kozan.gr: Γ. Αμανατίδης στην ενημέρωση στην αίθουσα του Δ.Σ. Κοζάνης για τη σχεδιαζόμενη επένδυση θερμοκηπίου υδροπονίας στο Δρέπανο Κοζάνης: “Αν κάτι σταματήσει αυτή την επένδυση θα βρούμε άλλη τοποθεσία για να γίνει. Αυτό δεν το λέω για να φανεί ότι εκβιάζουμε. Εγώ το λέω γιατί είναι μεγάλη ευκαιρία να απασχοληθεί αρκετός κόσμος από το χωριό. 220 άτομα” (Bίντεο)

17 Δεκεμβρίου 2021
19:05

“Αν κάτι σταματήσει αυτή την επένδυση θα βρούμε άλλη τοποθεσία για να γίνει. Αυτό δεν το λέω για να φανεί ότι εκβιάζουμε. Εγώ το λέω γιατί είναι μεγάλη ευκαιρία να απασχοληθεί αρκετός κόσμος από το χωριό. 220 άτομα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κοζάνης, Γ. Αμανατίδης, στη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση στο Κοβεντάρειο σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη επένδυση θερμοκηπίου υδροπονίας στο Δρέπανο Κοζάνης.

 

21 σχόλια

  • Ποιος λέει ότι για να γίνει θερμοκήπιο υδτοπονίσς χρειάζετε υψηλής απόδοσης καλιεργούμενη έκταση;;;; Δεν χρειαζετε γη με άλλους τρόπους γίνεται η καλιέργια. Και βέβαια να βρεθεί μη καλιεργησιμη έκταση και να δωθεί σε όποιον τη ζήτησει . Η ετσιρία πια είναι ; Η κεφαλαιακή της επάρκεια ; Είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο;

    • Πολύ σωστά και καίρια τα ερωτήματα σας. Δυστυχώς δεν θα βρεθεί κανείς να τα απαντήσει. Όπως πάντα θα φροντίσουν εσκεμμένα να στρέψουν αλλού την προσοχή.

  • Έτσι κι αλλιώς από αυτά τα 450 στρέμματα ζουν περι τους 200 ανθρώπους. Επειδή αυτή η “επένδυση” απαιτεί όπως εσείς αναφέρετε 200 στρέμματα και ξερά εδάφη, τότε ναι είναι καλύτερα να πάτε κάπου αλλού. Επίσης, επειδή οι αγρότες μελέτησαν το business plan που αποτελεί μόλις από 6 σελίδες (!) όπως το παρέδωσε η εταιρία, δεν πολύ πείθει έχω να σας πω. Φοιτητής οικονομικών σε προπτυχιακό επίπεδο να παραδώσει εργασία, θα χρειαστεί να γράψει περισσότερες σελίδες. Είτε σκέτη κοροϊδία!

  • καποια στιγμη σκεφτηκατε ενεργειακη επαρκεια καιγοντας αγριαγκιναρα και χιλιαδες αγροτες με μεγαλο εισοδημα…..

  • Πολύ αγωνία έχει ο Αμανατιδης για την επένδυση. Γιατί τόση;
    Για το καλό της περιοχής.
    Για το καλό του λαού.
    Γιατί όταν δεν πάει στις εκδηλώσεις δουλεύει για το καλό των πολιτών. Να ρε φιλε! Ναι!
    Σε ευχαριστούμε

  • Κάθε χρόνο,στο τέλος της καληεργιτηκής περιόδου,έχουμε αγρότες που πάντα δεν έχουν πάει καλά οι δουλειές τους.Ξαφνικά τώρα από τα 400 στρέμματα ζούνε 200 άνθρωποι.Που βρίσκεται η αλήθεια;
    Και την προσπάθεια από τον βουλευτή γιατί πάντα πρέπει να την εξετάζουμε κακοπροέρετα;Είναι προτιμότερο να κάθετε στο γραφείο του και να παίρνει τις αμοιβές του,ή να τρέχει για το καλό του νομού του;Ας το αποφασίσουμε!!!!

    • Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας στο τέλος της δικής του εργασιακής σεζόν κλείνει το ταμείο του και κάνει απολογισμό. Κάποιες χρονιές είναι πιο προσεδοφορες σε σχέση με κάποιες άλλες. Τι να κάνουμε τώρα; Να καταργήσουμε τον ελεύθερο τομέα και να υπάρχουν μόνο μισθωτοί με σταθερό μηνιαίο εισόδημα κατά την δική σας λογική; Επίσης, πολύ δύσπιστος είστε απέναντι στους αγρότες, που για να προσπαθούν, σημαίνει ότι όντως ζουν από αυτές τις εκτάσεις. Και ναι, είναι 45στον αριθμό και μαζί με τις οικογένειές τους φτάνουν τους περί 200; Πάντως την ίδια δυσπιστία δεν την αποτυπώνετε για τον βουλευτή. Αντιθέτως σας βρίσκω πολύ επιεική.

    • Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας στο τέλος της επαγγελματικής σεζόν κάνει τον απολογισμό του. Κάποιες χρονιές είναι πιο αποδοτικές σε σχέση με κάποιες άλλες. Με την δική σας λογική θα πρέπει να καταργηθεί εντελώς ο ελεύθερος ιδιωτικός τομέας και να υπάρχουν μόνο μισθωτοί με σταθερό μηνιαίο εισόδημα. Δεν γίνεται αυτό! Επίσης, από το σχόλιο σας συμπεραίνω πως δεν έχετε καμία ιδέα επί του θέματος. Σας πληροφορω πως πλειοψηφία των γεωργών δουλεύουν ουσιαστικά τα χωράφια τους μαζί με τα παιδιά τους, πολλά από τα οποία μάλιστα έχουν σπουδάσει σε τριτοβάθμια εκπαίδευση που φτάνει μάλιστα σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ωστόσο ασχολήθηκαν με τα χωράφια γιατί ως υπάλληλοι είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα δεν θα παίρνανε ούτε το 1/3 των χρημάτων.

  • Αν είχατε καταλάβει πόσο νοιάζεται ο Αμανατίδης για τον τόπο του θα τον είχατε κάνει περιφερειάρχη κι όχι βουλευτή. Ποτέ δεν είναι αργά!

    • Να του γράψετε τραγούδια αν είναι για να τον τιμήσετε αφού τον εκτιμάτε τόσο πολύ. Και αν πιστεύετε και σε αυτήν την βλακωδη (κατά την άποψη μου) επένδυση, να την πάρετε στο δικό σας χωριό με την βοήθεια του Αμανατίδη.

    • Τοσο σπουδαίος και ανιδιοτελής να είναι ο Αμανατίδης και εμείς οι αγνωμονες να μην το έχουμε εκτιμήσει ως πρέπει. Κρίμα συγχωρεθηκε και ο Θεοδωράκης να του έγραφε τραγούδι προς τιμήν του. Δεν πειράζει, θα απευθύνουμε τον Θεοφάνους. Παρακαλώ, όταν προσπαθείτε να υποστηρίξετε κάποια πλευρά, που εννοείται έχετε όλο το δικαίωμα, κάντε το τουλάχιστον με την ελάχιστη σοβαρότητα, γιατί εδώ ούτε σοβαροφάνεια δεν υπάρχει.

  • ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΟΛΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.

  • Πριν από λίγη ώρα ο γνωστός ηθοποιός Χάρης Τζωρτζακης καταγγέλει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την αδιαφανή διαδικασία με την οποία προσλήφθηκε ο νέος διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Επί του συγκεκριμένου θέματος δεν έχω ιδία γνώση, μόνο ότι έχω διαβάσει από εδώ. Αυτό που θέλω όμως να τονίσω και να επιστήσω την προσοχή των δημοτών είναι ότι αυτη τη στιγμή στην Κοζάνη είναι μια ομάδα ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την πόλη ως οικογένειακη τους πολυκατοικία με άνομα κοινόχρηστα όπου τους συμφέρει!!! Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το Ζευγαρολιβαδο στο Δρέπανο για αυτό παρακαλώ τον κόσμο ας κατανοήσει την πραγματική υπόσταση κινδύνου που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.