρακτικό. Μια μακροχρόνια ιστορία που ταλανίζει το επιμελητήριο αλλά και την κοινή γνώμη της περιοχής φτάνει στην επίσημη αρχή του τέλους της, με την ψήφιση από τη Γ.Σ. των μετόχων του ισολογισμού έναρξης της εκκαθάρισης του Εκθεσιακού κέντρου.
Πρακτικά και απλά ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της εκκαθάρισης και της οριστικής αποπληρωμής όλων των χρεών μέχρι σήμερα. Με την ανάληψη των καθηκόντων μας στα τέλη Ιουνίου, η απόλυτη και πρώτη προτεραιότητα που δόθηκε ήταν η οριστική επίλυση του χρονίζοντος αυτού θέματος. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να «κλείσουν» οι ισολογισμοί των χρήσεων 2015, 2016, 2017, 2018 2019 και 2020, ενέργεια που απαιτούσε συντονισμό, ανθρώπινους αλλά και χρηματικούς πόρους και φυσικά προσήλωση. Γενική Συνέλευση, εκκαθαριστές, λογιστές, ορκωτοί και νομικοί μαζί με τη διοίκηση του ΕΒΕ εργάστηκαν προς την κατεύθυνση αυτή με αποτέλεσμα τη σημερινή εξέλιξη. Για τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα δεν είχε γίνει καμία ενέργεια μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο. Και ότι δεν έγινε για 4 και πλέον χρόνια, με καλή διάθεση και συνεργασία έγινε σε 5 μήνες, μετά την αλλαγή διοίκησης στο Επιμελητήριο της Κοζάνης. Το γιατί δεν έγινε τόσο καιρό το γνωρίζω, αλλά δεν είναι της παρούσης.
Σήμερα οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Εκθεσιακού και στα μέλη της διοίκησης του ΕΒΕ και ιδιαίτερα στον Οικονομικό μας Επόπτη Μαλούτα Παναγιώτη που ανέλαβε την ευθύνη και το συντονισμό της συγκεκριμένης δουλειάς και συνέβαλε τα μέγιστα στη διεκπεραίωση το δύσκολου αυτού έργου. Ευχαριστώ την Περιφέρεια διαχρονικά και κυρίως το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης που ειδικότερα την περίοδο που ο φορέας μας επεδείκνυε πρωτοφανή ασυνέπεια, έβαλε πλάτη στα δύσκολα συνεχίζοντας και μέχρι σήμερα όποτε χρειαστεί.
Ευχαριστώ επίσης τους εκκαθαριστές Παναγιώτη Αποστολίδη, Καλεντηριάδη Κοσμά και ιδιαίτερα τον Κώστα Κουρού , που όποτε χρειάζεται είναι παρόν και έτοιμος δίνοντας λύσεις. Τέλος ευχαριστώ το δικηγόρο Βαγγέλη Παππά καθώς με την πολύτιμη συνδρομή του έδειξε και φώτισε το δρόμο της επίλυσης, απεμπλέκοντας σωρεία θεμάτων που χρειάστηκαν νομική καθοδήγηση. Τι σημαίνει η ανωτέρω εξέλιξη για την τοπική αγορά και τους πιστωτές που δεν μπόρεσαν ή δεν προέβησαν για δικούς τους λόγους σε διεκδίκηση των δεδουλευμένων μέσω της νομικής οδού; Το μεγαλύτερο μέρος αν όχι το σύνολο τους θα λάβει τα αναλογούντα ποσά εντός του 2022 καθώς υπάρχει και πρόβλεψη και νομική δέσμευση των αντίστοιχων ποσών.
Αποκαθίσταται λοιπόν η χαμένη πίστη και τερματίζεται οριστικά η περίοδος της ασυνέπειας. Τα δύσκολα όμως είναι μπροστά και αφορούν στην αξιοποίηση του χώρου στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Ήδη το πρώτο βήμα έγινε με την υπό εξέλιξη προετοιμασία για την ενεργειακή του αναβάθμιση. Κλείνοντας θεωρώ πως δε μπορεί να «κρατείται» – κι εύχομαι να είναι προσωρινό – η εγκατάσταση αυτή, εκτός σχεδιασμού και προγραμματισμού για τον μέλλον της περιοχής μας. Και μόνο η ιστορική γνώση των δεδομένων του Εκθεσιακού Κέντρου θα έπρεπε να αποτελεί χαρά και υποχρέωση και όχι βραχνά..

8 σχόλια

  • Γιατί δε δώσατε την ενεργειακή αναβάθμιση του εκθεσιακού με ανοιχτό διαγωνισμό στην αγορά, παρά μόνο κάνατε προγραμματική σύμβαση με απ’ ευθείας ανάθεση με το “πανεπιστήμιο”;

    Πώς στηρίζει το ελεύθερο επάγγελμα το ΕΒΕ όταν δίνει απ’ ευθείας αναθέσεις στο κράτος;

    • Ελα ντε, να εχεις ανταγωνιστη τον κρατικο φορεα και εσυ να πληρωνεις αναγκαστικα συνδρομη στο ΕΒΕ… οχι ουγκαντα……. μπουτσουανα……

  • Γιαννακη θα μας πεις τελικά που ανηκεις. Προχθες ησουν στον Ανδρουλακη στη συγκεκτνρωση στην Κοζανη. Εφυγες απο το κομμα που ησουν υποψηφιος ευρωβουλευτης το 19 και ανταγωνιστης του Ανδρουλακη? Εκανες αιτηση εγγραφης στο ΚΙΝΑΛ Γιαννη? Θα μας πεις τελικα τι εισαι Γιαννη?….οσο για το εκθεσιακο γιαννη αστο. Οτι πει ο Κασαπιδης θα κανεις

    • Αυτό που κολλάει τώρα;;;;
      Η κακία κ η μιζέρια δεν έχουν όρια.
      Μπράβο τους που έβαλαν σε μια σειρά τα πράγματα κ θα εξωφλησουν οφειλες που δημιούργησαν ξέρουμε ποιοι…
      Ας γίνει κ ένας διαχειριστικός έλεγχος για όλους τους προηγούμενους σε βάθος 20ετιας.

  • Αφήστε τον να βγάλει άκρη και να βάλει τάξη καθώς αποδεικνύει πως και θέλει και μπορεί. Μπράβο στο ΕΒΕ λοιπόν.

  • ο Μητλιάγκας είναι ξύπνιος και ικανός και θα νοικοκυρέψει το ΕΒΕ αλλά δυστυχώς έχει πολλούς “εχθρούς” και πολιτικά ίπταται όπου φυσάει ο άνεμος!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.