Για το ενδεχόμενο λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης και μετά το 2023 συζήτησε ο Γ. Στάσσης με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης Φλώρινας

15 Δεκεμβρίου 2021
17:37

Tην Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, διεξήχθη τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σ. Βόσδου, του Δημάρχου Φλώρινας Β. Γιαννάκη με τον Πρόεδρο και ΔΣ της ΔΕΗ Γ. Στάσση και τον Αν. Δ/νοντα Σύμβουλο Γ. Κοπανάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τρία ήταν τα κύρια θέματα της συζήτησης. Πρώτον η συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης και μετά το 2023, δεύτερον η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες του νομού Φλώρινας και τρίτον η συμβολή της ΔΕΗ στην άρδευση μέρους του κάμπου του Αμυνταίου κατά τους θερινούς μήνες.

Ως προς το πρώτο θέμα, όλοι οι φορείς της Φλώρινας έθεσαν την με οποιονδήποτε τρόπο συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης και μετά το 2023 με λιγνίτη ή βιομάζα ή φυσικό αέριο ή στην έσχατη των περιπτώσεων ως εφεδρεία. Ως προς το θέμα του λιγνίτη και του φυσικού αερίου, ο κ. Στάσσης ξεκαθάρισε πως είναι ελάχιστες οι πιθανότητες. Ως προς τη λειτουργία με βιομάζα, γίνονται σοβαρές προσπάθειες εξεύρεσης λύσης και μέσα στους επόμενους μήνες θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα. Στη συνέχεια θα εξεταστεί και το θέμα της εφεδρείας.

Ως προς το δεύτερο θέμα της μείωσης της τιμής στο αγροτικό ρεύμα για τους αγρότες του Νομού Φλώρινας, ο κ. Στάσσης τόνισε πως δεν ευθύνεται η ΔΕΗ ή η κυβέρνηση για τη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά είναι αποτέλεσμα της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Για αυτόν το λόγο, η ΔΕΗ έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες, ύψους 50%. Βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης και δήμαρχος, τόνισαν πως η μείωση αυτή δεν είναι αρκετή και οι αγρότες ήδη πληρώνουν υψηλές τιμές και θα πρέπει να γίνει επιπλέον έκπτωση στους αγρότες του νομού Φλώρινας οι οποίοι είχαν πληγεί για δεκαετίες από την παρουσία της ΔΕΗ και τώρα πλήττονται και από την απολιγνιτοποίηση. Ο κ. πρόεδρος άφησε μικρό περιθώριο αύξησης της έκπτωσης.

Ως προς το θέμα της βοήθειας από τη ΔΕΗ στην άρδευση του κάμπου του Αμυνταίου, ο κ. Στάσσης δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει.

3 σχόλια

  • Είναι σαφής ο Στάσσης για την ακρίβεια: αυτός κοιτούσε την κυβέρνηση, που κοιτούσε τη Λαζάρου, που κοιτούσε την Πολυχρονοπούλου, που κοιτούσε τη Γιαδικιάρογλου, που μιλούσε με την Ξανθοπούλου. Βρε ανίκανοι, καίτε ένα σκασμό πανάκριβο αέριο ενώ ο λιγνίτης είναι πολύ πιο φθηνός! Ανίκανοι, ε ανίκανοι!

  • Συζήτησε και τους ξεκαθάρισε. “Ως προς το θέμα του λιγνίτη και του φυσικού αερίου, ο κ. Στάσσης ξεκαθάρισε πως είναι ελάχιστες οι πιθανότητες”.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.