Υπογραφή Εντάξεων Πράξεων επτά (7) έργων προστασίας και ανάδειξης της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς

17 Δεκεμβρίου 2021
17:45

 

Τις Εντάξεις Πράξεων επτά (7) έργων ανάδειξης της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, συνολικού προϋπολογισμού 5.512.444,32€, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, σήμερα Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021.

Αναλυτικότερα, αφορά στις εντάξεις των παρακάτω Πράξεων:

  • Τέσσερις (4) Πράξεις έργων αποκατάστασης – ανάπλασης Ιερών Μονών και Μοναστηριών, προϋπολογισμού 2.769.569,56€

  • «Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών με δικαιούχο την Π.Ε. Γρεβενών», προϋπολογισμού 1.010.600,00€.

  • «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Μαυρονόρους με δικαιούχο την Π.Ε. Γρεβενών», προϋπολογισμού 428.000,00€.

  • «Αποκατάσταση και ανάδειξη του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Βλάστης με δικαιούχο την Π.Ε. Κοζάνης», προϋπολογισμού 834.000,00€

  • «Ανάπλαση Μοναστηριού Αγίου Γεωργίου Επταχωρίου με δικαιούχο τον Δήμο Νεστορίου» προϋπολογισμού 496.969,56€.

  • Τρεις (3) Πράξεις έργων πολιτισμού, προϋπολογισμού 2.742.874,76€

  • «Αποκατάσταση του Αρχοντικού Μανούση Δούκα-Τζάτζα στη Σιάτιστα με δικαιούχο την Π.Ε. Κοζάνης », προϋπολογισμού 1.932.942,98€.

  • «Ψηφιακή αναπαράσταση, ανάδειξη και προβολή του Προϊστορικού Λιμναίου Οικισμού του Δισπηλιού με δικαιούχο το Α.Π.Θ», προϋπολογισμού 385.000,00€.

  • «Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με δικαιούχο τον Δήμο Κοζάνης», προϋπολογισμού 424.931,78€.

Τα έργα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020», ύστερα από την υποβολή και τη θετική τους αξιολόγηση για την πρόσκληση 116 με τίτλο «Έργα ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργικής τους δικτύωσης εκτός των Πράξεων στις περιοχές της ΟΧΕ Δυτικής Μακεδονίας και των ΕΣΒΑΑ των Δήμων Κοζάνης Εορδαίας Καστοριάς Γρεβενών και Φλώρινας». Οι Πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η Περιφερειακή Αρχή, προχωράει στην υλοποίηση έργων για την προστασία, ανάδειξη και δικτύωση του θρησκευτικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας, με στόχο τόσο την διαφύλαξή τους όσο και την ανάπτυξη του θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού.

29 σχόλια

  • Έχουμε να κάνουμε με φανατικούς θρησκόληπτους που βάζουν χέρι στα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών. Πρέπει δε να εξεταστεί εάν τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις εμπίπτουν στην διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

  • Ευτυχώς η περιφέρειά μας δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ώστε ο περιφερειάρχης μας να ασχολείται και να μοιράζει λεφτά στους παπάδες.
    Είμαστε πολύ τυχεροί.
    Ζήτω το ΙΡΑΝ της Ευρώπης!!

  • Μα ειναι δυνατον;
    Τοσο αναλγητοι,τοσο ασυγκινητοι!
    Καιγεται ο τοπος απ την ανεργια,πηραν φωτια τα παντα,περισσευει η φτωχεια και δινουν λεφτα στους υποκριτες επαιτες;
    Λεφτα στα λεφτα!

  • Λεφτά εκατομμύρια στα μοναστήρια και για την νεανική επιχειρηματικότητα δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ κυριολεκτικά. Δεν θα αφήσει νέο άνθρωπο ούτε για δειγμα στην περιοχή. Δεν τα χωράει ο νους αυτά που ζούμε. Ντροπή μόνο αυτο εχω να πω αλλά ποιός έχει τσίπα για να ντραπει

  • Τελείωσες με τον ανασχηματισμό πού έκανες,σου φύγανε δυνατά στελέχη που απαξίωσες, τώρα δεν σώζεται τίποτα δυστυχώς.

  • 5.000.000 !!!
    Και υπαρχουν αιθουσες που οι μαθητες μαζευονται απ την μια μερια,γιατι απ την αλλη σταζει!
    Κριμα Ελλαδα!
    Ζητω ραγιαδισμε!
    Τα χρήματα στους Φαρισαιους,ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ που σταυρώνουν τον ξυπόλητο Χριστό,που γεννιεται σε λιγο!!

  • Υπάρχουν συνανθρωποί μας που ζεσταίνονται με τις ανάσες τους και τρώνε με τη σκέψη τους και λεφτα στον λιμναίο οικισμό του Δισπηλιού και στο καμπαναριό της Εκκλησιάς!
    Θεέ μου,ρίξε κανενα άγριο βλέμμα στους ασυγκίνητους!!
    Νηπιαγωγεία σε παράγκες,γυμνασια σε κοντέινερς!
    Λίγη φωτιά δεν Σου περισσεύει να καψει την ψευτια;
    Θεός φυλάξοι!!

  • Μπράβο Γιώργο…συνέχισε δυνατά η Δυτική Μακεδονία μαζί σου…Κασαπιδης 50% και στις επόμενες εκλογές

      • Εσύ που ζείς είναι το θέμα??δεν βλέπεις το έργο του Γιώργου??Δεν βλέπεις τα έργα??Δεν βλέπεις ότι ασχολείται και προσπαθεί??…Κασαπίδης 50% και στις επόμενες εκλογές

  • Εδώ ο κοσμον χατε και η γραία ξεροχτενιεται,λέει μια σοφή ποντιακή παροιμία.Η λίστα των ανέργων διαρκώς μεγαλώνει, οι αυτοαπασχολουμενοι κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, οι νέοι που αποτελούν το κύριο εξάρτημα της “οικονομικης μηχανης”του τοπου φεύγουν για το εξωτερικό αποδυναμωνοντας την περιοχή.Καλη η χρηματοδότηση των εκκλησίων και μοναστηριων, αλλά κάντε κάτι για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.Θα έρθουν τουρίστες, αλλά σκεφτείτε τι γνώμη θα σχηματίσουν για μια περιφέρεια που κυριαρχεί η φτώχεια και η ανέχεια, μια περιφέρεια που το οδικό δίκτυο έχει το κακό του χάλι μια περιφέρεια με χαμηλό βιοτικό επίπεδο,περιφέρειά τελευταία σε όλους τους τομείς,με πόλεις που τα κλειστά καταστήματα αντικατοπτριζουν τη γυμνή αλήθεια…..Για μια ακόμη φορά είστε φάουλ…

  • Τελειώσες Κασαπίδη τελευταιος θα εισαι με ολους τους Τελευταιους που εβαλες..Εκανες Αντιπεριφερειαρχη τη Δαδαμογια.με ποια κριτήρια οι επιλογες σου απορω..δεν εισαι ο αυτοκρατορας ξεκόλα…εχεις χάσει την μπάλα.

  • Είναι απίστευτο! Σε αυτή τη χώρα απολαμβάνουμε ευρωπαϊκών επιδοτήσεων εδώ και 50 χρόνια και κάποιοι δεν έχουν ακόμη καταλάβει πως λειτουργεί το σύστημα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων! Αν ήταν στην ευχέρεια του περιφερειάρχη ο τρόπος με τον οποίο θα κατανέμονταν τα χρήματα του “πακέτου” της Δυτικής Μακεδονίας ΙΣΩΣ τότε να μπορούσατε να γράφετε όσα γράφετε…Το πρόγραμμα έχει άξονες και μέτρα και δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε με τα χρήματα του Ευρωπαίου και Έλληνα φορολογούμενου…Μακάρι ΟΛΟ το ΕΣΠΑ να μπορούσε να πάει σε επιδόματα και μπουρμπουάρ!!! Ευτυχώς όμως δεν γίνεται!!!!

  • Περιφερειάρχη προχώρα. Είσαι αχτύπητος!
    Πολύ φτηνές οι ετικέτες τους.Φανερώνουν τη μικρονοϊκή εμπάθεια τους !

  • ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΣΑΠΙΔΗ 5,000,000 ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ ..ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΡΓΑΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΟΚ ΑΣΕ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΣΠΙΔΗΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ..ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ .ΤΗ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ,,,ΑΔΕΙΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΗΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ

  • Στην Καστανιά Σερβίων ο Ναός των Αγίων Θεοδώρων παρουσιάζει ρωγμές και βυθίσεις. Ο κ. Τσούμαρης το γνωρίζει πολύ καλά. Αναμένουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον σας.

  • Έχεις λύσει όλα τα προβλήματα της Δυτικής Μακεδονίας και ρίχνεις λεφτά για κάτι που δεν είναι προταιρεότητα την δεδομένη στιγμή!!!! Και όσο για την “ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΉ” ΜΕΓΆΛΕ ΓΚΟΥΡΟΎ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΊΑΣ που απαντάς και σε σχόλια, το ότι εκλέχθηκε δεν σημαίνει ότι μπορεί να μοιράζει το χρήμα δεξιά και αριστερά!

    Δημοκρατικέ ε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΈ!!!!!!!!!

  • Μέσα σε όλα εγκρίθηκε και: Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, με δικαιούχο τον Δήμο Κοζάνης.
    Αυτή η επιτυχία ανήκει στον κ. Μυριανθόπουλο, στον τωρινό καλλιτεχνικό Δ/ντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης. Αν δεν έτρεξε για να πετύχει να εγκριθεί αυτό το ποσό. Τουλάχιστον θα φύγει αφήνοντας μία καλή προίκα, για να αγοράσουν φορτηγό για τις περιοδείες κ.λ.π. Δεν πιστεύω και αυτό να το καρπωθεί ο νέος Διευθυντής.

  • Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που κρατάει πολλά χρόνια.Οπως και στην αρχή της πανδημίας πρώτα πήραν τα φράγκα οι εκκλησίες μαζί με τους δημοσιογράφους και οι υπόλοιποι περίμεναν κάνα ξεροκοματο!Είναι έρωτας του κόμματος δεν αλλάζει αυτό..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.