Η ταυτότητα της σχεδιαζόμενης επένδυσης στο Δρέπανο Κοζάνης – Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και ας δούμε την αλήθεια κατάματα και όχι με κουτοπονηριές (Γράφει ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος)

13 Δεκεμβρίου 2021
09:34

 

Το τελευταίο διάστημα η ατμόσφαιρά της τοπικής τοπικής κοινωνίας του Δρεπάνου δονείται από τις “πολεμικές” ιαχές μιας ομάδας 10 – 15 ατόμων που λέει ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει η επένδυση στην περιοχή του χερσολίβαδου γιατί θίγονται τα συμφέροντα των αγροτών!!!

Αλήθεια ποιόν αγροτών; των συνταξιούχων της Δ.Ε.Η. και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα ή και των ενεργεία εργαζομένων στο Δημόσιο;

Επειδή ποτέ δεν μου άρεσε η φλυαρία και η κουτοπονηριά. Αυτά είναι χαρακτηριστικά άλλων… δεν θα επεκταθώ περισσότερο στην ανάγκη να γίνει η συγκεκριμένη επένδυση απλά θα σας θυμίσω τι πρότεινα προ ημερών με άρθρο μου παρέμβαση στην ηλεκτρονική εφημερίδα kozan.gr (δείτε τον σύνδεσμο https://kozan.gr/archives/379555 ) και θα σας παρουσιάσω μερικά στοιχεία της επένδυσης* και “προκαλώ” τους “φλύαρους” και “κουτοπόνηρους” να τοποθετηθούν δημόσια.

Σε ότι αφορά δε την διοίκηση της Τοπικής Κοινότητας, αυτή απουσιάζει παντελώς προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να κρύψει την ανικανότητα της. Σας θυμίζω τι λέγανε σε ότι αφορά τις θετικές γνωμοδοτήσεις για τα καθρεφτάκια… “εμείς είμαστε υπέρ των επενδύσεων”, σήμερα τι λένε… “εμείς είμαστε υπέρ της επένδυσης αλλά σε άλλη περιοχή…”Σοβαρευτείτε επιτέλους και μην κρύβεστε πίσω από τις “κουτοπονηριές” σας λόγω ψήφων!!!

Καλά τα λουλούδια και ασπρίσματα αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί. Δεν έχει παραπάνω.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

Ανάπτυξη Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας υψηλής αποδοτικότητας (Σ.Η.Θ.Υ.Α.) 9.6 MW και Θερμοκήπιο Υδροπονικής καλλιέργειας 200 στρεμμάτων για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

Απασχόληση και Εισόδημα

  • 220 άτομα κατά την λειτουργία μόνιμα. (Εργατοτεχνικό προσωπικό και Επιστημονικό προσωπικό, πχ. Μηχανολόγοι, Γεωπόνοι κλπ.)

  • Περίπου 450 άτομα κατά την κατασκευή

  • Περίπου 10 φορτηγά (πιθανά και από το χωριό εφόσον υπάρχουν) από την περιοχή για μεταφορά προϊόντων στην αγορά.

  • Πολλά φορτηγά σταμάτησαν λόγο της απολιγνιτοποίησης.

  • Αριθμός φορτηγών που θα μεταφέρουν ύλη πχ. βιομάζα για καύση στην μονάδα ΣΗΘΥΑ για παραγωγή ενέργειας. Πιθανά από τα φορτηγά που συνεργάζονταν με τη Δ.Ε.Η. από την περιοχή.

  • Εποχικές θέσεις εργασίας 20 – 30% επιπλέον

  • Δημιουργία εισοδημάτων στην περιοχή και συγκράτηση του πληθυσμού.

  • Παράλληλα εισοδήματα λόγω της επένδυσης στην περιοχή.

Πράσινη Ανάπτυξη

  • Λόγω της μονάδας ΣΗΘΥΑ θα έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

  • Απορρόφηση Διοξειδίου του Άνθρακα CO2 για βελτίωση της αποδοτικότητας του θερμοκηπίου.

Σημείωση:

  • Δεν θα γίνουν φωτοβολταϊκά στην περιοχή αυτή.

  • Πιθανή η δημιουργία συσκευαστηρίου αγροτικών προϊόντων.

  • Πολλές επισκέψεις ξένων στην περιοχή λόγω επένδυσης.

  • Αιτία προσέλκυσης και άλλων επενδύσεων στην περιοχή.

*Τα στοιχεία της επένδυσης έχουν συγκεντρωθεί από πηγές που έχουν άμεση εμπλοκή με την επένδυση.

Θα σας ξανά βρω στους μπαξέδες…

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δρέπανο, Δεκέμβριος 21

16 σχόλια

  • Πιθανή παροχή θερμικής ενέργειας στην τηλεθέρμανση Κοζάνης λόγω εκμετάλλευσης του υπάρχοντος αγωγού από τον ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ??
    Η τηλεθέρμανση πτολεμαίδας έλαβε 15.000.000 ευρώ για να συνδεθεί με την Πτολεμαίδα 5 η Κοζάνη γιατί δεν έλαβε ανάλογη χρηματοδότηση??
    Μήπως υπάρχει σκοπιμότητα??

    Προτείνω την ενοικίαση των εκτάσεων έναντι τιμήματος που θα αποδίδεται στους κατοίκους και όχι υποθετικά σχέδια.
    Αν τελικά γίνει την υποχρέωση πρόσληψης εργαζομένων μόνο από το Δρέπανο.
    Αυτό γιατί το “τυράκι” είναι τα θερμοκήπια αλλά το ζουμί είναι η τηλεθέρμανση Κοζάνης.
    Ας πάρει θέση και το ΓΕΩΤΕΕ.

    • Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο να εξυπηρετηθεί η τηλεθέρμανση Κοζάνης. Είναι πολύ μικρή η προτεινόμενη μονάδα. Και δεν ξέρω και αν υπάρχει η απαραίτητη βιομάζα στην περιοχή .

      • Κ που είναι τ προβλημα; Να πάρουν τα χωράφια για να κάνουν εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας κ να δώσουν τις εκτάσεις του ορυχειου για να καλλιεργούν οι αγρότες βιοκαύσιμα που θα καιεί το εργοστάσιο!! Οεο

  • Το δημοτικό συμβούλιο δηλώνει άγνοια στις λεπτομέρειες της επενδύσεις αλλά ο Θεόφιλος ξέρει τα παντα.
    Σταμάτα να μιλάς σαν εκπρόσωπος του χωριού

  • Κ. Παπαδόπουλε με εσάς είναι ακατόρθωτο κάποιος να διατηρήσει τον πολιτικό πολιτισμό. Αλήθεια από κι ως που αυτοανακηρύχθηκατε ρυθμιστής του πολιτεύματος του Δρεπάνου; Τι εγωισμός και κυρίως εγωκεντρισμός σας διακατέχει ώστε κάθε μα κάθε φορά να γνωστοποιείται τη γνώμη σας σε κάτι που δεν σας αφορά ούτε στο ελάχιστο; Εξαιτίας σας ανακάλυψα ότι διαθέτω ιωβεια υπομονή, ίδιον του χαρακτήρα μου που δεν γνώριζα μέχρι πρότινος. Αμάν πια με αυτά τα κατάφορα ψέματα απλά και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων! Δεν πρόκειται για ιαχές 15 αγροτών (τι βαρυγδουπες λέξεις) αλλά για την ζωή και την καθημερινότητα 45αγροτων και τις οικογένειές τους. Επίσης, μας έχετε ζαλίσει με τους δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους! Δηλαδή είναι παράνομο να έχει κάποιος και άλλη πηγή εισοδήματος; Δηλαδή η ανιδιοτέλεια σας εξαντλείται στο να βλάψουμε-στερησουμε σε κάποιον για να δώσουμε σε κάποιον άλλο, οικονομικό σχήμα που δεν απαντάται ούτε στην ελεύθερη οικονομία, ούτε στο σοσιαλισμό. Υ.Γ.προς ΕΜΥ:σε επόμενο ακραία καιρικά φαινόμενα ας δώσουν το όνομα ΘΕΌΦΙΛΟΣ προς τιμήν του κ.παπαδοπουλου.

  • Οι 5-10 αγρότες έγιναν 10-15, οι 200 θέσεις εργασίας έγιναν μόνιμες και 220….. τα ψέματα αυξάνονται και είναι ακόμα η πρώτη βδομαδα!

    • Κάνε λίγο υπομονή, έτσι κι αλλιώς σε λίγο καιρό θα μαλώσει με το Μαλουτα και θα αναγκαστεί να γράψει την αλήθεια.

  • Ο Θεόφιλος στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ υποστήριζε τον Ανδρουλάκη, που στα 42 του χρόνια κατάφερε να είναι ιδιοκτήτης 18 ακινήτων αλλά όλοι οι πόνοι της ζωής του συνοψίζονται στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους του Δρεπάνου. Απίστευτος!!!

  • Μην γράφεις στυγνά ψέματα ώστε να τα διαβάζει κόσμος και να μένει με λάθος εντυπώσεις: οι αγρότες δεν είπαν καν να γίνει η επένδυση σε άλλη περιοχή αλλά μόλις ελάχιστα χμλ πιο πέρα. Και Θεοφιλε κάτι ακόμα, δεν έχεις καν τα κατάλληλα παπούτσια να φορέσεις για να μας βρεις στους μπαξέδες. Άντε γεια!

  • Όλα καλά ρε Θεοφιλε, μόνο μια απορία αν μπορείς να μου λύσεις. Τις ιαχές που τις ακούς, που βλέπεις τους δημόσιους υπαλλήλους και από που μαθαίνεις για την “επένδυση” αφού μέσα στο Δρέπανο κινείσαι χωροταξικά το πολύ μόλις σε 3 τετραγωνικά μέτρα και όπου και να πας, ακόμη και σε καφενείο, ο χώρος γύρω σου αδειάζει σε περίμετρο 15 μέτρων.

  • Ότι είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Μητσοτάκη που δηλώνει ότι “δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε προϊόντα” είναι και ο Θεόφιλος για τον Μαλουτα που επικαλείται ιαχές από μόλις 10 αγρότες-δημοσιοι υπάλληλοι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.